Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΒΡΕΦΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.......

Τετάρτη, Νοέμβριος 10, 2010

ΈΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα ίχνη κυκλώματος διακίνησης εγκύων γυναικών και εμπορίου βρεφών από τη Βουλγαρία, καθώς τα νεογέννητα προωθούνται για παράνομες υιοθεσίες στην Ελλάδα, βρίσκονται οι αρχές των δύο χωρών, όπως ανακοίνωσε χθες από τη Βουλγαρία ο υπουργός Εσωτερικών Τσβετάν Τσβετάνοφ.
Ο βούλγαρος αξιωματούχος τόνισε σε δηλώσεις του ότι οι έρευνες για την εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος βρίσκονται στην τελική ευθεία και από την πλευρά της χώρας του εποπτεύονται από την περιφερειακή εισαγγελία της Βάρνας, αρνήθηκε όμως να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Η υπόθεση που ανήγγειλε ο κ. Τσβετάνοφ δεν αποκλείεται να συνδέεται με την πρόσφατη σύλληψη τριών Βουλγάρων στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, όταν αποπειράθηκαν να πουλήσουν αντί του ποσού των 20.000 ευρώ παιδί ηλικίας 4 μηνών σε αστυνομικούς που εμφανίστηκαν σαν υποψήφιοι γονείς. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση η έρευνα από τις ελληνικές διωκτικές αρχές συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις πως το ζευγάρι των συλληφθέντων είχε προγραμματίσει την πώληση και δεύτερου παιδιού, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν εντοπιστεί άλλοι εμπλεκόμενοι.
Οι έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία προέρχονται από τις περιοχές του Σλίβεν και της Βάρνας, γεννούν σε κλινικές της χώρας μας, κυρίως στην Κρήτη και στην Κεντρική Ελλάδα, και στη συνέχεια προωθούν τα παιδιά τους για παράνομη υιοθεσία σε άτεκνα ζευγάρια, αντί μεγάλων ποσών. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα παιδιά τους είναι αγνώστου πατρός και αρκετές φορές εισπράττουν χρήματα πριν μείνουν έγκυες.
 
www.makthes.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου