Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Μικροί Άγγελοι σε δημοπρασία

 ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ





Από το 1995 που ξέσπασε το σκάνδαλο με τα παράνομα υιοθετημένα βρέφη των ιδρυμάτων της χώρας και ειδικά του ιδρύματος του Αγ. Στυλιανού και των πέριξ αυτου συναφών νοσοκομειακών κυκλωμάτων, πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για το ειδεχθές αυτό εμπόριο ψυχών και σωμάτων.
Δέκα εξ χρονια μετά ο απολογισμός για το δια ταύτα θλιβερός και απογοητευτικός.

Εκτός από την καθυστερημένη θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου, με την αναθεώρηση του παλιού Μεταξικού νόμου όπως αναθεωρήθηκε με τον 610/70 νόμου για τις υιοθεσίες, ο 2447/96 απλά ήλθε να ''μπαλώσει'' κάποια πράγματα, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να θεραπεύσει τα ''κενά'' και τις παραλείψεις που οδήγησαν στο αχαλίνωτο εμπόριο της ντροπής και της ξέφρενης διαφθοράς της κοινωνίας που ούτε θέλει ούτε πια μπορεί να προβάλλει αντιστάσεις στο μεγάλο ξεπούλημα αρχών και ιδεών! 

Πάνω από 50 χρόνια τα αδίστακτα κυκλώματα εμπόρων βρεφών λυμαίνονταν τα νοσοκομεία και τις κλινικές αυτής της χώρας εξαπατώντας τους ανυποψίαστους γονείς πως τάχα τα παιδιά τους πέθαιναν κατά την διάρκεια του τοκετού.


Χωρίς κανέναν ηθικό ενδοιασμό η φόβο διέθεταν την παράνομη λεία τους, σε παράνομες υιοθεσίες, είτε με την μέθοδο των εικονικών γεννήσεων  είτε με δήθεν νομότυπες υιοθεσίες.
Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε το παραμικρό καθώς το κάθε λογής απόρρητο ΄΄κουκούλωνε΄΄
τις έκνομες αυτές εγκληματικές πρακτικές.

                                                                
Χιλιάδες βρέφη πουλήθηκαν έναντι αδράς αμοιβής σε άτεκνες, ανύποπτες οικογένειες και χιλιάδων οικογενειών νοθεύτηκε η οικογενειακή τάξη με πολύ δυσάρεστες  και καταστροφικές συνέπειες για τον πολύ μικρό πληθυσμό της Ελλάδας.
Αυτές οι περίεργες ΄΄μεθοδεύσεις'' και νοθεύσεις οδήγησαν χιλιάδες βρέφη, κλεμμένα ως επι το πλείστον στον δρόμο της ξενιτειάς. Η Αμερική ήταν κυρίως η χώρα που δέχτηκε τα περισσότερα απο τα κλεμμένα παιδιά στις δεκαετίες 50 και 60.

Ένα τεράστιο εθνικό έγκλημα ενάντια στην Ελληνική φυλή, ενός παρανοϊκού εξοστρακισμού αθώων Ελληνοπαίδων. Έγκλημα για το οποίο δεν λογοδότησε, δυστυχώς, ποτέ κανείς.


Είναι να γελά κανείς, πικρόχολα βέβαια, διαβάζοντας για την υποκρισία των διαφόρων παραγόντων, υπηρεσιών, στατιστικών, κοινωνικών φορέων δημοσιευμάτων κλπ που κρουούν τον κώδωνα του κινδύνου για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αλλά και για το τόσο επίκαιρο θέμα του ασφαλιστικού.
Η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα είναι χώρα γερόντων, μας λένε. Δεν θα μπορούν να πληρώνονται οι συντάξεις, δευτερολογούν. Γιατί όμως;; Το γιατί δεν το έψαξε κανείς! Η μάλλον δεν θέλει κανείς να το παραδεχτεί για να το ψάξει κανείς! Ακόμη χειρότερα!
Η απάντηση όμως είναι απλή και βρίσκεται στα χιλιάδες Ελληνόπουλα που πουλήθηκαν στα παζάρια του κόσμου!


Κορφολογήθηκε ο ανθός της Ελλάδας, ο γόνιμος σπόρος, η παραγωγική δύναμη του τόπου,και  στάλθηκε η μάλλον ξεπουλήθηκε σε άλλες πατρίδες.
Με αυτόν τον τρόπο σβήστηκε κάθε ίχνος της μεγάλης κλοπής, της μεγάλης αφαίμαξης της Ελληνικής φυλής, των βρεφών απο τα ιδρύματα και τα νοσοκομεία της χώρας, που διοχετεύτηκαν απο τα παράνομα κυκλώματα στο μεγάλο εμπόριο της ντροπής.


Δεκάδες απο τα παιδιά αυτά, ενήλικες πλέον, επέστρεψαν πίσω τα τελευταία χρόνια, ζητώντας τους γονείς τους, ψάχνοντας για τις Ελληνικές τους ρίζες!  Επέστρεψαν  πίσω στις νέες τους πατρίδες απογοητευμένα, πικραμένα και θυμωμένα για την αντιμετώπιση των φορέων που δεν ήθελαν να τους συνδράμουν στο αυτονόητο τους δικαίωμα της αναζήτησης.

Τι κι αν άλλαξε ο νόμος και τους έδωσε το δικαίωμα της έρευνας, της πληροφόρησης, της γνώσης. Η μεγάλη αυτή εθνική ντροπή δεν έπρεπε, δεν πρέπει ν αποκαλυφθεί τουλάχιστον στο πραγματικό της μέγεθος και την  έκταση της.
Η εθνική μας ''ξεφτίλα'' και ταπείνωση πρέπει να μείνει μυστική μέσα στους σκονισμένους και φθαρμένους τόμους των συναρμοδίων υπηρεσιών και πρέπει και ωφείλουν, κατά τον νόμο να δώσουν λύσεις.

Έτσι ο Jimmy, o Chris, o Charles, η Μary η Judy, η Ηelen, επιστρέφουν στην νέα τους πατρίδα χωρίς τα πολυπόθητα στοιχεία των πραγματικών τους γονέων τις περισσότερες φορές!
Χαρακτηρίστηκαν σαν έκθετα αγνώστων γονέων τότε. Κάποιοι εξαφάνισαν τις πραγματικές τους ταυτότητες και οι νέοι υπεύθυνοι ντρέπονται η και φοβούνται να τους πουν την αλήθεια σήμερα, τώρα.
Απογοητευμένοι και αποδιωγμένοι για μια ακόμη φορά επιστρέφουν πίσω. Άλλοι θα προσπαθήσουν πάλι, άλλοι όχι.
Η αλλοπρόσαλη, εγωιστική και αλλαζονική συμπεριφορά, ενος άκαρδου και απάνθρωπου συστήματος που έχει την τάση να μην θέλει να παραδεχτεί τίποτε και να ζητήσει επι τέλους συγνώμη, ανθρώπινα, απλά και ταπεινά.
Τι κι αν αυτοί οι Άγγελοι πουλήθηκαν σε δημοπρασία, βγήκαν στο σφυρί πριν 30,  40  50 χρόνια;
Η νοοτροπία δεν άλλαξε και εκδηλώνεται στις μέρες μας με το άλλο μεγάλο, τωρινό έγκλημα αυτό της συγκάλυψης!

Η διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων τρίτων αποτελεί το δεκανίκι στήριξης των αρμοδίων υπηρεσιών και ιδρυμάτων, για όλες τις αδιαφανείς και θολές διαδικασίες, πράξεις, και νοθεύσεις του παρελθόντος και έρχεται σε σύγκρουση με το δικαίωμα των παράνομα υιοθετημένων παιδιών να βρουν τους γονείς τους.
Τι κι αν η νόθευση της οικογενειακής τους τάξης οφείλεται σε επίορκους πρώην λειτουργούς της κρατικής μηχανής. Τι κι αν πλαστογραφήθηκαν, παραποιήθηκαν, αλλοιώθηκαν προσωπικά δεδομένα των θυμάτων απο τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό. Τα ίδια τα θύματα δεν μπορούν να έχουν τις πολυπόθητες προσβάσεις στα πραγματικά προσωπικά τους δεδομένα για να βρουν την αλήθεια που θα τους οδηγήσει στις πραγματικές τους οικογένειες.
Οι αδικίες του παρελθόντος συνεχίζονται μέσα σ' ένα σύστημα που δυστυχώς δεν παραδέχεται τα λάθη και τις αδυναμίες του.
Δεν θέλει αλλά ούτε και μπορεί να διορθώσει τα κακώς κείμενα.

Κανείς ποτέ δεν τόλμησε να βγάλει τα κάστανα απο την φωτιά. Να δει  τις αδυναμίες και τις αιτίες που οδήγησαν, τον ιερό και στηρικτικό της οικογένειας και της κοινωνίας γενικότερα, θεσμό, τον θεσμό της υιοθεσίας, σε αυτόν τον ηθικό και απαξιωτικό ξεπεσμό. 
Κανείς ακόμη δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά να θεσπίσει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύσουν, θα θωρακίσουν, θα ενισχύσουν  και θα αναβαθμίσουν τις προϋποθέσεις για υγιείς διαδικασίες στις υιοθεσίες.
Έτσι τα βρέφη πουλήθηκαν και θα πουλιούνται εφ όσον ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης αυξάνεται συνεχώς. Και ο χορός των εκατομμυρίων επίσης.

Και για όσους πιστεύουν πως το εμπόριο βρεφών ανήκει πια στο παρελθόν και πως αποτελούσε πρακτική άλλων χρόνων και ηθών τους λέμε πως κάνουν λάθος!
Το έγκλημα αυτό απλά εξελίχθηκε, μεταλλάχθηκε, συγχρονίστηκε, όπως και όλα τα άλλα, και είναι πιο δυνατό, πιο ισχυρό και πιο προσοδοφόρο στις μέρες μας. Ακόμη  χειρότερα πιο ανεξέλεγκτο.



Βέβαια μετά τις απανωτές αποκαλύψεις απο το 1995 και μετά, χρονιά της μεγάλης αφύπνησης, για τις μεθόδους, τους τρόπους και τις πρακτικές του φαινομένου, και μετά την εννημέρωση για τους εικονικούς θανάτους στα νοσοκομεία της χώρας το έγκλημα αυτό αναχαιτίσθηκε κάπως και άλλαξε τον τόπο της δραστηριότητας του όχι όμως και τον τρόπο του.

Έτσι απο το 1995, χρονιά των μεγάλων αποκαλύψεων για τα παράνομα κυκλώματα των παράνομων υιοθεσιών που λυμαίνονταν τον τόπο τα τελευταία 50 χρόνια, άνοιξαν οι αγορές των Βαλκανικών χωρών για τις παράνομες μεθοδεύσεις των αδίστακτων εμπόρων βρεφών που προμηθεύουν βρέφη σε άτεκνες οικογένειες στην Ελλάδα, Κύπρο και άλλες Ευρωπαϊκες χώρες!

Τα πράγματα είναι πιο σκλήρα και απάνθρωπα τώρα μιας που τα κυκλώματα αυτά ελέγχονται
απο την Μαφία αυτών των χωρών που διαχειρίζεται και θέματα του illegal trafficking, της πορνείας και της εργασιακής εκμετάλευσης ανθρώπων.

Εξαθλιωμένες, οικονομικά γυναίκες απο τις γειτονικές χώρες, έρχονται στην Ελλάδα απο αφύλαχτα κατά το πλείστον, περάσματα των συνόρων. Έρχονται να γεννήσουν τα παιδιά τους σε
σεσημασμένες πλέον κλινικές, γι αυτές τους τις δραστηριότητες, και να τα πωλήσουν σε εξευτελιστικές τιμές στους γιατρούς που με την σειρά τους, και έναντι αδράς αμοιβής, τα πουλούν στους ανυποψίαστους υποψήφιους θετούς γονείς.

Δεν χρειάζεται να πούμε πώς η Μαφία είναι ηδη διασυνδεμένη με τους εδώ, υπεράνω πάσης υποψίας, συνεργάτες.
Το εμπόριο της ντροπής, της ταπείνωσης και της εξαθλίωσης!
Το πόσο νόμιμος είναι ο τρόπος αυτός και πόσους κινδύνους εγκλείει, και απο νομικής πλευράς αλλά και απο ιατρικής, της καταλληλότητος των υπο υιοθεσίαν βρεφών, αυτό δεν χωράει συζήτηση.

Τις περισσότερες φορές τα βρέφη αυτά δεν υιοθετούνται καν αλλά ''περναν'' σαν γνήσια τέκνα με ψευδείς δηλώσεις στο Ληξιαρχείο αφου οι συγκεκριμένοι μαιευτήρες εφοδιάζουν τους γονείς με πλαστά πιστοποιητικά γεννήσεως. Όλα καλά, όλα ανθηρά με τον μανδύα της νομιμότητας!

Είναι η απλή και ''θαυματουργή'' μέθοδος των εικονικών γεννήσεων γιατί ουσιαστικά καταργεί την υιοθεσία. Υιοθεσία express! Παρακάμπτει όλο το γραφειοκρατικό σύστημα με τις δεκάδες πιστοποιητικά, βεβαιώσεις, εγκρίσεις καταλληλότητος, και το σπουδαιότερο την αγωνιώδη, πολύχρονη, ψυχοφθόρα αναμόνη που κυριολεκτικά ''γονατίζει'' και απογοητεύει τους υποψήφιους γονείς. Προτιμούν να πληρώνουν όσο όσο παρά να είναι όμηροι στις πολύχρονες και εξαντλητικές διαδικασίες.

Χωρίς αυτό να σημαίνει πως οι καημένοι θετοί γονείς παύουν να είναι όμηροι. Μόνο που από την μια ομηρία περνούν στην άλλη. Γίνονται όμηροι των κυκλωμάτων και αντικείμενα μελλοντικών εκβιασμών γιατί οι ενέργειες αυτές, οι εκτός νόμου, ουσιαστικά και πρακτικά τους αφήνουν  εκτεθημένους  αφου αποτελούν ενέργειες παράνομες και συμβάλλουν στην εξάπλωση και στην διαιώνιση  του ειδεχθούς αυτού εμπορίου.


Το τι πρέπει να γίνεται για την εξασφάλιση νομίμων και διαφανών διαδικασιών στις υιοθεσίες αυτό θα αποτελέσει θέμα για μια νέα ενδιαφέρουσα ανάρτηση στο ιστιολόγιο μας.
Ποιά είναι δηλαδή τα σημεία S.O.S,  τι πρέπει δηλαδή να προσέχουν και τι να αποφεύγουν οι υποψήφιοι θετοί γονείς προκειμένου να ακολουθήσουν  μια διαφανή και νόμιμη υιοθεσία. 

Ποιά πράγματα πρέπει με την σειρά τους να ''υιοθετήσουν'' οι συναρμόδιοι φορείς ώστε η υιοθεσία στην Ελλάδα να μην αποτελεί άπιαστο όνειρο για μια Ελληνική άτεκνη οικογένεια.
Ένα μεγάλο θέμα που μπορεί ν 'αντιμετωπισθεί και να λυθεί με σύνεση και προοπτική για βιώσιμες λύσεις, με νόμιμες πρακτικές, ολιγόχρονη αναμονή και το σπουδαιότερο χωρίς μεγάλο κόστος. Και βέβαια είναι ένα τεράστιο θέμα, η εξυγείανση του θεσμού της υιοθεσίας, που χρειάζεται εκσυγχρονισμό και νομοθετική ρύθμιση.

Η λύση που προτείνεται εδω και πολλά χρόνια, και μπορεί να βρεθεί, είναι μέσα απο διακρατικές συμφωνίες με ιδρύματα, βρεφοκομεία, άλλων χωρών που φαίνεται πως έχουν πολλά παιδιά για υιοθεσία.  Όμως οι συμφωνίες αυτές ως τώρα τουλάχιστον ποτέ δεν προωθήθηκαν ούτε ευωδόθηκαν. Ίσως και να τορπιλίζονται απο τα ντόπια συμφέροντα παράνομης διακίνησης βρεφών. Ποιος ξέρει.....

Έτσι η πολυπόθητη λύση των Διεθνών υιοθεσιών, μέσω διακρατικών συμφωνιών, με διαφάνεια και νομιμότητα, φαίνεται να μην ''υιοθετείται'' για να καλυφθούν οι ανάγκες των θετών γονιών.  Αποτέλεσμα το πρόβλημα της εμπορίας βρεφών όχι μόνον να μην καταστέλλεται αλλά να διογκώνεται ολοένα και περισσότερο. Προς  μεγάλη χαρά, τέρψη και ικανοποίηση των εμπλεκομένων σ' αυτό.



Ολοένα λοιπόν και περισσότεροι Άγγελοι στο σφυρί, ολοένα και περισσότερες Αγγελικές ψυχές στην δημοπρασία.
Με την εννημέρωση, ωστόσο, και την αφύπνηση της κοινής γνώμης τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα  για τα εγκληματικά κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας βρεφών.

Οι έμποροι βρεφών προσπαθούν να μεταφέρουν τις παράνομες δραστηριότητες τους στην περιφέρεια και όχι τόσο στα κέντρα όπου επανελλήμενα έχουν αποκαλυφθεί και συλληφθεί.
Πρόσφατη σχετικά είναι η σύλληψη της διαβόητης οικογένειας ημεδαπών τσιγγάνων, της οικογενείας Κάτσαρη, που  δραστηροποιούνταν σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Συνελήφθησαν στην Ξάνθη σε μια προσπάθεια ''αποκέντρωσης'' με προφανή σκοπό την παραπλάνηση των αρχών που απο καιρό τους είχαν βάλλει στο ''στόχαστρο'' ως διακινητές βρεφών και ''βαποράκια''. Χαρακτηρίστηκαν ως ''βαποράκια'' γιατί τα προς πώληση παιδιά πολλές φορές δεν ήταν δικά τους!

Η μετακίνηση της δραστηριότητας των εμπόρων βρεφών στην περιφέρεια πρέπει να έχει γίνει πια γνωστή και να χει προβληματίσει τις αρχές της επαρχίας. Διωκτικές αρχές, υπηρεσία εγκλημάτων κατά ζωής και την δικαστική εξουσία καθώς τα κρούσματα αυξάνουν.

Οι δικαστές κυρίως που χειρίζονται υποθέσεις  ιδιωτικών υιοθεσιών ειδικά απο  ντόπιους τσιγγάνους και Ρομ πρέπει να ναι πολύ προσεκτικοί στην μελέτη των εγγράφων των υπο κρίσιν υιοθεσιών. Ειδικά όσον αφορά παιδιά που δεν γεννήθηκαν στην περιφέρεια της δικαιοδοσίας τους. Για ευνοήτους λόγους!

Η αστυνομία και γενικά οι συνοριακοί φύλακες πρέπει να ναι πολύ πιο υποψιασμένοι κατά την είσοδο των εγκύων γυναικών, και ειδικά αυτών με πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη, απο τις γειτονικές προς την Ελλάδα χώρες, και να εξετάζουν πιο  λεπτομερειακά τις εισόδους και τις εξόδους των γυναικών αυτών, καθώς και την πολύ βραχεία παραμονή τους, το πως, που τι δηλαδή, και γιατί αναχωρούν μόνες χωρίς παιδί.
Είναι δύσκολο να πιαστούν όλες. Λογικό είναι. Κάποιες όμως απ' αυτές θα πιαστούν και το κουβάρι θα ξετυλιχτεί.
Αν δεν υπάρχει επαγρύπνηση, αν δεν μπουν ασφαλιστικές δικλείδες άμεσα σε λίγο δεν θα μιλάμε μόνο για εγκλήματα κατά ζωής, νόθευσης οικογενειακής τάξης, παράνομης διακίνησης ανθρώπων, illegal trafficking, αλλά κινδυνεύουμε να χαρακτηριστούμε παραδοσιακά, ως η χώρα παράδεισος για τα κυκλώματα εμπορίας και εκμετάλευσης ανθρώπων και βρεφών.


Ο ''τζίρος'' απο το εμπόριο βρεφών και παράνομης διακίνησης και εκμετάλευσης ανθρώπων, για όσους δεν το γνωρίζουν, κατέχει θέση ισοδύναμη με αυτό των ναρκωτικών και των όπλων στην Διεθνή αγορά του οργανωμένου εγκλήματος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των διεθνών υπηρεσιών δίωξης εγκλήματος. Η χώρα μας δυστυχώς εκτός απο ''πέρασμα'' είναι και τόπος προορισμού μεγάλου μέρους των δραστηριοτήτων αυτών.

Το εμπόριο βρεφών δίκαια χαρακτηρίστηκε  ως το εμπόριο του μέλλοντος αφου η ζήτηση συνεχώς αυξάνει λόγω της υπογεννητικότητας, που παρατηρείται στα νέα ζευγάρια, που για διάφορους λόγους παρουσιάζουν πολύ περισσότερα προβλήματα στειρότητος απ'  ότι στο παρελθόν.


Τώρα για το πόσο αξίζει το φιλί ( συγνώμη το παιδί ήθελα να πω) στην Δύση στην Ανατολή είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Κάτι σαν το κυμαινόμενο επιτόκιο τραπεζών. Οι τιμές ανεβοκατεβαίνουν ανάλογα με την χώρα προελευσής του, το χρώμα του την φυλή του η το φύλλο του.

Οι τιμές πάντως κυμαίνονται απο 20000 εως 30000 χιλιάδες ευρώ στον τελικό αποδέκτη, τους ''θετούς'', αν και κάποια παιδιά έχουν πωληθεί για πολύ λιγότερα.
Φθηνότερα είναι τα βρέφη απο την Αλβανία και αυτά της φυλής Ρομ ( τσιγγγάνοι). Τα τελευταία και  λόγω χρώματος έχουν και την φθηνότερη τιμή.
Ακριβότερα είναι αυτά λευκού χρώματος, με γαλανά μάτια και ξανθά μαλλιά.
Βέβαια τα χρήματα που παίρνουν οι φυσικοί γονείς είναι ελάχιστα.
Σπάνια ξεπερνούν τα 1000 1500 ευρώ. Ποσά που όμως στην χώρα τους είναι αρκετά σεβαστά για να αναθρέψουν τ' άλλα τους παιδιά η να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ψίχουλα μπροστά στα υπερκέρδη που αποφέρει στα κυκλώματα η τελική τιμή στον τελικό αποδέκτη.

Αυτή η σημείωση γίνεται για να ξέρουν οι θετοί γονείς τα υπερκέρδη των μεσαζόντων και την στυγνή εκμετάλευση των κυκλωμάτων προς τις εξαθλιωμένες αυτές γυναίκες που αναγκάζονται να πωλούν τα παιδιά τους, πολλές φορές εκβιάζονται, έναντι πινακίου φακής.
Ακόμη να γνωρίζουν πόσο κάποιοι εκμεταλεύονται και σε ποιό βαθμό την αδυναμία και το δράμα των ανθρώπων και απο τις δυο πλευρές. Γιατί και οι ίδιοι οι  θετοί θύματα είναι.

Καλό είναι να υπάρχει κάποιος προβληματισμός και δυσπιστία. Μια στοιχειώδης επαγρύπνηση ίσως ταρακουνήσει συνειδήσεις, που τώρα εθελοτυφλούν, και μπορεί και ν' αποτρέψει την συμμετοχή κάποιων υποψήφιων αγοραστών θέτων γονέων σ' αυτό το εμπόριο της ντροπής, που ως τώρα φαίνεται πως καλά κρατεί και ανθεί!

Σωστό είναι να λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους!!!!!! Εμπόριο είναι! Εμπόριο σκληρό κι απάνθρωπο και προ πάντων παράνομο.

Αν δεν παρθούν σύντομα μέτρα για ν αντιμετωπισθεί άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα, με αυστηρότερες κυρώσεις και ποινές στους παραβάτες, όπως αφαίρεση αδείας για τις κλινικές, τους επίορκους γιατρούς, δικηγόρους, μαμμές, συμβολαιογράφους, μεσολαβητές κλπ. κινδυνεύει η χώρα μας να χαρακτηριστεί, πλην όλων των άλλων δυστυχώς, η χώρα που όλα πουλιούνται και αγοράζονται, ακόμη και η ανθρώπινη ζωή.
Όσο κι αν ακούγεται τραγικό, αποκαρδιωτικό και απογοητευτικό, για τις ηθικές αξίες και τις αρχές αυτής της χώρας και των ανθρώπων της, η ύπαρξη των αγοραπωλησιών βρεφών μαρτυρούν μια θλιβερή πραγματικότητα.

Όσο το κράτος και οι λειτουργοί του κρίνονται ελάχιστοι και αναποτελεσματικοί ν' αντιμετωπίσουν την τριτοκοσμική αυτή κατάσταση, τόσο μικροί αθώοι Άγγελοι θα εξακολουθούν να βγαίνουν σε δημοπρασίες σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Μέχρι που να το συνηθίσουμε κι αυτό όπως και τόσα άλλα που μας επέβαλλαν χωρίς ποτέ να μας ρωτήσουν.
Μέχρι που να το συνηθίσουμε κι αυτό όπως και τόσα άλλα.
Μέχρι που εκτός απο τη  νόθευση της οικογενειακής μας τάξης, ένα απο τα αδικήματα στις περιπτώσεις αυτές, να νοθευτεί και η συνείδηση μας.
Η μόνη που μπορεί ακόμη ν' αντιστέκεται, ν 'αγωνίζεται και να ελπίζει πως κάτι επι τέλους θ' αλλάξει σ' αυτόν τον τόπο.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου