Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

O THOMAS MIKAS ΑΠΟ ΤΟ TEXAS ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ


H ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΠΟΤΕ.


   
                                                          O ΤΗΟΜΑΣ ΜΙKA

Πλησίαζαν Χριστούγεννα όταν ο Τομ βρέθηκε στα σκαλοπάτια της οικογένειας  του Δημήτρη Ηλιάδη στην οδό Αμφιθέας 1 στην Θεσσαλονίκη, στις 8.15 το πρωϊ. Ήταν 22 Δεκεμβρίου 1958.
Τοποθετήθηκε όπως ήταν φυσικό σαν όλα τα ''έκθετα'' αγνώστων γονέων στο ίδρυμα του Αγ. Στυλιανού της Θεσσαλονίκης, ο μόνος υπεύθυνος φορέας για την περίθαλψη των βρεφών της πόλης, και του δόθηκε το όνομα Ιωάννης. Η νονά του ήταν η Αγγελική Γόνου και η βάφτιση του έγινε στον Αγ. Φανούριο της Θεσσαλονίκης από τον ιερέα Ευάγγελο Ηλιάδη. 
Ο Θωμάς (Τom) Ιωάννης καταχωρήθηκε με τον αριθμό 8155 στο βιβλίο εισόδου των βρεφών στο ίδρυμα με το ψευδώνυμο Μίκας. Παραξενεύει το γεγονός που το ληξιαρχικό του ψευδώνυμο ήταν το ίδιο με αυτό του οικογενειακού επιθέτου των μετέπειτα θετών γονιών του.
Το ληξιαρχικό ψευδώνυμο των εκθέτων παιδιών το αποφάσιζε ο ληξίαρχος και όχι το ίδρυμα πολύ πριν εμφανιστούν οι θετοί γονείς. Και σίγουρα δεν ήταν ποτέ το ίδιο με το επίθετο των θετών γονέων. Είναι και αυτό μια από τις ''περίεργες'' συμπτώσεις στην υπόθεση του Τομ αλλά όχι και η μόνη  ''περίεργη'' σύμπτωση. Άλλη μια είναι το ίδιο επίθετο αυτού που φέρεται πως βρήκε το παιδί στα σκαλοπάτια του σπιτιού του και αυτού που το βάπτισε. Σύμπτωση και αυτό;
Ο Ιωάννης - Τόμ υιοθετήθηκε με την απόφαση εκουσίας δικαιοδοσίας 1629/59 του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που κρίθηκε στις 29 Απριλίου 1959. Τον Ιούλιο του 1959, σε ηλικία μόλις έξη μηνών, με πτήση της ΚLM, Ολλανδική βασιλική αεροπορία προσγειώθηκε στο Huston του  Texas  όπου τον περίμενε η νέα του οικογένεια. Μια άλλη ζωή στην νέα του πατρίδα, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, είχε πια ξεκινήσει. Οι όποιοι δεσμοί του με την πατρίδα του, την Ελλάδα, είχαν πια αποκοπεί οριστικά. Ήταν πια Αμερικανός πολίτης!

                  

                                                         O  ΤΟΜ ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ
                                                       
Tα παιδικά χρόνια του Τομ, αυτό ήταν πια το όνομα του, ίδιο με το όνομα του πατέρα της θετής του μητέρας ήταν ήρεμα και ευτυχισμένα. Οι θετοί γονείς του έδωσαν αγάπη, στοργή, σιγουριά  κι ένα όμορφο γεμάτο θαλπωρή περιβάλλον. Ότι χρειάζεται ένα παιδάκι για ν' αναπτυχθεί σωστά.
Μεγαλώνοντας  δέθηκε πάρα πολύ με την μητέρα του που του είχε ιδιαίτερη αδυναμία. Δεν συνέβει όμως το ίδιο και  με τον πατέρα του. Από νωρίς φάνηκε πως ο θετός πατέρας δεν ήταν το πρότυπο που αναζητούσε ο Τομ. Όχι δεν υπήρχε κάτι κακό στην συμπεριφορά του πατέρα του και τις μεταξύ τους σχέσεις. 'Ομως ο Τομ γινόταν όλο και πιο απόμακρος από τον θετό πατέρα του μέχρι που οι μεταξύ τους σχέσεις  έγιναν ουδέτερες, ψυχρές. Ο Τομ ήταν από μικρό ένα γεμάτο ενέγεια ζωηρό, άτακτο θα μπορούσε να πει κανείς παιδί. Αντίθετα ο πατέρας του ήταν συντηρητικός, σοβαρός, ο μικρός Τομ ασυμβίβαστος, ανεξάρτητος ατίθασσος. Δεν κατάφεραν να τα ''βρουν'' μεταξύ τους! Το ξανθογάλανο αγοράκι όμως είχε για την μητέρα και την θετή αδελφή την Pamela  εντελώς διαφορετική συμπεριφορά. Αναπτύχθηκαν βαθιά αισθήματα και αγάπη που ακόμη υπάρχουν έως τώρα.  Δεν κράτησαν την τυπική σχέση μεταξύ δυο θετών αδελφών. Πάντα ήταν πολύ κοντά ο ένας με τον άλλο και αλληλοϋποστηρίζονται έως τώρα. Μια θαυμάσια αδελφική αλλά και φιλική σχέση. Μια σχέση εμπιστοσύνης. Κατ' ένα λόγο μπορεί να μην είχαν σχέσεις αίματος, τα δυο αυτά παιδιά αλλά τους ένωνε η κοινη πατρίδα. Η Ελλάδα κι ένα όνειρο να βρεθούν ξανά εκεί που όλα είχαν αρχίσει γι' αυτούς. Η αρχή της ζωής τους και ποιός ξέρει οι γονείς τους και τ' αδέλφια τους.


     
                                                              Ο ΤΟΜ 2 ΕΤΩΝ

 Ο Τομ είναι εξαιρετικά σώφρων, έξυπνος και πονόψυχος. Οι άνθρωποι έλκονται από την φανταστική χιουμορίστικη του αίσθηση και τα αστεία του. Οι φίλοι αρέσκονται να περνούν τον χρόνο τους μαζί του.  Είναι πάντα ένας ευχάριστος άνθρωπος. Μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή προσωπικότητα.
Μέσα από τα πολλά του ταλέντα είναι και αυτό της γνώσης της Κινέζικης πολεμικής τέχνης.
Chinese Martial arts.
Είναι επίσης καλός μουσικός και έχει πολύ καλή φωνή.  Η κιθάρα και το πιάνο είναι τα αγαπημένα του όργανα που  τα έχει μάθει από πολύ μικρός, άν και παίζει πολλά άλλα μουσικά όργανα. 
O Tομ είναι αρκετά ψηλός, ένα και 82 περίπου και έχει δυνατή, αθλητική κατασκευή.
Είναι εξ ίσου δυνατός στο σώμα και στο μυαλό.
Τα μαλλιά του είναι καστανόξανθα και σγουρά και τα μάτια του βαθυγάλαζα. Όταν ήταν μωράκι τα μαλλιά του ήταν κοκκινόξανθα και το ίδιο χρώμα γίνονται το μουστάκι και τα γένεια του όταν τ' αφήνει να μεγαλώσουν. Το χρώμα της επιδερμίδας του είναι ανοιχτό άν και  μαυρίζει στον ήλιο εύκολα. 
 Σαν ενήλικας αγάπησε την δουλειά και δουλεύοντας σε διάφορα εστιατόρια έμαθε την τέχνη της μαγειρικής. Είναι ένας θαυμάσιος δημιουργικός μάγειρας. Τα τελευταία 25 χρόνια ο Τομ εργάζεται σαν μάγειρας σε εμπορικά πλοία ναυτιλιακών εταιρειών και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Η περιπέτεια κυλάει στο αίμα του σαν Έλληνας και σαν σύγχρονος Οδυσσέας.
                                               

                                                              Ο ΤΟΜ 10 ΕΤΩΝ

Αυτή την εποχή εργάζεται σαν μάγειρας σε μια ναυτιλιακή εταιρεία που  έχει έδρα την Λουϊζιάνα και δραστηριοποιείται στον Κόλπο του Μεξικού. Η εταιρεία που εργάζεται μεταφέρει εργαζομένους στις πλατφόρμες εξόρυξης του πετρελαίου από την θάλασσα και που χρειάζονται επισκευή. Ο Τομ  επιμελείται  τα της κουζίνας του πλοίου εν πλω και χαίρει της εκτίμησης και του σεβασμού όλων.                                           
Του αρέσει πολύ το δάβασμα, να βλέπει καλές ταινίες, να παίζει την κιθάρα του και να ψαρεύει.
Όταν δεν είναι στο πλοίο, κατά την διάρκεια της αλλαγής πληρώματος, ο Τομ περνάει τις ώρες του στο σπίτι του στο Μισσούρι. Επίσης  επισκέπτεται συχνά την αδελφή του και την οικογένεια της, τον γαμπρό του, τις ανηψιές του και τα παιδιά τους στο Ώστιν του Τέξας.
Ο Τομ είναι εργένης.  Δεν έκανε παιδιά, έχει όμως την αγάπη όλης της οικογένειας της Pamela που πραγματικά τον λατρεύει. Είναι ο αγαπημένος θείος και αδελφός.
Στο ιατρικό ιστορικό του Τομ υπάρχει το στίγμα της Μεσογειακής αναιμίας, κληρονομικό ιδίωμα πολύ διαδεδομένο ανάμεσα στους Μεσογειακούς πληθυσμούς. Όπως είναι φυσικό κανείς από τους θετούς γονείς του Τομ δέν είχε αυτήν την κληρονομική ασθένεια αφού  δεν ήταν οι φυσικοί γονείς του. Το στίγμα της Μεσογειακής αναιμίας προξενεί στον Τομ υπερβολική κόπωση που όμως αντιμετωπίζει με την συνεχή άσκηση. Ασκεί το σώμα του και το κρατάει σε φόρμα σηκώνωντας βάρη.



                                                         Ο ΤΟΜ 13 ΧΡΟΝΩΝ

Ο Τομ αναζητά με λαχτάρα την οικογένεια του και περιμένει να μάθει γρήγορα νέα γι' αυτήν. Εύχεται να μπορέσουν να μοιραστούν μαζί όσο γίνεται πολλές ευτυχισμένες στιγμές. Να κερδίσουν πίσω τα χαμένα χρόνια αποξένωσης. Θέλει να γνωρίζουν πως είναι ζωντανός, πως είναι καλά και πως τους αγαπά. Είναι ανυπόμονος να μάθει για τους συγγενείςτου και για την υπέροχη πατρίδα του την Ελλάδα.

                                                         Ο ΤΟΜ 40 ΕΤΩΝ 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ 


Tom's orphanage document says that he was found on December 22, 1958 at 8:15PM and given the birth date of December 11,1958.  It also states that he was found at #1 Amfitheas Street in Thessaloniki at the home of Dimitrios Iliades.  He was then taken to Ag. Stylianos and baptized at Saint Fanourios Church and given the name Ioannis The Greek Orthodox priest that baptized him was Evangelos Iliadis and the woman that stood in as his Nouna was Aggeliki Gonou.  

The names of this adoptive parents are: Prosper Mika and Irene Ledwig Mika. Mr and Mrs Mika resided in San Antonio Texas. In July of 1959, at the age of six (6) months, Tom left Agios Stylianos in Thessaloniki for the U.S.  Tom arrived in the U.S. via KLM Royal Dutch Airlines and landed in Houston, Texas.  After coming to the U.S. he was officially given the name Thomas Anthony Mika.  The Mika's had also adopted a baby girl from Greece the year prior to Tom's arrival.  Her name was Aspasia but was changed to Pamela after her arrival in the U.S.  Pamela lived in the Municipal Orphanage of Athens after her birth in September of 1957.  She came to the U.S. in July of 1958 at nine (9) months old.

Tom was a precious baby, full of life, sweet and dear.  His adopted parents were wonderful, caring people that prayed for children for many years.  They worked with a Greek Orthodox Priest, Father Spyridon Diavatis, Pastor of Saint Sophia's in San Antonio, where they resided.  Father Diavatis learned of the orphans in Greece and helped many families in Texas adopt children.  His heart was broken when he learned of these babies and never took any money for himself from Tom's parents. 

As Tom grew up his relationship with his adopted father was strained and the relationship between them became damaged.  Even though his relationship with his adopted mother remained loving, he longed for a father's love and to know his roots.  Tom and his adopted sister Pam have always been very close, they are best friends and support each other in everything.  The bond of love between them is strong and they are both proud to be Greek. 

Tom is extremely wise, intelligent and compassionate.  People are drawn to his fantastic sense of humor and fun, out going personality, they love spending time with him.  He is also a gifted Chinese martial artist and musician and he has a wonderful singing voice.  He has played the guitar and piano since he was a child and easily learns most instruments. 

Tom is six (6) feet tall, 1.82 cm and has a strong, athletic build, he is equally strong in mind and spirit.  His eyes are deep blue and his hair is naturally curly and blond/brown in color.  As a baby, his hair was reddish blond and when he grows a beard and mustache his facial hair is red. His skin tone is light but he tans well.

During his early adult years, Tom worked in various restaurants and learned the art of cooking.  He is a wonderful, creative cook.  For the past twenty five (25) years Tom has worked as a Merchant Seaman for various shipping companies and traveled all over the world.  At this this, he works for a shipping company that works on the Gulf of Mexico, which is stationed out of Louisiana.  The company he works for transports people to and from oil drilling rigs that are placed at sea and needing repair.  Tom manages the kitchen facilities on board the ship and is well respected.  

Tom spends his time off reading and he also likes to watch movies, play his guitars and fish. When off the ship during crew rotations, Tom has a home in Missouri that he enjoys. He also visits his sister and brother-in-law, four nieces and three grand nephews in Austin, Texas.  Tom is not married and does not have children, although he loves children very much. Tom's family loves and adores him.  

Tom has a non-live threatening, hereditary blood disorder.  It is call Beta-Thalassemia and it is common among Mediterranean people.  Either Tom's mother or father has the disorder, as that's the only way be would have inherited it.  If causes excessive fatigue but Tom combats it by staying in shape, he runs and lifts weights.

Tom looks forward to finding his family and sharing their lives as often as possible.  He wants them to know that he is alive and well and loves them.  He's also anxious to learn about his ancestry and to learn about his wonderful country of Greece. Αbout all his previous life that was lost by adoption. World became a very small place to live in and info travels faster than the wind nowadays.Who knows maybe this time wind will be favorable for Tom as well. Same as the good wind that makes Tom's ship sails around the world.
Good luck to you Tom and good luck to the family that undoubtably seeking for you here in Greece.




                                           ΤO  ΠΡΩΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟΥ TΟΜ

                                                  
                                            Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΛΑ ΤΟΥ ΤΟΜ

 Από θαύμα η θετή μάνα του Τομ, η Ειρήνη, κράτησε την κουβερντούλα με την οποία το ίδρυμα παρέδωσε τον Τομ στους θετούς γονείς . Φωνές από το παρελθόν που ίσως κάτι να μαρτυρούν τα ελάχιστα  αποδεικτικά στοιχεία που ''δένουν'' τον Τομ με την πατρίδα. Μια ακριβή για την εποχή   ντούμπλ φας, βελούδινης υφής, κουβερντούλα που  κάτι προσπαθεί να μας ''πει''. Σημείο αναφοράς του Τομ, με το μακρινό παρελθόν του και με τη φυσική του οικογένεια.
Το θέμα της κουβερτούλας ο Χάνς και η Γκρέτελ, από το γνωστό Γερμανικό παραμύθι.   Η θετή αδελφή του Τομ, Πάμελα, πολύ σωστά  το πρόσεξε και αυτό το στοιχείο  ''φωτογραφίζει'' την προέλευση της. Πολύ πιθανό Γερμανικό, εισαγώμενο προϊον, για όσους κάτι μπορεί να θυμίζει. 
 Ένα  πραγματικά πολύτιμο κειμήλιο για τον Τομ που δείχνει πόση μεγάλη σημασία έχει για τον ίδιο η Ελλάδα και η ανεύρευση της πραγματικής του οικογένειας. Ένα ενθύμιο που προσεκτικά , με αγάπη και με ευλάβεια διατηρεί μαζί με όλα τα προσωπικά του αντικείμενα τόσα χρόνια. Αυτό  από μόνο του έχει πολλά να μας πει.


                                     TOM'S NATIVE CITY THESSALONIKI 


                                       SPECIAL DEDICATED TO TOM


                                             WISHING YOU TO COME BACK 

                                            SUDDENTLY THE LIGHT COMES???

NOTE: On June the sith  2015 Korina and I participated into an Orthodox Ceremony to Saint Fanourios Orthodox church and we dedicated Thomas bio's search to Him! We brought and dedicated to Him Fanouropita for Thomas bio's search,  asking for enlightment and wisdom. After that a very serius match is already in process! We pray to God and His ambassodor Saint Fanourios to bless Thomas so his family will be the one that was found! Because nothing can get a closure unless God and His Saints will give their blessings upon.
Saint Fanourios church was the church that Tom was baptized! For this reason we are asking Him to have Tom under His protection and to lead us to the right path to find his family!!!!!  We believe that  He will do it with His Almighty's blessings and mercy! ΑΜΕΝ!

                                                 ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ??

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις 6 Ιουνίου 2015 η Κορίνα κι' εγω συμμετείχαμε σε μια Ορθόδοξη λειτουργία στην εκκλησία του Αγ. Φανουρίου και επικαλεστήκαμε την βοήθειά Tου στην έρευνα των γονέων του Τομ. Προσφέραμε την καθιερωμένη φανουρόπιτα προς τιμήν του Αγίου και προσευχηθήκαμε σ' Aυτόν. Παρακαλέσαμε για φώτιση και σοφία. Παράξενο γιατί μετά απ' αυτό μια σοβαρή ταύτιση είναι κι όλας σε εξέλιξη. Προσευχόμαστε στον Θεό και στον αντιπρόσωπό Tου τον Αγ. Φανούριο να ευλογεί τον Τομ  ώστε η οικογένεια του να είναι αυτή. Γιατι τίποτε δεν μπορεί να γίνει αν ο Θεός και οι Αγιοί Tου δεν το ευλογήσουν.
Η εκκλησία του Αγίου Φανουρίου στην Θεσσαλονίκη είναι η εκκλησία που βαπτίστηκε ο Τομ πριν φύγει για την Αμερική. Γι αυτό Tου ζητάμε να μας οδηγήσει μέχρι το τέλος στο σωστό μονοπάτι για να τον βρούμε. Και πιστεύουμε πως θα το κάνει με τις ευλογίες και το έλεος του Παντοδύναμου Θεού μας! ΑΜΗΝ

                                                     SAINT FANOURIOS




2 σχόλια:

  1. Η γιαγιά μου γέννησε ένα αγόρι στο ρωσικό το 1959 τσουρεκτσιδου Ελένη της είπαν ότι πέθανε βρήκα τυχαία το τομ μήπως ξέρει κάποιο άλλο στοιχείο σε ποια κλινική είχε γεννηθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή