Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

1966 ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΨΑΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ

    Έζησε μια ζωή σαν παραμύθι η Έλενα, γεννημένη τον Μάρτιο του 1966, όπως αναγράφει η ληξιαρχική της πράξη, στο μαιευτήριο Αθηνών.Τα παιδικά της χρόνια και αυτά της εφηβείας ήταν χρόνια χρυσά και ανέμελα. Είχε ότι επιθυμούσε η ψυχή της!  Και μια οικογένεια που της πρόσφερε  τα πάντα. Σε όλα τα επίσημα έγγραφα αναφερόταν σαν πραγματικό τους παιδί.
Είναι όμως αυτή η αλήθεια; Με το θάνατο της ''θετής'' της μητέρας, ένα πολύ σοβαρό αποδεικτικό στοιχείο από το προσωπικό ημερολόγιο της  ''θετής'' μητέρας φανερώνει πως η ΄γέννησή' της είχε γίνει στο νοσοκομείο Έλενα και το μωράκι απλά μεταφέρθηκε στο μαιευτήριο Αθηνών. Ένα μήνυμα πολύ σημαντικό που έρχεται με την υπογραφή της πεθαμένης ''θετής'' μητέρας να αναστατώσει τη ζωή της και τα όσα μέχρι τώρα ήξερε σχετικά με αυτούς που  πίστευε για γονείς της.

     Η Έλενα έζησε πράγματι μια ζωή σαν παραμύθι μόνο που όσα συνόδευαν αυτή τη ζωή αποδείκτηκαν μη αληθινά. Ένα μεγάλο ψέμμα με χρυσό περιτύλιγμα! Η αγάπη, η αφοσίωση, η τρυφερότητα, η εμπιστοσύνη που έτρεφε η Έλενα όλα αυτά τα χρόνια στα πρόσωπα αυτών που πίστευε όλη της την ζωή  για γονείς της, τελείωσαν με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Την αποκλήρωση. Μετά από την γέννηση του ''αδελφού'' της, όπως φαίνεται του μόνου πραγματικού παιδιού του πατέρα της, η Έλενα παραμερίστηκε, απαξιώθηκε και στο τέλος αποκληρώθηκε. 
Άδικη μοίρα για ένα ''υιοθετημένο'' παιδί που μέχρι τότε πίστευε πως οι γονείς που το μεγάλωναν ήταν και οι πραγματικοί του γονείς.

     Απόδειξη ότι τα χρήματα δεν φέρνουν ποτέ την ευτυχία ούτε και στα πλούτη υπάρχει πάντα καλοσύνη, δικαιοσύνη και αγάπη είναι η ιστορία αυτού του κοριτσιού. Για την Έλενα το πρότυπο της ζωής της ήταν ο πατέρας της. Και όμως αυτός την αποκλήρωσε. Οι αιτίες ασήμαντες όπως η ίδια λέει. Κατά την Έλενα δεν ήταν ο κατάλληλος ''διάδοχος'' για να αναλάβει την μεγάλη οικονομική του αυτοκρατορία. 
Η Έλενα ήθελε από μικρή να κάνει οικογένεια, θαρρείς από ένστικτο. Δεν ήθελε λοιπόν να σπουδάσει, απλά ήθελε να κάνει οικογένεια και παιδιά. Ένα κορίτσι γεμάτο αγάπη που ήθελε να την δώσει στην πραγματικά δικιά της οικογένεια. Δεν φάνηκε λοιπόν αντάξια των απαιτήσεων της ισχυρής ''θετής'' οικογένειας που πάντα την πίκραινε και την απαξίωνε για αυτές της τις επιλογές. Η καλύτερα για όλες της τις επιλογές που δεν συνέφεραν σ' εκείνους. Χρήματα υπήρχαν άφθονα αλλά όλες οι ''παροχές'' ήταν τελικά γλυκόπικρες αφού η Έλενα δεν ήθελε να σπουδάσει. Δεν ήθελε να ακολουθήσει τα όσα τις επέβαλλαν. Είχε τα δικά της όνειρα και σχέδια για την ζωή της και τα οικονομικά δεν ήταν ο αυτοσκοπός γι αυτήν.

Από την άλλη μεριά ο ''αδελφός'' της είχε από νωρίς καταλάβει την ψυχολογία των γονέων και τα θέλω τους και εναρμόνισε την συμπεριφορά του σύμφωνα με αυτά. Ο ''αδελφός'' λοιπόν πήρε τη θέση της Έλενας στη διαδοχή με την επιμέλεια και την προσήλωσή του στις σπουδές και κέρδισε την εύνοια τους. Έτσι η Έλενα εκτοπίστηκε από την οικογένεια και αφού δεν υπήρχε υιοθεσία για να λυθεί απλά αποκληρώθηκε.

    Η Έλενα αναζητά την πραγματική της οικογένεια όχι για να εκδικηθεί την αδικαιολόγητη και άδικη μεταχείρισή της από τους θετούς γονείς αλλά γιατί της λείπει αγάπη. Το μεγάλο κενό που της άφησε η απουσία του πατέρα και της μητέρας, που τους θεωρούσε πρότυπα, θέλει να το γεμίσει με τρυφερότητα, αγάπη και ενδιαφέρον για την οικογένεια που την έφερε στην ζωή. Θέλει να στείλει ένα μήνυμα πως τα πολλά χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία, ούτε ένα χρυσό κλουβί είναι το παν για να ζήσει ένα υιοθετημένο παιδί τη ζωή του. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή της να βρεθεί η οικογένειά της που όπως πιστεύει θα την βοηθήσει να θεραπευτούν τα ανεξίτηλα τραύματα της ψυχής της. Να ελευθερωθεί επι τέλους  και να προχωρήσει μπροστά!

    Ο σύζυγός της την στηρίζει απόλυτα στις αποφάσεις της και έχει αναλάβει όλο το βάρος των ερευνών προς πάσα κατεύθυνση. Πολύτιμο είναι το βοήθημα του προσωπικού ημερολογίου της ''θετής μητέρας'' καθώς επίσης και μαρτυρίες πολλών συγγενών και φίλων που βοηθούν το ζευγάρι στις αναζητήσεις τους. Από ότι φαίνεται κανείς από το περιβάλλον τους δεν επιβράβευσε την άδικη αποκλήρωση της Έλενας από τους ''θετούς γονείς'' ίσως γιατί γνώριζε πόσο πολύ τους αγαπούσε η Έλενα. 

    Πολλές πλούσιες οικογένειες απλουστεύοντας για ευνόητους λόγους την γραφειοκρατία των διαδικασιών της υιοθεσίας αγόραζαν χωρίς να το σκεφτούν βρέφη. Στην συνέχεια τα ''περνούσαν''  ως δικά τους εξασφαλίζοντας από επίορκους γιατρούς νομιμοποιητικά έγγραφα ψευδογεννήσεων. Με την μέθοδο των εικονικών γεννήσεων ''εξαφάνιζαν'' τις ταυτότητες αυτών των βρεφών. Όταν με τα χρόνια αντιλαμβάνονταν ότι τα παιδιά αυτά ''δεν τους έκαναν'', επειδή δεν μπορούν να τα γυρίσουν πίσω τα απομακρύνουν ή τα αποκληρώνουν. Δεν υπάρχει καμμία διασφάλιση για το ''υιοθετημένο'' όταν πρόκειται για εικονικές γεννήσεις. Αντίθετα όταν υπάρχει κανονική υιοθεσία αυτή δύναται να λυθεί μόνο κάτω από πολύ αυτηρές προϋποθέσεις και όρους. Στην περίπτωση της Έλενας αυτό δεν μπορούσε να ισχύει.

    Όσοι λοιπόν γνωρίζουν για κοριτσάκι που χάθηκε από το Έλενα Μαιευτήριο Αθηνών κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του 1966 ας επικοινωνήσουν με την ιστοσελίδα. Η Έλενα περιμένει με αγωνία και λαχτάρα να γνωρίσει επιτέλους την οικογένειά της και την αληθινή ανιδιοτελή αγάπη.

Η Έλενα ξεκίνησε ήδη την συγγραφή του βιβλίου της ζωής της, έχει τόσα πολλά να πεί, τόσα πολλά να περιγράψει και να αφηγηθεί για την ζωή της που ενω ξεκίνησε σαν παραμύθι κατέληξε  σαν αρχαία Ελληνική τραγωδία. Αλλά ως γνωστό κάθε τραγωδία έχει την δική της ''κάθαρση'' και λύση! Και αυτή η  πολυπόθητη ''κάθαρση'' δεν θα είναι παρά η εύρεση της οικογένειας της Έλενας. Τότε πολλά πράγματα θα'' μπουν'' στην σωστή τους θέση.  Τόσα πολλά και σημαντικά που η '' άλλη πλευρά'' τρέμει στην αποκάλυψη τους! Τι άραγε μπορεί να κρύβει η αθέατη, σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού που τόσο πολύ φοβάται η οικονομικά πανίσχυρη ΄΄θετή'' οικογένεια της Έλενας;;; Ποιό ένοχο μυστικό που η αποκάλυψη του θα έκανε πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους;;; Οι έρευνες που κάνει πεισματικά ο σύζυγός της με βάση το προσωπικό, χειρόγραφο ημερολόγιο της θετής μητέρας, φαίνεται πως οδηγούν σε μια αλήθεια που σοκάρει.
Γιατί για όλα υπάρχει ημερομηνία λήξης ακόμα και για τα πιο καλοσχεδιασμενα και καλομελετημένα ψέμματα. Ειδικά γι αυτά.

    Καλή επιτυχία Έλενά μας στο έργο της αναζήτησης σου!

16 σχόλια:

  1. Είναι σίγουρο ότι γεννήθηκες στην Αθήνα; Η ξαδελφούλα μου ....ένα από τα δίδυμα ... γεννήθηκε Μαϊο 1966 στο ρώσικο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΡΩ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΗ ΤΗΝ ΔΙΔΥΜΗ ΑΔΕΡΦΗ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 24/3/1966 ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

      Διαγραφή
    2. Η μητερα μου ψαχνει την διδυμη της αδερφη. Γεννηθηκε στο Ρωσικο νοσοκομειο τον Μαρτιο του 1966 αλλα πηρε εξιτηριο τον Μαιο λογο οτι ηταν εφταμηνικη... οι περισπτοσεις σας τεριαζουν πολυ με την μητερα μου θα χαρω να επικοινονισετε μαζι μου.. Στο 6976842570 η στο Facebook: https://www.facebook.com/petros.zoum μπορω να σας δειξω και φωτογραφια της..

      Διαγραφή
  2. Πρόσφατα συνάντησα μία κυρία στο Βύρωνα ,χωρίς να γνωριζόμαστε, άρχισε να μου λέει την ιστορία της . Το 1966 στο μαιευτήριο αθηνών ,ήταν 6 1/2 μηνών έγκυος γέννησε ένα κοριτσάκι . Το κοριτσάκι έζησε και την ημέρα που πήγαν να το παραλάβουν τους ενημέρωσαν ότι ξαφνικά πέθανε . Ληξιαρχική πράξη θανάτου του βρέφους δεν υπάρχει , αλλα ούτε και φαίνεται πουθενά ότι η συγκεκριμένη γυναίκα γέννησε . Η κυρία είναι κάτοικος Βύρωνα , εάν θέλει κάποιος πληροφορίες , παρακαλώ να απαντήσει στην ιστοσελίδα σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο 6909707607.Τριανταφυλλια

      Διαγραφή
  3. ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΤΙΣ 2-10-71 ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΠΡΟΩΡΟ ΤΟΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΚΤΟ ΜΗΝΑ ΚΥΗΣΗΣ ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΠΕΘΑΝΕ ΑΦΟΥ ΕΖΗΣΕ 7 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ ΔΕΝ ΤΟ ΙΔΑΜΕ ΠΕΘΑΜΕΝΟ ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΣΥΖΗΓΟΣΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΟΔΟ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΕΙΧΕ ΔΩΘΕΙ ΣΕ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΓΕΝΝΑ ΑΠΟΤΟΤΕ ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, παρόμοια κατάσταση είχα και εγώ το 1986 στο μαιευτήριο Αθηνών. Προσπαθώ να αναζητήσω τα αρχεία του νοσοκομείου. Μπορείτε να με βοηθήσετε; Πως κάνατε εσείς την έρευνα;

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα σε όλους. Μπορεί κάποιος-α να με ενημερώσει για το που βρισκόταν το μαιευτήριο Αθηνών; Περιοχή, οδό κτλ; Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  4. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπερα.εχω γεννηθει 21/04/1967 ημερα παρασκευη.οι θετοι μου γονεις πεθαναν κ μαλλ8ν εχει γινει εικονικη υιοθεσια.αναζητω την οικογενεια μου.αν μπορει καποιος να με βοηθησει.Ιωαννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπερα.εχω γεννηθει 21.04.1967.οι θετοι μου γονεις δεν ζουν.κ μαλλον εγινε εικονικη υιοθεσια.αν μπορει καποιος να με βοηθησει να βρω την οικογενεια μου.Ιωαννα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα ψάχνω να βρω και εγώ την αδελφή μου, γεννήθηκε στο νοσοκομείο Αθηνών την Μεγάλη βδομάδα του 1987. Δυστυχώς πριν λίγες μέρες έμαθα από συγγενικο πρόσωπο ότι η μητέρα μου όπου δεν έχω επικοινωνία πήγε εκεί με ένα ζευγάρι και γνωστό τους γιατρό και μετά από λίγες μέρες που γέννησε το έδωσε.Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι οι γονείς λέγονται Τζένη και Μανώλης και το παιδί μάλλον Αναστασία.Αν κάποιος ξέρει κάτι ή μπορεί να βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σε όλους. Μπορεί κάποιος-α να με ενημερώσει για το που βρισκόταν το μαιευτήριο Αθηνών; Περιοχή, οδό κτλ; Ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  8. Καλησπέρα σε όλους. Μπορεί κάποιος-α να με ενημερώσει για το που βρισκόταν το μαιευτήριο Αθηνών; Περιοχή, οδό κτλ; Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μητέρα ψάχνει την κόρη της.Γεννήθηκε στο μαιευτήριο Μαρίκα Ηλιάδη Αθηνών 16/06/82. Της είπαν πως πέθανε, δεν της έδωσαν κανένα έγγραφο ( μόνο ένα χαρτάκι για το ληξιαρχείο που λέει ότι γέννησε θήλυ) . Δεν τους άφησαν να το δουν, ούτε τους έδωσαν το σωματακι του. Πιστεύουμε ότι ζεί και ότι η ημερομηνία γέννησης πιθανόν να έχει τροποποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μητέρα ψάχνει την κόρη της.Γεννήθηκε στο μαιευτήριο Μαρίκα Ηλιάδη Αθηνών 16/06/82. Της είπαν πως πέθανε, δεν της έδωσαν κανένα έγγραφο ( μόνο ένα χαρτάκι για το ληξιαρχείο που λέει ότι γέννησε θήλυ) . Δεν τους άφησαν να το δουν, ούτε τους έδωσαν το σωματακι του. Πιστεύουμε ότι ζεί και ότι η ημερομηνία γέννησης πιθανόν να έχει τροποποιηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή