Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΥΙΟΘΕΣΙΩΝ ΕΧΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Να μην παραπονιόμαστε λοιπόν και μην νομίζουμε πως έχουμε την ''πρωτειά''! Πρόκειται για Διεθνές φαινόμενο. Στην Ισπανία του Φράνκο διαπιστώθηκε για πολλές δεκαετίες  πως το ''σύστημα'' κατάπινε τα παιδάκια αριστερών, κομμουνιστικών οικογενειών.
Απίστευτα προγκρόμ! Αληθινές γενοκτονίες σε βάρος ανίσχυρων, φτωχών ανυπεράσπιστων ανθρώπων που είχαν την ατυχία να έχουν διαφορετικές ιδέες και αντιλήψεις από το  διδακτορικό, φασιστικό σύστημα του άλλοτε πανίσχυρου Δικτάτορα.Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για επιχείρηση εμπορίας βρεφών κατά τη δικτατορία του Φράνκο!


300.000 παιδιά απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους αμέσως μετά τη γέννησή τους και… δόθηκαν σε ζευγάρια που συνήθως πλήρωναν για να τα υιοθετήσουν.
Οι καταγγελίες προέρχονται από την ισπανική οργάνωση Εθνική Ένωση Ατόμων που Επηρεάστηκαν από τις Παράνομες Υιοθεσίες (Anadir). Ο δικηγόρος της, Ενρίκε Βίλα που ζήτησε από τον γενικό εισαγγελέα της Ισπανίας, Καντίδο Κόντε-Πουμπίδο να ερευνήσει την πώληση 261 παιδιών κατά τη περίοδο του καθεστώτος του Φράνκο.
Οι παράνομες υιοθεσίες ξεκίνησαν αμέσως μετά τη νίκη του στρατηγού Φρανθίσκο Φράνκο στον Εμφύλιο του 1936-9. Εκείνη την εποχή τα παιδιά που γεννιούνταν από πολιτικές κρατούμενες απομακρύνονταν αμέσως από τις μητέρες τους.
Η πρακτική αυτή επεκτάθηκε ευρέως κατά τη δικτατορία του Φράνκο (1939-75) και ενδέχεται να συνεχίστηκε μέχρι και τη δεκαετία του 1990, είπε ο Βίλα. Οι περισσότερες υιοθεσίες πάντως έγιναν κατά την εικοσαετία 1950-70.

Οι μητέρες πληροφορούνταν ότι τα παιδιά τους είχαν πεθάνει. Το δίκτυο έβρισε «αγοραστές» που έγραφαν τα βρέφη στο ληξιαρχείο και συχνά η γυναίκα που επρόκειτο να υιοθετήσει προσποιείτο ότι ήταν έγκυος.
Η Anadir κατέθεσε στον εισαγγελέα στοιχεία όπως πλαστά πιστοποιητικά γέννησης, αποτελέσματα εξετάσεων DNA και μαρτυρίες ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και άτομα που είχαν αγοράσει παιδιά. Η Ένωση δέχεται συνεχώς καταγγελίες από ανθρώπους που υποπτεύονται ή έχουν ανακαλύψει ότι τους είχαν «κλέψει» από τους βιολογικούς γονείς τους, σύμφωνα με την εφημερίδα El Mundo.
Υπάρχουν επίσης γονείς που πίστευαν ότι το παιδί τους είχε πεθάνει και σήμερα υποπτεύονται ότι μπορεί να είναι ζωντανό.

Η Anadir ζητά από την κυβέρνηση να συστήσει μια βάση δεδομένων DNA ώστε γονείς και παιδιά να μπορέσουν να εντοπίσουν ο ένας τον άλλο.

Αναρτήθηκε στο Τρομακτικό, από 24 ώρες Ειδήσεις - www.Enimerwsi24.com Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011, 15:50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου