Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΝΟΜΙΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ! ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ




 Με αίτημα προς το Βουλγαρικό Υπουργείο Δικαιοσύνης και με προσωπική ιδιωτική διαμεσολάβηση, για νόμιμη υιοθεσια από Βουλγαρία.
Τηρουμένων των προϋποθέσεων καταληλότητας και με βοηθό την Σύμβασης της Χάγης του 1993, χωρίς τους αιμοσταγείς μεσάζοντες, με δικηγόρο και νόμιμο τρόπο υιοθεσίες από Βουλγαρία.
Συμβουλευτείτε την Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα η το προξενείο της Βουλγαρίας στην Θεσσαλονίκη. Γιατί υπάρχουν και νόμιμοι οδοί όταν υπάρχουν αδιέξοδα.
Και αυτή η πληροφορία όπως και άλλες που θα ακολουθήσουν  είναι γιατί η ιστοσελίδα αυτή υπερθεματίζει τις διαυγείς και νόμιμες υιοθεσίες! Δεν καταδικάζει ούτε το δικαίωμα των υποψηφίων θετών για ν' αποκτήσουν ένα παιδάκι ούτε θέλει να τους απογοητεύσει και να τους αποτρέψει να υιοθετήσουν. Να παρανομήσουν τους αποτρέπει και να εμπλακούν σε οδυνηρές περιπέτειες με παράνομες διαδικασίες.
Σε κάθε όμως περίπτωση κάθε πληροφορία που δίνεται να ελέγχεται για την αξιοπιστία της.
Έστω και άν δίνεται  από εδώ.


ΥΙΟΘΕΣΙΑ



ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗ ΥΙΟΘΕΣΙΑ  
Απαιτήσεις του βουλγαρικού νόμου προς τους υιοθετούντες
:

  • Να είναι ηλικιωμένοι και ικανοί προς εργασία,  
  • Η υιοθεσία μπορεί να γίνει από οικογένειες ή ατομικά από άγαμο πρόσωπο,  
  • Να μην πάσχουν από βαριές χρονικές η μολυσματικές αρρώστιες, που απειλούν την ζωή τους,
  • Να μην έχουν στερηθεί τα γονικά δικαιώματά τους (γονική μέριμνα),  
  • Να μην έχουν καταδικαστεί,  
  • Να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις περί των υιοθετούντων, σύμφωνα με τον νόμο του κράτους διαμονής τους,  
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Υπουργείου δικαιοσύνης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας ως υιοθετούντες.  
Παιδιά που μπορούν να υιοθετηθούν:

  • Ηλικίας 1 έως 18 χρονών – υφίστανται πλήρους υιοθεσίας και στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν εγκατασταθεί σε ειδικούς για την ανατροφή τους κρατικούς θεσμούς.   
  • Να είναι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο του Υπουργείου δικαιοσύνης για παιδιά, κατάλληλα να υιοθετηθούν από ξένους,   
  • Οι βιολογικοί γονείς τους να έχουν παραχωρήσει τη συγκατάθεσή τους για την πλήρη υιοθεσία.
Διαδικασία  
Η Δημοκρατία της Βουλγαρίας είναι μέλος της Σύμβασης της Χάγης από το 1993 περί της προστασίας των παιδιών και της συνεργασίας στον τομέα της διακρατικής υιοθεσίας.  Κεντρικό όργανο διακρατικών υιοθεσιών είναι το Υπουργείο δικαιοσύνης, μέσω του οποίου πραγματοποιείται όλη η διαδικασία υιοθεσίας.  Η διαδικασία έχει δύο στάδια: διοικητικό στάδιο, το οποίο ολοκληρώνεται την παραχώρηση συγκατάθεσης του Υπουργού δικαιοσύνης για την υιοθεσία συγκεκριμένου παιδιού και δικαστικό στάδιο, το οποίο ολοκληρώνεται με την έκδοση της δικαστικής απόφασης. Όλα τα έγγραφα των υποψηφίων γονέων προσκομίζονται στο Υπουργείο δικαιοσύνης προσωπικά ή μέσω του Ιδρύματος ύστερα από τη σύναψη συμβολαίου. Το Υπουργείο δικαιοσύνης εγγράφει τους υιοθετούντες σε ειδικό μητρώο των υποψηφίων υιοθετούντων ξένων και τους καθορίζει ως κατάλληλοι υιοθετούντες για συγκεκριμένο παιδί, εγγεγραμμένο στο Μητρώο των παιδιών, που μπορούν να υιοθετηθούν. Οι υποψήφιοι λαμβάνουν ειδοποίηση, η οποία περιέχει τις βασικές πληροφορίες για το παιδί. Οι υποψήφιοι πρέπει να επισκεφτούν τη χώρα, να διαμένουν με το παιδί 5 ημέρες τουλάχιστο και εντός δύο εβδομάδων από την ειδοποίηση αυτή να εκφράσουν τη συγκατάθεσή τους ή μη να συνεχιστεί η διαδικασία σε σχέση με το συγκεκριμένο παιδί. Σε περίπτωση μη συγκατάθεσης παραμένουν στο μητρώο και περιμένουν να  τους προταθεί άλλο παιδί. Σε περίπτωση συγκατάθεσης η διαδικασία συνεχίζει με την ρητή συγκατάθεση του Υπουργού δικαιοσύνης και την αποστολή των εγγράφων στο Περιφερειακό δικαστήριο της Σόφιας.
Το δικαστήριο εξετάζει την αίτηση διακρατικής υιοθεσίας εντός 14 ημερών από την υποβολή της και ενημερώνει τους διάδικους για την απόφασή του αμέσως.
Όταν η δικαστική απόφαση τεθεί σε ισχύ, το Ίδρυμα παραχωρεί στους υιοθετούντες αντίγραφο της απόφασης με Πιστοποιητικό, σύμφωνα με το άρ. 23, παρ. 1 της Σύμβασης περί της προστασίας των παιδιών και της συνεργασίας στον τομέα της διακρατικής υιοθεσίας για συμμόρφωση της  υιοθεσίας με τη Σύμβαση, νέα πράξη γεννήσεως του παιδιού, διαβατήριο και βίζα.
Το παιδί παραδίδεται στους υιοθετούντες και εγκαταλείπει την χώρα μόνο μαζί τους.
Σύμφωνα με την βουλγαρική νομοθεσία η υιοθεσία είναι υποχρεωτικά πλήρης. Μεταξύ του υιοθετημένου και των ανιόντων του αφ’ ενός και των υιοθετούντων και των συγγενών τους αφ’ ετέρου προκύπτουν δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως μεταξύ συγγενών κατά προέλευση, ενώ τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις μεταξύ του υιοθετημένου και των ανιόντων του και των συγγενών του κατά προέλευση παύουν.  

Απαραίτητα έγγραφα:
1.
Άδεια υιοθεσίας παιδιού, σύμφωνα με τον νόμο κατά τη μόνιμη διαμονή των υιοθετούντων.
2.
Πιστοποιητικό που να πιστοποιεί, ότι οι υιοθετούντες δεν έχουν στερηθεί τα γονικά δικαιώματα (γονική μέριμνα), που εκδίδεται από αρμόδιο όργανο του κράτους των υιοθετούντων. 
3.
Έκθεση κοινωνικής έρευνας για τους υιοθετούντες, που να περιλαμβάνει στοιχεία και για τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων και στοιχειών για την κατάσταση υγείας τους.
4.
Έγγραφο για την κατάσταση υγείας των υιοθετούντων, το οποίο να απεικονίζει την σωματική και ψυχική υγεία των υιοθετούντων, την έλλειψη βαριών χρόνιων, μολυσματικών και αφροδισίων ασθενειών, AIDS, φυματίωσης κ.ά., που να απειλούν την ζωή τους.
5.
Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου για τους υιοθετούντες.
6.
Ληξιαρχικής πράξης γάμου.
7.
Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως και αντίγραφο της ταυτότητας, ορισμός της μόνιμης διεύθυνσης και της διεύθυνσης αλληλογραφίας.
8.
Σε περίπτωση συνέχισης της διαδικασίας καταρτίζονται και άλλα έγγραφα, που προβλέπονται από τον νόμο.

  • Έγγραφο που να πιστοποιεί, ότι ο πατρικός νόμος ή ο νόμος της μόνιμης διαμονής των υιοθετούντων δεν επιτρέπει επανυιοθεσία, που εκδόθηκε από αρμόδιο όργανο ή συμβολαιογραφικά επικυρωμένη δήλωση από τους υιοθετούντες, ότι το παιδί δεν θα παραχωρηθεί για υιοθεσία, εάν ο νόμος το επιτρέπει.
  • συμβολαιογραφικά επικυρωμένη δήλωση, ότι το παιδί δεν θα υποβάλλεται σε πειραματικές θεραπείες και μέρη του σώματός του δεν θα χρησιμοποιούνται ως μόσχευμα,   
  • έγγραφα για πληρωμένα δημόσια τέλη.
Η έναρξη της διαδικασία ορίζεται από τον Υπουργό δικαιοσύνης μετά την υπογραφή συμβόλαιο μεσολάβησης με την διαπιστευμένη από τον Υπουργό δικαιοσύνης οργάνωση και την εξουσιοδότησή της με ρητή εξουσιοδότηση.
Όλα τα έγγραφα από το εξωτερικό έπεται να προσκομίζονται στο Υπουργείο δικαιοσύνης σε πρωτότυπα και με επικυρωμένη μετάφραση στα βουλγαρικά. Όλα τα έγγραφα πρέπει να φέρουν Σφραγίδα της Χάγης (Επισημείωση). 


πηγή: 
http://www.childrensmiles.com/adoption_gr.php








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου