Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Aναζητήσεις μέσω Internet! Στοιχεία απο Google!


Ενδιαφέροντα στατιστικά για τη χρήση του διαδικτύου στην Ελλάδα δημοσίευσε η Google Greece, στα πλαίσια εκδήλωσης που πραγματοποίησε για το Adsense πριν από μερικές μέρες στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα πιο αξιοσημείωτα στοιχεία περιλαμβάνουν τα εξής:

  • Ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας με πρόσβαση στο διαδίκτυο ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια.
  • Πάνω από 200.000 smartphones πουλήθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 – αριθμός που ξεπερνά τον αντίστοιχο των επιτραπέζιων υπολογιστών.
  • 30 εκατομμύρια βίντεο προβάλλονται κάθε μήνα μέσω του YouTube.
  • Ο αριθμός των λογαριασμών σε υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης φτάνει τα 4 εκατομμύρια.
  • Ο μέσος εβδομαδιαίος χρόνος που αφιερώνει κάποιος online φτάνει τις 10 ώρες.
  • Καθημερινά πραγματοποιούνται πάνω από 500.000 αναζητήσεις
  • Η άνοδος της χρήσης του διαδικτύου μέσω κινητών συσκευών αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς. Συγκεκριμένα, 8 φορές ταχύτερα σε σχέση με τον αντίστοιχο ρυθμό διείσδυσης του διαδικτύου στα PC.
  • Ο όρος «δουλειές στο εξωτερικό» εμφανίζει κατακόρυφη άνοδο στις αναζητήσεις της Google από το δεύτερο τρίμηνο του 2009 και μετά.
  • Οι όροι “Tsunami” και «Τζούλια» εμφανίζουν τις μεγαλύτερες εξάρσεις (spikes) ως προς των αριθμό των αναζητήσεών τους, ο καθένας για διαφορετικούς όσο και …ευνόητους λόγους.  


Σχολιασμός απο τη ιστοσελίδα:

Όσο μεγαλώνει ο αριθμός των συνδρομητών στο διαδίκτιο και όσο το κάθε σπίτι εφοδιάζεται και απο ένα τουλάχιστον υπολογιστή, η παρουσίαση και προβολή των ερευνών και αναζητήσεων για όλους τους Έλληνες που αναζητούν τους αγνοουμένους τους μοιάζει να ανοίγει νέους δρόμους πιο γρήγορους, πιο εύκολους.

Ανάμεσα απ' όλες τις παραπάνω αναζητήσεις που αναφέρει επίσημα το Google μπορούν να προστεθούν και οι αναζητήσεις μέσω Internet όλων αυτών που αγνοούνται.
Το Internet  μπορεί να προσφέρει παγκόσμια εννημέρωση και προβολή των ανακοινώσεων και έτσι  μια πληροφορία αναζήτησης που αναφέρεται στο ιστιολόγιο όλοι έχουν την ευκαιρία να την δουν!  Όλοι όσοι έχουν στοιχεία σύγκρισης μ' αυτά που θα δημοσιεύονται εδώ.

Οι ειδήσεις στο Ιnternet  μεταφέρονται γρήγορα και άμεσα και έτσι μπορεί να πεί κανείς πως το Internet  είναι το μέσο που καταργεί και την γραφειοκρατία και τα επτασφράγιστα μυστικά κάποιων που νόμιζαν πως με το ''απόρρητο'', το κακώς εννοούμενο, θα μπορούσαν να κρύψουν στα σκοτεινά τους αραχνιασμένα αρχεία, εγκλήματα, στην αιωνιότητα.

Κυρίες και Κύριοι, εδώ πρέπει να θυμηθώ ένα μεγάλο αγωνιστή και δάσκαλο, σεμνό, ανιδιοτελή, ταπεινό και αφανή, που έδωσε ψυχή και πνοή σ' εναν μεγάλο αγώνα,  τον αγώνα της αποκάλυψης των κλεμμένων βρεφών! 
Μια ατάκα του που ''έγραψε'' και έκανε πολλούς να χάσουν τότε τον ύπνο τους!  Δυστυχώς κύριοι το Internet  σας κατήργησε. Να σαι καλά όπου κι αν είσαι αδελφέ μας!!!!!

Πόσο δίκιο είχαν τα προφητικά λόγια του και ας ειπώθηκαν πριν 16 χρόνια σε τηλεοπτικό panel, τότε που οι περισσότεροι δυσπιστούσαν στις τεράστιες δυνατότητες του δυναμικού αυτού ενημερωτικού πολυμέσου! Να που επαληθεύτηκε ακόμη μια φορά!  Τώρα που όλοι έχουμε στα σπίτια μας μια Πύλη για την  ανταλλαγή πληροφοριών, την ενημέρωση, την γνώση την έρευνα!

Εκείνη η ατάκα που συγκράτησα στο μυαλό μου και φύλαξα στην ψυχή μου είναι η αιτία για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας που φιλοδοξεί να συμπεριλάβει όλους τους αγνοούμενους της Ελλάδας τα τελευταία 60 χρόνια. Όσοι κι άν είναι αυτοί!

Δεν θα μην ξεχάσω και τα ΜΜΕ  που στάθηκαν πάντα αρωγοί και με επιτυχία στις έρευνες πολλών αγνοουμένων Ελλήνων!

Αυτός που ψάχνει την είδηση θα την βρει! Όλα τα ηλεκτρονικά μέσα είναι πια στην διάθεση του.
Απο σήμερα προστίθεται ακόμη ένα μέσο στην αναζήτηση των ανθρώπων που αγνοούνται με μυστήριο, περίεργο αλλά και παράνομο τρόπο!

Αυτό το blog δεν είναι παρά ο προπομπός  μιας μεγάλης προσπάθειας που  σε λίγο έρχεται!
Μια μεγάλη ιστοσελίδα αναζητήσεων που θα έχει την υπομονή και την επιμονή να συγκεντρώσει όλες τις υποθέσεις  των αγνοουμένων στην Ελλάδα και να τις προβάλλει με ευπρεπή, διακριτικό, συγκροτημένο, και λεπτομερή τρόπο.

Ήταν πια καιρός!









1 σχόλιο: