Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ψάχνω το παιδί μου! Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες πολλών οικογενειών να εντοπίσουν τα παιδιά τους που όπως πιστεύουν ζουν! 

Μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές για την έρευνά τους! Μην  επαιτείτε τα παιδιά σας! Διεκδικείστε τα! Η  σωστή εννημέρωση, ο σύμμαχος σας. Το διαδίκτιο φίλος σας και όπλο σας.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ακουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αναζητήστε τους.
Αρχίστε απο την συλλογή των προσωπικών σας εγγράφων με υπομονή, επιμονή και πείσμα.
Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο κάπου θα βρείτε το λάθος που θα ανοίξει τους δρόμους!


Σε όλες τις περιπτώσεις αναζήτησης των υιοθετημένων παιδιών, για τα οποία γίνεται προσπάθεια εντοπισμού τους από τις βιολογικές οικογένειες τους καλό είναι να παρθούν σοβαρά υπ' όψιν οι κάτωθι παράμετροι, η άν θέλετε υποκατηγορίες αναζήτησης.
Όλα τα παιδιά που υιοθετήθηκαν δεν ανήκουν σε μια μόνη κατηγορία ''τοποθέτησης'' σε θετές οικογένειες. Γιατί για όλα τα παιδιά δεν δόθηκε δυστυχώς συναίνεσης των βιολογικών  γονέων για την υιοθεσία τους.

Υπάρχουν τρείς περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες ένα βρέφος αλλάζει την οικογενειακή του κατάσταση και εντάσσεται πλέον στην τάξη μιας άλλης οικογένειας, αμετακλήτως δυστυχώς, ως φυσικό τέκνο αυτής! Και λέω δυστυχώς γιατί στις παράνομες υιοθεσίες έγιναν άδικες και έκνομες τοποθετήσεις! Και αυτό γιατί κάτω από τον ιερό θεσμό της υιοθεσίας ''νοθεύτηκαν'' και ΄΄κουκουλώθηκαν΄΄ πολλά!  Και το χειρότερο με την νόμιμη κάλυψη της δικαιοσύνης που δεν μπορούσε, από αδυναμία, εξέτασης των προσκομιζομένων στοιχείων, ειδικά των κοινωνικών εκθέσεων,  να εξετάσει την αληθοφάνεια των πραγματικών περιστατικών, ως προς τον χαρακτηρισμό πολλών βρεφών ως εκθέτων.  Βρεφών χωρίς δηλαδή ταυτότητα  των φυσικών γονέων. ''Κατασκευασμένα'' έκθετα.


Ας δούμε όμως μια μια τις περιπτώσεις για να ξέρει μια μητέρα που αναζητά το τέκνο της τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει.

Α) Η περίπτωση της νόμιμης υιοθεσίας.


Είναι αυτή που οι φυσικοί γονείς ομού, η μόνη  της η  εξώγαμη μητέρα,  για τον οποιονδήποτε λόγο παραχωρούν τα γονικά τους δικαιώματα και την συναίνεση τους στο δικαστήριο για να υιοθετηθεί το παιδί τους από ζεύγος θετών κατάλληλο για την ανατροφή του.
Από την στιγμή που  οι φυσικοί γονείς αποφασίζουν για την τύχη του παιδιού τους και συγκατατίθενται για την υιοθεσία του καλό θα είναι να μην το αναζητήσουν πλέον, έστω κι αν τα δεδομένα στην ζωή τους έχουν αλλάξει. 
Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζει το παιδί την πρωτογενή απόρριψη του απο τους φυσικούς του γονείς και να κάνει κι αυτό το ίδιο.
Είναι πικρό αλλά είναι αληθινό.
Όμως οι παράμετροι σ 'αυτήν την κατηγορία αναζήτησης μπορεί να ποικίλουν καθώς και οι λόγοι, γι αυτό και στην περίπτωση αυτή οδηγίες θα δοθούν.
Ένας από τους λόγους που μπορεί μια μητέρα, που είχε συναινέσει κάποτε στην υιοθεσία του  και τώρα να το αναζητά,  είναι η ενημέρωση του από την ίδια για πιθανή ύπαρξη αδελφών. Είναι δικαίωμα του υιοθετημένου να γνωρίζει το ιατρικό του ιστορικό καθώς και  την ύπαρξη συγγενών α' βαθμού για να προστατεύσει την ιδιωτική του ζωή.
Ακόμη ένας λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει την αναζήτηση απο τη  φυσική μάνα   είναι για να  του χορηγήσει κάποιο βοήθημα η δωρεά  άν  εν τω μεταξύ δεν είχε αυτή καταφέρει να δημιουργήσει άλλους κατιόντες, δηλαδή άλλα  παιδιά στην ζωή της!
Άν έχει υπάρξει αληθινή μεταμέλεια και εν πάσει περιπτώσει πολύ σπουδαίος και σοβαρός λόγος!
Η μητέρα λοιπόν αυτή μπορεί ν' αποτανθεί σε κάποιον οποιονδήποτε δικηγόρο και με σημείο αναφοράς την  ημερομηνία γέννησης του παιδιού της και τον τόπο και να ερευνήσει ο δικηγορος της τις υιοθεσίες στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Δικαστικές αποφάσεις εκουσίας δικαιοδοσίας! Το ίδιο μπορεί να γίνει και με έρευνα στο αρμόδιο Ληξιαρχείο. Τα στοιχεία της υιοθεσίας υπάρχουν στο περιθώριο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης!  Η υιοθεσία θα βρεθεί και στην συνέχεια πάλι με δικηγόρο η με κοινωνική λειτουργό που εμπιστεύεται, να ξεκινήσετε την διαδικασία προσέγγισης. Πάντα με διακριτικό, εχέμυθο τρόπο. Μή εισβάλλετε βίαια στην ζωή του υιοθετημένου παιδιού. Θα ναι λάθος! Υπάρχουν σωστές διαδικασίες και ο χειρισμός απαιτεί υπομονή, λεπτότητα και χρόνο. Η μεσολάβηση ψυχολόγου είναι μαζί με την κοινωνική λειτουργό πολύτιμη βοήθεια για να στηρίξει την αγωνία μιας μάνας αυτής της κατηγορίας που ψάχνει το παιδί της!
Αν η προσπάθεια επανασύνδεσης σας με το παιδί σας είναι τίμια και ειλικρινής τότε οι πιθανότητες να ''κτίσετε'' μια βιώσιμη  και υγιή σχέση είναι πάρα πολλές! Ψυχραιμία, υπομονή και ειλικρίνεια και προ παντός μεταμέλεια και αγάπη. είναι οι τρόποι που θα σας φέρουν ξανά κοντά στο παιδί σας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η οποιαδήποτε αναζήτηση από μέρους της μάνας στην κατηγορία αυτή ειναι το υιοθετημένο να έχει ξεπεράσει το 18 έτος της ηλικίας του.
Ποτέ μα ποτέ κίνηση πρίν απο αυτή την χρονική  δέσμευση. Εκτός του ότι είναι παράνομο θα κάνετε πολύ κακό στο παιδί σας. Το λιγότερο που θα θέλατε είναι να δείτε το παιδί σας να καταρρέει  αφού το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει τίποτε αλλά και λόγω του νεαρού της ηλικίας του να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί μια αποκάλυψη όπως αυτή.
Αν παρ' όλα τα ανωτέρω, συμβουλές και προειδοποιήσεις, είστε αποφασισμένες να προχωρήσετε στην αναζήτηση σας μπορείτε να το κάνετε σκεφτόμενες πάντα τις επιπτώσεις από λάθος χειρισμούς! Και πάντα με γνώμονα το καλό του παιδιού σας!
Η κατηγορία της αναζήτησης αυτή είναι εύκολη, γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν κοστίζει να βρεθούν τα στοιχεία του παιδιού σας, αλλά θέλει πολύ προσοχή στον τρόπο προσέγγισης και επανασύνδεσης! Και πάντοτε με σεβασμό για τους θετούς γονείς που μεγάλωσαν το παιδί που εσείς και με την θέληση σας παραχωρήσατε! Τους αξίζει! Στο κάτω κάτω αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα άν εσείς επιλέξατε να δώσετε την συναίνεση σας για την υιοθεσία του παιδιού σας! Να θυμάστε πως και αυτοί το αγαπούν όσο και σεις και ίσως και πολύ περισσότερο.


Β' Ανήλικες μητέρες, με αναπλήρωση συναίνεσης ανιόντων δηλαδή συναινούν οι παππούδες για την υιοθεσία.

Είναι πάρα πολλές φορές  που υιοθετήθηκαν, εξώγαμα βρέφη απο τους παππούδες ανήλικης εξώγαμης μητέρας, προς αποφυγήν κοινωνικού σκανδάλου. Στις περιπτώσεις αυτές αποφάσιζαν για την υιοθεσία του βρέφους οι έχοντες την επιμέλειαν της εξώγαμης μητέρας, γονείς της! Δυστυχώς η ανήλικη εξώγαμη δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο έναντι του νόμου ούτε να υπερασπιστεί κανένα δικαίωμα της  μπορούσε.  Έχανε το παιδί της, που μπορεί και να ήθελε να το κρατήσει, γιατί δεν υπήρχε κανείς να την στηρίξει. Από τις αδικίες της ζωής θα μου πείτε. Συμφωνώ απόλυτα και έτσι είναι.
Και σ' αυτήν την περίπτωση ισχύουν τα παραπάνω. Έρευνα με δικηγόρο στο Πρωτοδικείο και στο Ληξιαρχείο που είναι αρμόδιο για την περιοχή που έγινε η γέννηση του παιδιού.
Όλα τα παραπάνω που ισχύουν και για την πρώτη περίπτωση ισχύουν κι εδώ ρητά. Οι ίδιες συμβουλές οδηγίες και προφυλάξεις. Το παιδί  θα βρεθεί! Προσοχή στην προσέγγιση και την επικοινωνία. Οι πιθανότητες μιας ευτυχούς κατάληξης είναι πολύ πιο αυξημένες αφού διαπιστωμένα δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση για την υιοθεσία του παιδιού  της ανηλίκου εξώγαμης μητέρας!


Γ) ''Υιοθεσίες'' με τον μανδύα των εικονικών γεννήσεων! ''Οιωνεί υιοθεσίες η ψευδοϋθεσίες!


Ο μεγάλος πονοκέφαλος η άν θέλετε η παρανομία στην χειρότερη της μορφή.
Εδώ που όλα ισοπεδώνονται, καταστρέφονται, αλλοιώνονται παραποιούνται. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, που δυστυχώς είναι αναρρίθμητες, οι θετοί γονείς φέρονται ως φυσικοί με πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις! Οι γιατροί και οι κλινικάρχες έχουν φροντίσει γι'αυτό. Είναι η μάστιγα των παρανόμων υιοθεσιών εδώ που κάποιοι επιστήμονες έχουν αντικαταστήσει την δικαιοσύνη και τον θεσμό της υιοθεσίας με ένα σωρό παράνομες πράξεις. Εν αγνοία των συνεπειών των  υποψηφίων θετών γονέων!
Υπάρχει δυνατότητα έρευνας και σ αυτές τις περιπτώσεις όμως θα τον χαρακτήριζα και είναι αγώνας ζωής! Οι περισσότερες περιπτώσεις  από αυτές εγκλείουν παρά πάνω απο μια κακουργηματική πράξη. Σύνθετο κακουργηματικό αδίκημα που κάλυψε όλες σχεδόν τις αρπαγές βρεφών απο τα νοσοκομεία και τις κλινικές.
Ο τρόπος έρευνας σύνθετος, δύσκολος,  πολυέξοδος και βασικά χρονοβόρος. Τίποτε όμως δεν είναι ακατόρθωτο και δύσκολο όταν μια μάνα ψάχνει το παιδί της!
Παρουσία δικηγόρου απαραίτητη και εισαγγελική παρέμβαση επίσης!
Ο σωστός τρόπος είναι να γίνεται αγωγή και μήνυση κατά παντός υπευθύνου και για το έργο της προανάκρισης να συλλέγονται τα στοιχεία που θεωρούνται σημαντικά για επεξεργασία από τον επεξεργαστή που θα ορίσει η οικογένεια.

Αρχίστε με τη περισυλλογή των εγγράφων που σχετίζονται με την γέννηση του παιδιού σας που όπως πιστεύετε δεν πέθανε, όπως σας είπαν, σε κάποια κλινική η νοσοκομείο. Αν αμφιβάλλετε για τον θάνατο του παιδιού σας έχετε δικαίωμα να ψάξετε. Να ερευνήσετε για να το βρείτε. Κάτω από συγκεκριμένους λόγους!
Τα ''μαργαριτάρια'' των λαθών και παραλήψεων είναι εξωφθαλμά σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις που κάτι παράνομο έχει συμβεί. Θα το διαπιστώσετε μόνες σας.

Μερικοί από τους λόγους που δικαιολογούν τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες σας είναι:

α) Δεν υπάρχει καθόλου ληξιαρχική πράξη γέννησης η και θανάτου για το βρέφος που γεννήσατε!

β) Εξασφαλίζοντας την ληξιαρχική πράξη γέννησης η και θανάτου του βρέφους σας διαπιστώνετε αλλοίωση η πλαστογράφηση των ημερομηνιών.

γ) Στην ληξιαρχική πράξη διαπιστώνεται πως υπήρξε ενδομήτριος θάνατος ενώ το βρέφος παρέμεινε στο νοσοκομείο ζωντανό από ώρες η και μέρες και το είδαν όλοι.

δ) Αλλαγμένη η και  παραποιημένη αιτία θανάτου. Άλλα σας δήλωσαν προφορικά, σαν αιτία θανάτου και άλλη αιτία θανάτου είναι ''βεβαιωμένη'' στην ληξιαρχική πράξη θανάτου.

ε) Προσπάθεια  εμφάνισης του βρέφους ως προώρου ενώ εσείς γνωρίζετε πως έχετε γεννήσει κανονικά στην ''ώρα'' σας.

ζ) Διαπιστώνετε αλλαγή φύλλου στα έγγραφα. άν γεννήσατε κορίτσι να γράφει αγόρι!

η) επι διδύμων δεν βρίσκετε ληξιαρχική πράξη  γέννησης η θανάτου του ενός εκ των διδύμων.
Ακόμη σύμφωνα με τα φύλλα νοσηλείας φαίνετε πως ''καταλήγει'' το πιο εύρωστο και με το μεγαλύτερο βάρος. Στοιχεία από το νοσοκομείο.

θ) κατά την έρευνα σας στο ιστορικό νοσηλείας του βρέφους στο νοσοκομείο δεν βρίσκετε βεβαίωση θανάτου αλλά εξιτήριο του βρέφους.

 ι) στην έρευνα σας  διαπιστώνετε με έκπληξη πως πουθενά δεν έχει γίνει δική σας εισαγωγή για να γεννήσετε. Δεν υπάρχετε εγγεγραμμένη  πουθενά!!

κ) Οι μέρες νοσηλείας του βρέφους δεν συμβαδίζουν με την ημερομηνία που πιστοποιείται ο θάνατος του. Περισσότερες μέρες νοσηλείας ενώ ο θάνατος έχει ήδη συμβεί, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου νωρίτερα η αργότερα! Προσοχή στην επεξεργασία και μελέτη των στοιχείων από τα νοσοκομεία. Έχουν βρεθεί αναλύσεις αίματος η άλλες εξετάσεις, με ημερομηνία που έπεται του θανάτου του βρέφους!!!!

λ) κατόπιν έρευνας διαπιστώνεται πώς δεν έχει γίνει ταφή του βρέφους σε κανένα  νεκροταφείο.

 μ) αν δεν έχετε δει ποτέ το βρέφος νεκρό

 ν)αν δεν σας το έδωσαν για ταφή ενώ δεν έχετε αποποιηθεί, με ειδικό πληρεξούσιο, τα ταφικά σας δικαιώματα προς το νοσοκομείο η κλινική. Πόσο μάλλον άν το ζητήσατε επίμονα και δεν σας το έδωσαν. Καταχρηστική και παράνομη άρνηση!!!

ξ) αν σας είπαν πως το βρέφος το ''πέταξαν'' στον ασβέστη η στον κλίβανο η το έθαψαν στην αυλή του νοσοκομείου. Ομοίως ψευδής δικαιολογία που  συνηγορεί στην τέλεση του αδικήματος της περυϊβρυσης νεκρού. Παράνομες ταφές!


Γι αυτές όλες τις περιπτώσεις αμφιβολιών συντρέχει η εφαρμογή της Γνωμοδότησης της Αρχής Προσωπικών δεδομένων 67 /2005 . Νομιμοποίηση της  έρευνας αναζήτησης τέκνου όπου υπάρχουν σοβαροί λόγοι αμφισβήτησης του θανάτου του.
Συμμετοχή δικηγόρου απαραίτητη και ενεργοποίηση της Γνωμοδότησης με εισαγγελικές παραγγελίες!


Αν ένας από τους παραπάνω λόγους ισχύει η και πολλοί μαζί, έχουμε σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις που δικαιολογούν απολύτως τους φόβους σας και τις αμφιβολίες σας.


Τι πρέπει να κάνετε και πως θα ξεκινήσετε μια τόσο δύσκολη χρονοβόρα και επίπονη έρευνα.

Μια έρευνα ζωής που όμως αξίζει τον κόπο, την προσπάθεια και τον αγώνα σας.

Με τον σάλο και την αφύπνηση που έγινε χρόνια με τις συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από το παράνομο εμπόριο βρεφών,  αρκετοί είναι τώρα αυτοί που γνωρίζουν και μπορούν να σας συμβουλέψουν σωστά.


Ξεκινάμε λοιπόν;;;;


Α) Αποτανθείτε σε όλους τους φορείς, στους οργανισμούς και τα μέσα ενημέρωσης και δηλώστε το. Ας καταγραφεί το περιστατικό σας και ας υπάρχει καταγγεγραμμένο σε αρχεία αναζήτησης μήπως και το ίδιο το παιδί κάνει απόπειρα να σας εντοπίσει. Αυτό το μέτρο μακροπρόθεσμα μπορεί ν' αποδώσει και σας κατωχυρώνει, στην συνείδηση του υιοθετημένου, πως δεν το πουλήσατε αλλά σας το έκλεψαν. Κάντε λοιπόν θόρυβο, ενεργοποιηθείτε. Να μπορέσει το παιδί σας να σας βρει  εύκολα, γρήγορα.


Β) Στείλτε τον δικηγόρο σας  να κάνει έρευνα υιοθεσιών στο Πρωτοδικείο της πόλης σας. Ίσως το παιδί σας υιοθετήθηκε σαν έκθετο αγνώστων γονέων. Σαν σημείο αναφοράς, περίπου, οι ημερομηνίες ''τακτοποίησης΄΄ του. 


Γ) Ζητήστε απο τον εισαγγελέα να σας επιτραπεί η λήψη και επεξεργασία στοιχείων, με τον δικηγόρο σας η τον ειδικό πραγματογνώμονα σας, των επομένων γεννήσεων από την κλινική η  και το νοσοκομείο που γεννήσατε. Βάσει της 67- 2005 γνωμοδότησης της Αρχής  Προστασίας Προσωπικών δεδομένων αυτό είναι εφικτό. Περί αμφιβολίας θανάτου τέκνου.


Δ) Ζητήσατε από τον Εισαγγελέα, με έγγραφη παραγγελία για όλους τους παραπάνω λόγους που εμπίπτουν στην περίπτωση σας, να σας επιτρέψει την λήψη φωτοαντιγράφων  των επομένων γεννήσεων από το αρμόδιο Ληξιαρχείο,  που υπάγεται διοικητικά το νοσοκομείο η η κλινική που γεννήσατε.


Ε)  Ερευνήσατε κατά προτεραιότητα τις  ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων σε σπίτια. Πολλές από αυτές είναι fake! Δηλαδή ψεύτικες. Κάποιες  γεννήσεις έχουν γίνει και σε ιατρεία. Αυτές κι αν δεν είναι για έρευνα κάτω από  το μικροσκόπιο.


Δ) Πολλές μικρές κλινικές,  έχουν καταδικαστεί για εμπόριο βρεφών. Εστιάστε την έρευνα και την προσοχή σας σ' αυτές. Μετά από τον σάλο και τις καταδίκες σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται η άλλαξαν νομική μορφή! Ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής μπορεί να εξηγήσει το γιατί! Είναι πια πιστοποιημένο πως λειτουργούσαν σαν '' ξεπλυντήριο'' των εικονικών θανάτων από τα νοσοκομεία. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν ποιές είναι αυτές. Είναι γνωστές. Και το αξιοπερίεργο είναι πως έκλεισαν όλες ως δια μαγείας από το 1995 και μετά!!


Ζ) Εστιάστε την προσοχή σας  σε αντιπαραβολή με τον θάνατο του δικού σας βρέφους αν εκεί γύρω υπάρχουν γεννήσεις αλλοδαπών ζευγαριών που όμως δεν ήταν ποτέ κάτοικοι Ελλάδος. Υπάρχουν καταγγελίες υιοθετημένων αλλοδαπών πως οι γονείς τους ήλθαν επι τούτου στην Ελλάδα '' γέννησαν'' και έφυγαν σε λίγες μέρες με το παιδί δηλωμένο σαν δικό τους. Κατήγγειλαν δε και την κλινική και τον γιατρό για πλαστές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά.

Η) Αυτό το τελευταίο ισχύει για πόλεις με μικρό πληθυσμό και για κλινικές και νοσοκομεία της περιφέρειας! Εστιάστε με προσοχή και διακριτικότητα την έρευνα σας στίς γεννήσεις ετεροδημοτών που δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην πόλη η και σε γεννήσεις που αφορούσαν  μετανάστες. Είναι γνωστό πως οι περισσότερες εικονικές γεννήσεις μ' αυτόν τον τρόπο έγιναν.
Οι κλινικάρχες προέβαιναν σε εικονικές γεννήσεις σε άτομα που επισκέφτηκαν την  πόλη σας μόνο για να ''γεννήσουν ''εκεί το παιδί  που τους ''προμήθευαν'' - ''εξασφάλιζαν'' με τον τρόπο αυτό.

Απόφαση Αρχής Προσωπικών δεδομένων  για χορήγηση - λήψη και επεξεργασία στοιχειών από μαιευτήρια
κλινικές



Δημοσίευμα


http://www.mammyland.com/teleytaia-nea/themata-ygeias/nomimi-i-xorigisi-katalogou-onomaton-apo-maieitirio-logo-thanatou-neognou 



 Η απόφαση σε word. Κατεβάστε την από την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33%2C15453&_dad=portal&_schema=PORTAL&_piref33_15473_33_15453_15453.etos=2005&_piref33_15473_33_15453_15453.arithmosApofasis=67&_piref33_15473_33_15453_15453.thematikiEnotita=-1&_piref33_15473_33_15453_15453.ananeosi=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7

Η τρίτη κατηγορία έρευνας για το χαμένο σας βρέφος, για το οποίο πιστεύεται πως δεν έχει πεθάνει, είναι η μόνη έρευνα που μπορείτε να κάνετε και για τήν οποία επιβάλλεται να της προσδώσετε την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την νομιμότητα που της αρμόζει.
Απαιτεί σίγουρα την ανάθεση της σε ειδικούς, δικηγόρους, εξιδικευμένους επεξεργαστές, ενώ ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα νομιμοποιήσει το έννομο σας συμφέρον σύμφωνα με ισχυρούς νομικούς ισχυρισμούς και στοιχεία που θα προσκομίσετε στις αιτήσεις και τις προσφυγές σας.
Οι λόγοι αμφισβήτησης του θανάτου του βρέφους σας έχουν ήδη δοθεί. Έτσι άν συντρέχουν κάποιοι απο τους παραπάνω λόγους μπορείτε να δικαιολογήσετε και να αναγνωρίσετε, με εισαγγελίκη πάντα παραγγελία και με την συνδρομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα σας  ν'αναζητήσετε το βρέφος σας και να ''κτίσετε'' το έννομό σας συμφέρον για έρευνα.
Και όπως έγραψα στην αρχή απαιτήσατε το δικαίωμα σας στα παιδιά σας.  Μην παρακαλάτε και μην επαιτείτε να ακουστείτε. Διεκδικήστε τα παιδιά σας. Κάντε θόρυβο. Δραστηριοποιηθείτε σε κάθε επίπεδο. Τα υιοθετημένα παιδιά που ψάχνουν για τους γονείς τους το ίδιο κάνουν. Είναι η προσπάθεια που φέρνει το αποτέλεσμα και ο αγώνας.

Καλή σας επιτυχία









33 σχόλια:

  1. geia sas.. isws einai ligo asxeti i erwtisi m me t selida sas alla isws gnwrizetai.. an kapoio paidi genni8ei st exoteriko kai io8eti8ei apo ellines goneis, er8ei k zisei edw kanonika stn ellada alazontas onoma.. i tautothta t 8a grafei tn pragmatiko topo gennisis? euxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κυρία Τζάγκα Βασιλική αναζητεί τον αδερφό της, τέκνο της Βραχνού Αικατερίνης και του Τζάγκα Αντώνιου, που διαμένουν στο χωριό Λαγορράχη του νομού Πιερίας. Το βρέφος γεννήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 1977 στο νοσοκομείο της Κατερίνης, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ για υποτιθέμενο αναπνευστικό πρόβλημα. Στις 24 Φεβρουαρίου μας ενημέρωσαν πως το βρέφος απεβίωσε. Κανείς δε το είδε νεκρό και κανείς δεν το παρέλαβε, διότι πληροφόρησαν τον πατέρα ότι έγινε ομαδική ταφή. Κατά τα έτη 1994-1995 το παιδί παρουσιάστηκε στην κοινότητα του χωριού όπου εκεί ήταν ο γραμματέας του χωριού και είπε στον γραμματέα ότι είναι ο γιος του Τζάγκα Αντώνη που έχει υιοθετηθεί. Πρόκειται για παράνομη υιοθεσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψαχνω τον αδεφο μου που γεννηθηκε στις 28-7-1990 στην καλαματα. Μεταφερθηκε στο γενικο κρατικο νικαιας πειραια και μετα απο 28 ημερες μας ειπαν οτι πεθανε.Μετα απο 5 χρονια μας ηρθε χαρτι απο το νοσοκομειο για επανελεγχο εξετασεων.Το παιδι βαφτιστηκε Παναγιωτης Τσουσης. ΤΟ δευτερο αγορι μεταφερθηκε στο Ελενα Βενιζελου και μας ειπαν πως πεθανε την δευτερη μερα. 6936863313

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψαχνω την βιολογικη μου μητερα.Σε ηλικια 16 χρονων με γεννησε σε ιδιωτικη κλινικη της πολης των Σερρων και μετα απο 2 περιπου ωρες μετα την γεννηση μου και με προφανη την συγκαταθεση της μητερας της,δοθηκα σε ενα ατεκνο ζευγαρι απο τις Σερρες.Η καταγωγη της οπως εμαθα απο εγκυρη πηγη ηταν απο καποιο χωριο της επαρχιας Βισαλτιας του νομου Σερρων.Οποιος εχει καποια πληροφορια ας επικοινωνησει μαζι μου στο τηλ.6942654302

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ονομαζομαι Μαρινα και γεννηθηκα στις 17/07/1971

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ψαχνω τη θεια μου που γεννηθηκε στις Σερρες κ μπηκε στο Θεαγενειο νοσοκομειο της Θεσ/νικης στις 19/9/1954. Πηρε εξιτηριο 12 μερες μετα αλλα στη μητερα ειπαν πως το παιδι πεθανε.εικονικη γεννα? Το ονομα της Ευθυμια Γκουγκουκη του Ιωαννη. Τηλεφωνο επικοινωνιας 6934152591

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψάχνω την δίδυμη αδελφή μου, γεννηθήκαμε στο Μαιευτήριο Αθηνών στις 28/7/1970, είπαν στους γονείς μου πως το ένα κοριτσάκι γεννήθηκε νεκρό αλλά δεν το είδαν ποτέ. Δεν υπάρχει πιστοποιητικό γέννησης και θανάτου της.
    Ευχαριστώ, Χριστίνα Βασιλείου. vasiliou2008@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αναζητώ την αδελφή μου που γεννήθηκε 27/6/60 στη Θεσσαλονίκη στο ρωσικό νοσοκομείο.Στους γονείς μου είπαν πως το μωρο γεννήθηκε νεκρό δε το είδαν ποτε.Οι γονείς ονομάζονται θεοπιστη και Κωνσταντίνος Σταυράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΨΑΧΝΟ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΜΟΥ ΓΕΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1959 Η 1960 ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΩΡΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΕΘΑΝΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ ΠΑΤΣΙΑΔΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΘΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΑΖΗΤΩ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1976 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η αδελφή μου γεννήθηκε 7 μηνών στο Ρωσικό στις 19-5-1970 και η γνωμάτευση του γιατρού λεει ότι ''μία ώρα μετά την γέννηση του πέθανε'' ενώ η δήλωση που έγινε από το νοσοκομείο στο ληξιαρχείο γράφει ότι πέθανε στις 4-6-1970(16 ημερών) και δηλώθηκε στις 5-6-1970.....τα κιλά του μωρού φαίνεται σε 3 έγγραφα ότι είναι αλλαγμένα...ξυμένα και ξαναγραμμένα....έχω δεί τα πρωτότυπα και έτρεμαν τα πόδια μου όταν πήγα να τα πάρω από το Ιπποκράτειο.......μετά τις 5-6 σίγουρα κάπου δηλώθηκε ως νέα γέννηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗΣ 8/6/1970 ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΖΕΙ .ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ψάχνω τις δίδυμες αδερφές μου γεννήθηκαν στις 10/8/1970 στην Βέροια στην κλινική Σωλονος πρόωρα έμειναν στην κλινική 10 μέρες. Κατόπιν μεταφέρθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο ρωσικό νοσοκομείο τα μωρά ήταν υγειεστατα μετά από ένα μήνα τους ειδοποίησαν ότι πέθαναν αλλά δεν τα είδαν ποτέ. Νομίζω ότι δόθηκαν για υιοθεσία με εικονική γέννα. Γιατί όταν η μητέρα μου είχε γεννήσει ένα άλλο μωρό και πέθανε το πήραμε και το θαψαμε. Ειρήνη, Βέροια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αναζητω δυο παιδια.γεννηθηκαν στην Αθηνα,η μητερα τους Ελληνοπολωνεζα,το ονομα της MARIA KWASNIEWSKA KONTOJORGOS .Το πρωτο παιδι,κοριτσακι,γεννηθηκε το 1991 σε καποιο ψυχιατρικο νοσοκομειο Αθηνων απο πατερα Πολωνο,το δευτερο παιδι γεννηθηκε το 1992 απο πατερα Αλβανο,το ονομα του οποιου ειναι NIKO SHKEMBI.Στο αγορι δοθηκε το ονομα ARMANDO και το υιοθετησαν Ελληνες οι οποιοι δεμεναν μονιμα στις ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ψάχνω την κόρη μου που είναι γεννημένη στις 11/01/82 στο νοσοκομείο Αρεταίειο.Το βρέφος ήταν 1.200 γραμμάρια,το είδα όταν με ξεγέννησαν,εκλαιγε,ήταν ζωντανό και την τρίτη μέρα μας είπαν οτι πέθανε.Βρέφος δεν μας έδειξαν,ούτε πιστοποιητικο θανάτου.Μας είπαν οτι τα θάβουν ομαδικώς μαζί με άλλα.Θεωρώ οτι η κόρη μου είναι ακόμα ζωντανή.
    Τηλ .6978346145

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι 18/02/1978 και μια μαμή που με ξεγεννησε στο σπίτι της και τα είχε κανονονιση όλα (ήμουν 17 ετών τότε ) μου το πήραν και με την βοήθεια της μητέρας μου βεβεα το πατρικό μου όνομα είναι αναστασια Μαγγλη αν κάποιος γνωρίζει για αυτό το παιδί σας παρακαλώ ενημερώστε με με ένα μήνυμα ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στις 23/5/1982 γέννησα στο νοσοκομείο Φιλιατών ενα υγιέστατο αγοράκι.με την αιτιολογία ότι το παιδί έπαθε δύσπνοια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χατζηκωστα Ιωαννίνων.δεν πήρα Πότε ληξιαρχική πράξη θανάτου και το παιδί μου έκτοτε αγνοείται.μου ήρθε χαρτί να πάει φαντάρος. Εάν κάποιος γνωρίζει το παραμικρό παρακαλώ ας επικοινωνήσει 6941667212

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Λεγομαι Αθανασια Χρηστου και ειμαι απο το Χρυσοβεργι Μεσολογγιου. Ψαχνω να βρω τον αδερφο μου που γεννηθηκε στις 6 Ιανουαριου το 1962 στο Μεσολογγι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα και καλή χρονιά ..ο πατέρας μου βρέθηκε στο Αγρίνιο στην Αγίου Βλασίου και θερμού...Από την ληξιαρχική πράξη γεννήσεως φαίνεται ότι γεννήθηκε το 1953...φαίνεται όμως αρκετά νεότερος..τηλ 6948040450..Σαιτα Δέσποινα ..Ο.μπαμπας μου μένει Κρήτη

      Διαγραφή
  19. Γεννήθηκα την 1.1.1977 στο γενικό κρατικό Νικαίας από ανήλικη μητέρα από νησί με αδελφή που έμενε ήδη στην Αθήνα και δόθηκα απευθείας σε ζευγάρι με πατέρα αστυνομικό και στα χαρτιά φαίνεται μαιευτήριο Αγία Αικατερίνη Καλλιθέα. Δεν γνωρίζω στοιχεία της μητέρας και ο πατέρας μάλλον ήταν φαντάρος από Θεσσαλονίκη. Αν γνωρίζετε κάποια ιστορία που να συμπίπτει παρακαλώ στείλτε μου μήνυμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΟΡΜΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΙΑΝΝΑ13 Μαΐου 2018 στις 3:46 π.μ.

    Το 1944-1946,με πιθανοτερη χρονολογια το '46,η γιαγιά μου με το όνομα Έρατω-Χριστινα γέννησε ένα κοριτσάκι εντος γαμου.Με τον πρωτο της άντρας είτε χώρισε είτε εκείνος σκοτώθηκε και το παιδί δόθηκε.Δεν γνωρίζουμε που γεννηθηκε αλλά τις πρώτες μέρες έμειναν σε ένα σπιτι στο Μεταξουργείο,η γιαγιά μου όλη της την ζωή έμενε στο Βύρωνα.Ο άντρας ήταν έλληνας επίσης αλλά ίχνη του δεν μπορέσαμε να βρούμε.Ο πατριος μου αναζητά αυτο το κορίτσι.Έχουμε στην κατοχη μας μια φωτογραφία της γιαγιάς με ένα ζευγάρι ξένων(απο το ντύσιμο της εποχής πιθανολογούμε Αυστραλοι)αλλα δεν έχει πιστοποιηθεί ότι έχει σχέση και επιφυλάσσομαι να την δημοσιευσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΡΜΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΒΙΑΝΝΑ15 Μαΐου 2018 στις 1:08 μ.μ.

      Επανέρχομαι με νέα ανάρτηση και περισσότερες πληροφορίες. Αναζητώ ένα παιδί ,κορίτσι σύμφωνα με όσα στοιχεία έχω, που γεννήθηκε την περίοδο 1944-1946,περισσότερο τείνουμε προς το '46.Το όνομα της βιολογικής μητέρας ήταν Ερατώ-Χριστίνα Χατζηδημητρίου, πρόσφυγας από την Σμύρνη που έμενε στο συνοικισμό του Βύρωνα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης αρ.86. Ήταν παντρεμένη ,σε πρώτο γάμο ,με τον Π.Οικονομίδη αλλά χήρεψε, οι πληροφορίες λένε ότι ο άντρας της σκοτώθηκε. Ο Οικονομίδης πρέπει να ήταν κάτοικος Καισαριανής. Δεν γνωρίζω με βεβαιότητα τον τόπο γέννησης του παιδιού, όμως το πρώτο διάστημα μετά την γεννησή του έμειναν μαζί στο σπίτι της οικογένειας Περίανδρου –Σοφίας Αλεξούλη σε μια αυλή στο Μεταξουργείο, η Σοφία ήταν αδελφή της γιαγιάς μου. Η Ερατώ-Χριστίνα Χατζηδημητρίου είχε αναπτύξει δράση μέσω της ΕΠΟΝ τόσο στο πολυιατρείο του Βύρωνα όσο και στα συσσίτια ,της απονεμήθηκε αργότερα σχετική διάκριση για τις υπηρεσίες της.

      Διαγραφή
  21. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το ονομα μου ειναι Μονικα Γκοσιενιτσα
    Στις 14/08/1998 γεννησα στο Κρατικό Νικαιας ενα μωρο (αγορι) το οποιο ηταν υγιεστατο συμφωνα με τις εξετασεις που μου εγιναν 1 μερα πριν την γεννηση. Ωστόσο μου ανακοινώθηκε μολις γεννησα οτι το μωρο ήταν νεκρο , χωρις ποτε να το δω και χωρις ποτε κανενα συγγενικο μου πρόσωπο να το δει. Τα χαρτια που εχω στην διαθεση μου φαινονται οτι ειναι πλαστα διοτι δεν υπαρχουν σφραγιδες και ειναι προχειρογραμμένα . Στη ληξιαρχική πραξη γεννησης το ονομα μου αναφέρεται "Γκαζιενικα Μονικα " θρησκευμα "Χρ. Καθολικη" υπηκοότητα "πολωνικη" με αριθμο πρωτοκολλου 36479 , αριθμός πραξης 10 τομος Γ ετος 1998. Παρακαλω επικοινωνηστε στο email kamilxatz@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλησπερα ψαχνω την αδερφη μου ημ γεν: 13/09/1982 στο αλεξανδρας ημ θανατου: 19/09/1982 και ημ ταφης: 06/10/1982 ειναι εικονικη γεννα παρακαλω πολυ αν καποιος γνωριζει ας στειλει στο μαιλ freemili@freemail.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Καλησπερα
    Ψαχνω τους βιολογικους γονεις η συγγενεις του θειου μου.. τον οποιο αφησε νεογνο το 1959-1960 μαλλον καλοκαιρι η βιολογικη νεαρη του μητερα στην γιαγια μου η οποια ηταν τσιγγανα κ τον αφησε και εφυγε στην εκλησια Αγιας χρυσοβαλαντου αθηνας..
    Πιθανων η βιολογικη του μητερα να ζουσε μαλλον σε καποιο χωριο της λαρισας
    Δυστυχως δεν γνωριζουμε πολλα γιατι η γιαγια απεβιωσε και δεν μας ειπε ολη την ιστορια.. οποτε ψαχνουμε καποιον συγγενη η ακομα κ την μητερα του που ειμαι σιγουρη πως κ αυτη ψαχνει το παιδι που εγκατελειψε καποτε..
    ΔΕΝ εγινε καποια υιοθεσια απλα το αφησε στην γιαγια μου η οποια τον μεγαλωσε

    Οποιος γνωριζει κατι σχετικο με αυτο η καποιο αλλο που εγινε μεταξυ του 1959-1960 ας μου στηλει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πατέρας μου γεννημένος 29 8 1959 βρέθηκε εγκαταλλεληλενος στο Αγρίνιο...Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου ...6948040450

      Διαγραφή
  25. Ονομάζομαι Γεωργία Θεου και ψάχνω τον χαμένο δίδυμο αδελφό μου γεννήθηκαμε στην κλινική μητέρα της Θεσσαλονίκης στις 16/10/1980 πρόωρα και μας μετέφεραν στο νοσοκομείο Αγίας σοφιας για θερμοκοιτίδα ενώ νοσηλεύονταν κ πήγαιναν όλα καλά μετά από λίγες μέρες μας είπαν ότι το αγοράκι πέθανε.Για χρόνια νομίζαμε ότι είχε πεθάνει μέχρι που ήρθε ένα χαρτί που τον καλούσε στο στρατό...παθαμε σοκ ετσι ξεκινησε ένας Γολγοθάς αναζητησης...δεν θέλαν να μιλήσουν πολλες πορτες κλειστές κ απειλες...μετα από έρευνα δική μας βρέθηκαν πολλά στοιχεία με φακέλους με ονοματα παιδιών σε υπόγειους χώρους αλλά δυστυχώς τα στόματα κλειστά...αν κάποιος γνωρίζει κάτι σας παρακαλώ μπορεί να επικοινωνήσει στο 6995856973.Ευχαριστω πολύ!Καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να κάνουν παιδιά ήθελαν οικογένεια αλλά γιατί με αυτόν τον τρόπο?να το στερήσουν με τέτοιο απάνθρωπο τρόπο από τις οικογένειες τους;υπάρχει κ θεός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΟΝΟΜΑΖΟΜΑΙ ΜΑΡΙΑ ΣΤΡΕΓΛΟΥ.ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ 14/2/1966.ΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΑΘΗΝΩΝ.ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΤΟ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΣΕΒΑΣΤΟΥΠΟΛΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΑΘΗΝΩΝ.ΨΑΧΝΩ ΝΑ ΔΩ ΑΝ ΟΝΤΩΣ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΜΗΤΕΡΑ.ΤΗΝ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. 5/9/1989 μαιευτήριο Αθηνών.κοριτσι το πιστοποιητικό γράφει νεκρό δεν υπάρχουν στοιχεία ταφής σε κανένα νεκροταφείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το 1988γενησα ενα κοριτσακι ηθελα λιγες μερες να μπω στον 7μηνα το γενισα ζωντανο στην κλινικη Τσαγκαρη Στην Λαμια οταν ο συζηγοςζητησε να το δη του ειπαν τη θελης να το δης το μορω πεθανε και δεν το ν αφησαν να το δηΑν καπιος γνωριζη κατι να με βοιθιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή