Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΔΥΜΟΥ ΑΓΟΡΙΟΥ (17/06/1967)

   ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΠΕΘΕΡΑΣ

'Οταν το μίσος, η ζήλεια και ο φθόνος των πεθερών στοιχειώνουν την ευτυχία των ζευγαριών που το μόνο τους λάθος ήταν πως αγαπήθηκαν χωρίς την συναίνεση τους. Σαν η ζωή γράφει τα δικά της σενάρια και ο πιο ευφάνταστος συγγραφέας υποκλίνεται μπροστά της.



                        Ο Χρυσόστομος και η Ερμιόνη με την εγγονή τους
  
Φαίνεται πως τελικά τα δίδυμα δεν επέστρεφαν στην οικογένεια, τουλάχιστον τα περισσότερα από αυτά. Το ένα από αυτά και τις πιο πολλές φορές το πιο εύρωστο και το πιο βιώσιμο 'χανόταν' από την οικογένεια. Αυτό φαίνεται ότι συνέβει και στην οικογένεια του Χρυσόστομου και της Ερμιόνης. Η Ερμιόνη γέννησε στο Ρωσσικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη δύο υγιέστατα δίδυμα, ένα κοριτσάκι και ένα αγοράκι. Δυστυχώς όταν έφυγε από το νοσοκομείο πήρε μονάχα το κοριτσάκι μαζί της καθώς την τρίτη μέρα ανακοίνωσαν τον ξαφνικό θάνατο του αγοριού. Απαρηγόρητοι οι γονείς πήραν μονάχα το δίδυμο κοριτσάκι στο σπίτι τους χωρίς να προβάλλουν καμία αντίδραση λόγω της θλίψης για τον ξαφνικό χαμό του παιδιού τους. Ωστόσο, ζήτησαν να παραλάβουν το νεκρό παιδί τους για ταφή αλλά δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν. Ούτε και είδαν ποτέ τον γιο τους νεκρό.


     Και μέχρι εδώ ίσως και να τους φάνηκαν όλα φυσιολογικά γιατί δεν μπορούσαν να υποψιαστούν ότι ίσως κάτι άλλο μπορεί να είχε παιχτεί πίσω από το σενάριο το οποίο τους δώθηκε σαν δικαιολογία. Ούτε ήταν σε θέση να γνωρίζουν τους κανονισμούς της ταφής των βρεφών, ούτε κανένα πληρεξούσιο για την ταφή του παιδιού τους υπέγραψαν.


                                          Η Ερμιόνη με τα εγγονάκια της
     
Είκοσι χρόνια όμως μετά το ''θάνατο'' του παιδιού τους έρχεται να σκάσει μια μεγάλη βόμβα. Κοινή οικογενειακή φίλη τους αποκαλύπτει το μεγάλο, τραγικό και απίστευτο μυστικό. Η πεθερά της Ερμιόνης και γιαγιά του χαμένου βρέφους είχε μεσολαβήσει να δωθεί το αγοράκι για υιοθεσία φυσικά χωρίς την συναίνεση των γονέων!!! Δυστυχώς η πεθερά είχε ήδη πεθάνει και η πληροφορία αυτή παραμένει ακόμα ατεκμηρίωτη ως το που έχει δωθεί το παιδί τους. Η οικογενειακή φίλη που τους εκμυστηρεύτηκε το μυστικό ήτανε βέβαιη ότι οι γονείς το ήξεραν, και γι' αυτό δεν είχε αναφέρει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια από διακριτικότητα και τακτ. Όπως και είναι φυσικό, μετά την αποκάλυψη του μεγάλου μυστικού οι γονείς ξεκίνησαν πολύ μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του χαμένου τους αγοριού στην οποία έρευνα συμπαρίσταται και η δίδυμη αδελφή του. Είναι βέβαια γνωστό το πολύ μεγάλο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των διδύμων που αγγίζει τα όρια του μεταφυσικού.

  
                                              Η Μαρία η δίδυμη αδελφή


     Η οικογένεια άρχισε να συλλέγει κάθε έγγραφο που έχει σχέση με την γέννηση του διδύμου αγοριού, έγγραφα που μεταξύ τους είχαν πολλές ασάφειες. Η έρευνα συνεχίστηκε μεταξύ του φιλικού και του οικογενειακού περιβάλλοντος της πεθεράς και από ότι φάνηκε το μυστικό το γνώριζαν και άλλοι. Καταρρακωμένος ο Χρυσόστομος διέκοψε κάθε επαφή μαζί τους αφού κανείς δεν του έλεγε που είχαν δώσει το παιδί του. Η μάρτυρας που αποκάλυψε το μυστικό επιμένει ακόμα στην αλήθεια της εξομολόγησής της όμως φοβάται να καταθέσει αυτά τα οποία γνωρίζει για τον κίνδυνο πιθανής αυτεπάγγελτης δίωξής της.


     Εφιαλτικά χρόνια περίμεναν την οικογένεια της Ερμιόνης και του Χρυσόστομου αλλά και της δίδυμης αδελφής, Μαρίας, αφού για περισσότερο από τριάντα χρόνια προσπαθούν να εντοπίσουν τον χαμένο τους γιο. Αν η μάρτυρας είχε μιλήσει νωρίτερα, ίσως η γιαγιά να είχε εξομολογηθεί στον γιό της το τρομερό της έγκλημα. Η οικογενειακή φίλη που αποκάλυψε την ιστορία στους γονείς, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη της πεθεράς είχε τότε πει πως η πεθερά προχώρησε στην απόφαση αυτή γιατί φοβήθηκε ότι ο γιος της δεν θα τα ''καταφέρει'' να υποστηρίξει οικονομικά την διατροφή δύο παιδιών. Έτσι είχε πει τότε προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.


                                           Ο αδελφός του αγνοούμενου
     
Ο Χρυσόστομος όμως πιστεύει, γνωρίζοντας πόσο φιλοχρήματη ήτανε η μητέρα του, πως οι λόγοι που μεσολάβησαν για να δωθεί ο γιος τους για υιοθεσία ήταν καθαρά για το δικό της οικονομικό συμφέρον. Κάποιο γερό κομπόδεμα από χρυσές λίρες που βρέθηκε ενίσχυσε τις υποψίες του Χρυσόστομου ότι η μητέρα του είχε πουλήσει τον γιο του.  


     Η οικογένεια της Ερμιόνης και του Χρυσόστομου ζουν δεκαετίες τώρα μια τραγωδία. Δυστυχώς λόγω της παραγραφής του αδικήματος δεν μπορούν να προχωρήσουν σε βαθύτερες έρευνες για τον εντοπισμό του γιου τους. Ελπίζουν και προσεύχονται η ιστορία αυτή να βρει εύηχα ώτα και η αναγγελία των καλών ειδήσεων να έρθει σύντομα στο σπιτικό τους.

Δάκρυα κυλούν από τα μάτια του Χρυσόστομου κάθε φορά που επιστρέφει στα παλιά και θυμάται την τραγική περιπέτεια του.Δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε να γιατρέψει τις πληγές του. Ούτε αυτός αλλά ούτε και η γυναίκα του η Ερμιόνη. Θρηνούν για το παιδί τους σαν να ναι χθές που χάθηκε. Δεν μπορεί να ξεχάσει ούτε να συγχωρήσει την απαράδεκτη και απάνθρωπη στάση της ίδιας του της μάνας.  Στο ξεκίνημα της ζωής τους δυο νέα παιδιά έπεσαν θύματα της παράνομης υιοθεσίας του γυιού τους από την ίδια την γιαγιά του. 


Τι να πει κανείς όταν ο ένοχος είναι μέσα στην οικογένεια και υπεράνω πάσης υποψίας;


     Η Ερμιόνη και ο Χρυσόστομος είναι πια σε μεγάλη ηλικία και επιθυμούν πριν φύγουν από αυτό τον κόσμο να ενώσουν ολόκληρη την οικογένεια και να μοιράσουν δίκαια  στα παιδιά τους την περιουσία που απέκτησε όλα αυτά τα χρόνια ο εργατικός Χρυσόστομος με τη βοήθεια της Ερμιόνης. Οι γονείς έχουν την δίδυμη κόρη τους και ακόμα ένα αγόρι. Τα δύο αδέλφια περιμένουν και ελπίζουν ότι σύντομα θα γνωρίσουν τον χαμένο τους αδελφό και ότι η οικογένειά τους θα ολοκληρωθεί.


     Η ιστοσελίδα ενώνει τις ευχές της με τις ευχές της οικογένειας και προσδοκά σε σύντομα αποτελέσματα.


Καλή επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου