Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΒΡΕΦΩΝ ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Δεν ήταν δυνατό να υστερήσει η Κύπρος από την διάδοση της παράνομης εμπορίας βρεφών στο νησί
Το υψηλότερο εισοδηματικό, κατά κεφαλή εισόδημα των Κυπρίων, που μέχρι τώρα φαίνεται  πως ευημερούν σε σχέση με την Ελλάδα,  ο ''παρθένος'' χώρος δράσης, έστρεψε την προσοχή των μαφιόζων διακινητών  λευκής σάρκας των Βαλκανίων και εκεί. Εκεί που οι τιμές είναι σαφώς υψηλότερες. Δες τε  τι σκαρφίζονται οι παράνομοι του εμπορίου της ντροπής για να ''ξεπλένουν΄΄ εκεί το βρώμικο τους χρήμα. Εκμεταλευόμενοι την ανάγκη των απελπισμένων αγοραστών ν' αποκτήσουν ένα παιδάκι και  την απόγνωση των φτωχών μανάδων που το κύκλωμα τις αναγκάζει να πουλάνε τα ίδια τους τα σπλάχνα για λίγα ευρώ. Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που οι διωκτικές αρχές ανακαλύπτουν εμπόριο βρεφών στην Κύπρο. Έγινε και πέρισυ όταν δεν τα ''βρήκαν'' στα λεφτά μάνα και κλινικάρχης.
Οι ίδιοι οι Κύπριοι λένε χαριτολογώντας πως μαζί με τις υπεράρυθμες υιοθεσίες της Ρουμανίας, τώρα σε  moratorium, ( απαγορεύτηκαν λόγω των σκανδάλων), προβλέπεται πως σε λίγα χρόνια οι Κύπριοι δεν θα ναι πια οι σκουρόχρωμοι άνθρωποι που ξέραμε.  
Κάτι προς Μολδαβοβαλκάνιοι. Ξανθοί και γαλανοπρασινομάτηδες. Να δούμε τι θα κάνουν τότε οι Κυπριακές αρχές που δηλώνουν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές ν 'αντιμετωπίσουν το ολοένα αυξανόμενο πρόβλημα, λόγω του απορρήτου και του ευαίσθητου των υιοθεσιών, όταν τα Βαλκανόπουλα μεγαλώσουν! Τότε που θα ζητάν να βρουν τις μάνες τους και πολύ πιθανόν και τα δικαιώματα τους οι  κάθε λογής Βόρειες που τώρα εξαναγκάζονται να τα δώσουν για υιοθεσία! Κύριος είδε κάτω από ποιές συνθήκες και απειλές σύρρονται να το κάνουν παγιδευμένες και όμηρες των κυκλωμάτων και κλειδωμένες σε σπίτια! Τροφή για σκέψη.
Γιατί το πρόβλημα το αντιμετωπίζεις στην αρχή του. Γειά στο στόμα σου Ιπποκράτη: αειν προλαμβάνειν  η θεραπεύειν.




Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011

 Πηγή: Tromaktiko

Μια νέα μορφή εμπορίας προσώπων, αυτήν της εμπορίας εγκύων αλλοδαπών γυναικών με στόχο την τεκνοποίηση και ακολούθως την παραχώρηση των βρεφών αυτών σε...
οικογένειες που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας, όπως αναφέρθηκε σήμερα στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής.
Η Επιτροπή εξέτασε το θέμα της εφαρμογής του σχεδίου Δράσης για την καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων και τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, καθώς και τα πιθανά προβλήματα και κενά που παρουσιάζονται στην προσπάθεια εφαρμογής του σχεδίου.
''Μας έχει αναφερθεί από την Ρίτα Σούπερμαν (Υπεύθυνη Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων) ότι κάποιες αλλοδαπές που μένουν έγκυες, υπήρχαν περιπτώσεις που κάποιοι τις έβαλαν σε σπίτια, γέννησαν και το μωρό τους δόθηκε για υιοθεσία'', ανέφερε στις δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σοφοκλής Φυττής.
Διευκρίνισε ότι πρόκειται για περιορισμένες υποθέσεις, ίσως τρεις ή τέσσερις, προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να εξιχνιαστούν οι υποθέσεις διότι τηρήθηκε ο νόμος περί υιοθεσιών. ''Αλλά θεωρούν (η Αστυνομία) ότι υπάρχει κάτι το ύποπτο'', συμπλήρωσε.
Ο κ. Φυττής πρόσθεσε ότι για αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει προβληματισμός και ζητήθηκαν περαιτέρω στοιχεία από την Αστυνομία, τα οποία θα παρουσιαστούν την ερχόμενη εβδομάδα.
Διατύπωσε εξάλλου ανησυχία για τα νέα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα μετά την τελευταία επιχείρηση της Αστυνομίας στη Λευκωσία για καταπολέμηση της πορνείας, καθώς, όπως ανέφερε, διαψεύδεται η εντύπωση που είχε αποκομίσει η Επιτροπή ότι σημειώθηκε πρόοδος στην αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας προσώπων.
Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Πανίκκος Σταυριανός ανέφερε ότι ''κάποιοι εκμεταλλευόμενοι έγκυες γυναίκες από άλλες χώρες τις οδηγούν σε διαμερίσματα και τις συντηρούν μέχρι να γεννήσουν και το παιδί δίνεται για υιοθεσία''.
Πρόσθεσε ότι απαιτείται διερεύνηση αυτών των υποθέσεων από τις διωκτικές αρχές, ώστε να μπορέσει να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο μένουν έγκυες και όλες τις πτυχές αυτών των υποθέσεων. Είπε τέλος ότι η πρώτιστη αιτία για τη δημιουργία προβλημάτων εμπορίας είναι η έλλειψη προσωπικού στα διάφορα τμήματα.
Από την πλευρά της, η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου αναφέρθηκε στην αποκάλυψη κυκλώματος εμπορίας προσώπων και στη σύλληψη Αστυνομικού, λέγοντας πως ''αυτό μας δείχνει ότι πραγματικά παρ' όλες τις προσπάθειες που γίνονται τολμώ να πω ότι έχουμε μόνο να αντιμετωπίσουμε μόνη τη μύτη του παγόβουνου''.
Είπε ότι υπάρχουν στοιχεία, σύμφωνα με τις οποία αλλοδαπές έγκυες γυναίκες, οι οποίες δεν είναι σε θέση να κρατήσουν τα παιδιά τους, όταν διαπιστωθεί ότι είναι έγκυες, μένουν σε διαμερίσματα, φιλοξενούνται εκεί ή τις κρατούν εκεί μέχρι να γεννήσουν τα παιδιά τα οποία μετά δίδονται κατευθείαν - και δεν ξέρω με ποιες διαδικασίες - για υιοθεσία.
''Εστω και εάν είναι ελάχιστες αυτές οι υποθέσεις αυτή είναι η αρχή ενός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου