Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στην σκιά της χαμένης δίδυμης


ΕΜΠΟΡΙΟ ΒΡΕΦΩΝ ΜΕ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

Στην σκιά της χαμένης δίδυμης

Με οδηγό την αγάπη και πηδάλιο την ψυχή μου σε ψάχνω αδελφή μου

 

Η αναζήτηση της Μιρέλλας που προσπαθεί να εντοπίσει τα ίχνη της χαμένης αδελφής της δεν είναι μια φανταστική ιστορία. Είναι μια ιστορία που ίσως και να ταιριάζει με πολλές άλλες περιπτώσεις εξαφάνισης διδύμων από τα μαιευτήρια και τις κλινικές της χώρας.
Η γνωστή ιστορία εμπορίας βρεφών.
Η αναζήτηση που ακολουθεί μπορεί να δώσει μια εικόνα όχι ίσως την πραγματική, στην έκταση της, αλλά σίγουρα θα μεταφέρει το μήνυμα μιας αγωνιώδους και επίπονης προσπάθειας χρόνων με την ελπίδα και την προσδοκία να βρεί τελικό αποδέκτη και να ‘χει ένα αίσιο τέλος.
Μπορεί και στην έξοδο αυτού του σκοτεινoύ τούνελ να φανεί επί τέλους το φως!

Μιρέλλα

Είμαι η Μιρέλλα Β. Γεννήθηκα στην Αθήνα, σε μεγάλη κλινική, στις 5 του Απρίλη του 1978 μαζί με μια δίδυμη μονοζυγωτική αδελφή. Είμαι 32 χρονών. Η ιστορία μου μοιάζει σαν πολλών άλλων ανθρώπων τις ιστορίες.
Η μητέρα μου έφυγε απλά από την κλινική με το ένα μονάχα δίδυμο, εμένα.
Μπορεί εγώ να ήμουν στην δική σου θέση. Μπορεί εγώ να ήμουν η χαμένη. Αλλά εγώ έμεινα με τους γονείς μας. Μακάρι να πέρασες στην ζωή σου τόσο καλά όπως κι εγώ.
Μεγάλωσα στην σκιά σου από την πρώτη στιγμή που έμαθα την ύπαρξη σου, μικρό παιδί και δεν σταμάτησα να σε ψάχνω. Το ξέρω πως κάπου εκεί στον κόσμο υπάρχεις και ίσως να σου λείπω κι εγώ. Ο Θεός μας έφερε στην ζωή μαζί. Αυτό ήθελε Εκείνος για μας. Άλλο όμως ήθελαν αυτοί που μας χώρισαν μ’ αυτόν τον βάρβαρο, απάνθρωπο τρόπο.
Κάθε φορά , στα γενέθλια μας, χωρίς να  καταλαβαίνω το γιατί, μ’ έπιανε ένα παράπονο και έκλαιγα. Αντί για αισθήματα χαράς είχα αισθήματα λύπης. Έντονα συναισθήματα κενού και μοναξιάς. Κάτι που δεν μπορούσα να το αλλάξω η να το καταπολεμήσω.
Η μητέρα μας ποτέ δεν πίστεψε πως είχες πεθάνει. Και δεν ήταν μόνο εκείνο το περίεργο τηλεφώνημα που της έκαναν από την κλινική, ένας ανυποψίαστος υπάλληλος που την καλούσε να πάρει και το άλλο δίδυμο που τάχα είχε ξεχάσει εκεί. Εκείνο τον Απρίλη που της είχαν ήδη ανακοινώσει τον θάνατο σου κάποιος υπάλληλος που δεν ήξερε ποια ήταν τα σχέδια των γιατρών, της είχε τηλεφωνήσει για να έλθει να παραλάβει κι εσένα!
Φαντάζεσαι το ισχυρό σοκ που έπαθε η μητέρα μας την ώρα που με θήλαζε. Φυσικά και το θέμα ΄΄μπαλώθηκε΄΄ και αποσιωπήθηκε. Όμως αυτό ήταν αρκετό για την μητέρα μας. Ήταν το έναυσμα για να αρχίσει να σε ψάχνει. Ο Γολγοθάς της αναζήτησης είχε πια αρχίσει.
Έψαχνε παντού μάταια. Οι πόρτες παντού κλειστές. Μέχρι που μια μαμή άνοιξε το στόμα της και της είπε κάποια πράγματα. Σε λίγο όμως και αυτή άρχισε να μασά τα λόγια της. Από φόβο μην μπλέξει. Όσο συνέχιζε τις έρευνες η μάνα μας, σ’ όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν, όλο και κάποιο στοιχείο, που δεν μπόρεσαν η δεν πρόλαβαν να εξαφανίσουν, ερχόταν στο φως.
Τα έγγραφα που περισυνέλλεξε, με κόπο και αγώνα μεγάλο, ήταν γεμάτα ασάφειες και αντιφάσεις. Οι λεπτομέρειες στα πιστοποιητικά ΄΄ έβγαζαν μάτια. Τίποτε δεν ήταν όπως θα έπρεπε να ήταν. Εγώ συνέχισα να μεγαλώνω στην σκιά σου και στην μεγάλη θλίψη της μάνας που ούτε σε ξέχασε αλλά ούτε και πίστεψε ποτέ πώς είχες πεθάνει.

                                        

Μεγάλωνα και ένοιωθα πως κάτι πάντα μου έλειπε. Άρχισα να διαβάζω για την ψυχολογία των διδύμων και τότε κατάλαβα πως όλα όσα οι επιστήμονες και οι μελετητές είχαν ήδη καταγράψει, για την συμπεριφορά και την ψυχολογία των διδύμων, συνέβαιναν, ακριβώς τα ίδια, και σε μένα.
Μου έλειπε η φυσική σου παρουσία, μου έλειπε πολύ. Το ένοιωθα πως κάπου υπήρχες και πως έπρεπε να σε βρω. Έτσι μπήκα κι εγώ στον χορό της αναζήτησης βοηθώντας την μητέρα μας και δίδοντας της κουράγιο και δύναμη.
Ερευνήσαμε μαζί με την μητέρα μας κάθε πληροφορία που μπορούσε να αξιοποιηθεί στην έρευνα μας. Ζητήσαμε βοήθεια από δικηγόρους, από ερευνητές, από υπηρεσίες από συλλόγους το μόνο που καταφέραμε ήταν η επιβεβαίωση: ζει ψάξτε το.


Ώσπου πολύ πρόσφατα ήλθε η πληροφορία, αυτή που περιμέναμε τόσα χρόνια με λαχτάρα.
Ήταν ένα τηλεφώνημα από ένα πολύ καλό φίλο, από ένα δάσκαλο μου που σε ειδε και που με ξέρει πολύ καλά.
Έπαθε σοκ! Στην αρχή νόμιζε πως είμαι εγώ. Τόσο καταπληκτικά μοιάζουμε. Όταν είδε όμως πως δεν χαιρέτησες, δεν του μίλησες κατάλαβε. Στην μεγάλη του ταραχή δεν πρόλαβε ν’ αντιδράσει, δεν μπόρεσε να σου μιλήσει κι έτσι σ’ έχασε. Δεν θα συγχωρήσει ποτέ τον εαυτό του πως το έπαθε αυτό. Αιφνιδιάστηκε, ταράχτηκε και δεν σε πρόλαβε.
Ο δάσκαλος μου με ξέρει από μικρό παιδί. Αποκλείεται να έχει κάνει λάθος. Σε είδε. Ήλθατε σε απόσταση αναπνοής. Σε γνώρισε και μας ειδοποίησε αμέσως.
Από εκείνη την ημέρα δεν μπορούμε να ησυχάσουμε λεπτό. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βρούμε στοιχεία και άλλες μαρτυρίες που θα μας οδηγήσουν σε σένα.
Η αγωνία και η λαχτάρα μας για να σε βρούμε μεγάλη. Τα συναισθήματα χείμαρρος και μας πνίγουν. Η μητέρα μας η Έφη κλαίει συνεχώς. Να την δω και ας πεθάνω φωνάζει απελπισμένη.

                                                    
Να της πω πως δεν την έδωσα με την θέληση μου. Δεν την πούλησα. Μου την πήραν χωρίς να με ρωτήσουν. Και όλο κουνάει τα πιστοποιητικά που κρατάει στα χέρια της πέρα δώθε, αυτά που λένε πως πέθανες, σφίγγει τα χείλη της για να μην βγει η κραυγή.
Αδελφούλα μου αν διαβάζεις αυτή την έκκληση σε παρακαλώ να επικοινωνήσεις μαζί μας το συντομότερο δυνατό. Όλα τα στοιχεία μας είναι στην διάθεση του ιστιολογίου. Θα μας ειδοποιήσουν αμέσως.
Όσο για μένα αισθάνομαι πως ο κύκλος της αναζήτησης έχει κλείσει. Ξέρω πως θα έρθεις. Κι εγω εχω κάνει το χρέος μου και όλα όσα μου υπαγορεύει η καρδιά μου και η αγάπη μου για σένα.
Το νοιώθω πως θα έρθεις πιο δυνατά όσο ποτέ. Μου έλειψες πολύ. Μου λείπεις πολύ. Είσαι το άλλο μου μισό.
Ποτέ δεν θα είμαι πλήρης χωρίς εσένα. Σε χρειάζομαι, σ' αγαπώ.
Το ίδιο και ίσως περισσότερο και η μάνα μας η Έφη, που δεν σταμάτησε να κλαίει και ν’ αναστενάζει όσο σου έγραφα το μήνυμα αυτό.
Επικοινώνησε μαζί μας σύντομα. Σε περιμένουμε. Σ’ αγαπάμε.

Με αγωνία λαχτάρα αγάπη

Μιρέλλα - Έφη


ΑΠΟΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΙΔΥΜΩΝ

Όταν οι άνθρωποι παρεμβαίνουν στο έργο της φύσης


Πολλά έχουν γραφτεί για την ψυχολογία των διδύμων παιδιών. Δεκάδες έρευνες κοινωνιολόγων, ψυχολόγων, παιδιάτρων και άλλων επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα καταλήγουν σε ένα συμπέρασμα: τα δίδυμα παιδιά, με ένα περίεργο μυστηριακό τρόπο, σχεδόν μεταφυσικό, είναι άρρηκτα ψυχικά συνδεδεμένα από την αρχή ως το τέλος της ζωής τους. Ζουν ζωές παράλληλες και όμως αναζητούν νοερά, πνευματικά και ψυχικά το ένα το άλλο. Ανεξήγητα ζουν την ζωή τους ψάχνοντας το άλλο τους μισό που όπως φαίνεται τους λείπει και το αναζητούν. Συνειδητά η ασυνείδητα φαίνεται πως λειτουργεί μια μαγνητική έλξη.
Ο αποχωρισμός των διδύμων είναι τραύμα ψυχής που δεν επουλώνεται ποτέ.
Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως τα δίδυμα παιδιά, και ειδικά τα μονοζυγωτικά, παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά, τις ίδιες τάσεις, και τον ίδιο ψυχισμό ακόμη και αν μεγαλώσουν σε διαφορετικό περιβάλλον και όχι από τους ίδιους γονείς.
Ακόμη κι αν δεν γνωρίζουν πως υπάρχει το δίδυμο ταίρι τους νοιώθουν πως πάντα κάτι τους λείπει χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν τι μπορεί να ναι αυτό. Ένα κενό, ένα αίσθημα μη πληρότητας. Μια διαρκής και μόνιμη ανησυχία. Ένα ανεξήγητο ψυχικό κενό.
Πολλές επιστημονικές μελέτες, ειδικά επί υιοθετημένων παιδιών, σε διαφορετικές θετές οικογένειες, επομένως διαφορετικό περιβάλλον, κατέληξαν στα συμπεράσματα αυτά.
Τα δίδυμα παιδιά δεν έχουν μόνο τον γενετικό δεσμό από την αρχή της δημιουργίας τους (σύλληψη), αλλά και ένα άλλο πιο ουσιαστικό δεσμό διαρκείας για όλο το υπόλοιπο της ζωής τους.
Είναι πολύ γνωστή η περίπτωση των διδύμων που μελετήθηκε για αυτό το σπάνιο και περίεργο δέσιμο ειδικά των μονοζυγωτικών διδύμων και η ταυτόσημη συμπεριφορά τους από την παρακάτω υπόθεση:

Στις αρχές της δεκαετίας του 60 δύο νεογέννητα (μονοζυγωτικά) δίδυμα κοριτσάκια στη Νέα Υόρκη (γνωστά σήμερα στην ψυχολογική βιβλιογραφία σαν η περίπτωση "Amy και Beth") δόθηκαν για υιοθεσία σε δύο διαφορετικές οικογένειες. Επιβλέπων επιστήμονας αυτής της διαδικασίας ήταν ο δόκτωρ Peter Neubauer, ένας διακεκριμένος ψυχίατρος της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής της Νέας Υόρκης.
Από τη στιγμή που η Amy και η Beth στάλθηκαν στις οικογένειες που τις υιοθέτησαν δημιουργήθηκε ένα ολόκληρο επιτελείο ψυχολόγων, ψυχιάτρων, παιδιάτρων και άλλων παρατηρητών, που θα κατέγραφαν λεπτομερειακά την πορεία τους, από τη βρεφική ως την εφηβική τους ηλικία! Δεν αποκαλύφθηκε στους γονείς που υιοθέτησαν τα μωρά - ούτε φυσικά και στα ίδια τα παιδιά - ότι είχαν ένα δίδυμο (μονοζυγωτικό) αδελφάκι.
Η θεωρία που ήθελαν να εξετάσουν οι ψυχολόγοι ήταν το σε τι βαθμό το διαφορετικό οικογενειακό περιβάλλον θα επηρέαζε τις προσωπικότητες, τις συμπεριφορές, την ευφυΐα των δύο παιδιών, που σα μονοζυγωτικά είχαν την ίδια γενετική προδιάθεση. Και λέω σε τι βαθμό γιατί την εποχή εκείνη ήταν αδιαμφισβήτητη αρχή για την ψυχολογία ότι ο χαρακτήρας του ανθρώπου διαμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό από το οικογενειακό του περιβάλλον και σε μικρότερο από τη γονιδιακή του προδιάθεση.
Τα μωρά δόθηκαν σε δύο διαφορετικές οικογένειες που από μία άποψη έμοιαζαν μεταξύ τους: και οι δυο ήταν εβραίικες και έμεναν στη Νέα Υόρκη. Οι μητέρες έμεναν στο σπίτι και αμφότερες οι οικογένειες είχαν ήδη ένα γιο 7 χρόνια μεγαλύτερο από τα δίδυμα μωρά. Από κει και πέρα όμως τα δύο οικογενειακά περιβάλλοντα διέφεραν ριζικά! Η οικογένεια της Amy ήταν μικροαστική ενώ της Beth ευκατάστατη! Η θετή μάνα της Amy ήταν υπέρβαρη, συγκρατημένη, αντικοινωνική. Αν και ήταν συμπονετική ήταν ταυτόχρονα και εξαιρετικά ανασφαλής και κάπου άρχισε να νιώθει απειλή από την Amy όταν αυτή μεγάλωσε και άρχισε να γίνεται μία εμφανίσιμη κοπέλα! Από την άλλη η θετή μάνα της Beth τη λάτρευε και μιλούσε πολύ θετικά για την προσωπικότητα της και τη θέση της μέσα στην οικογένεια! Οι επιβλέποντες επιστήμονες περιέγραφαν τη μάνα της Beth σαν ευχάριστη, νεανική, κομψή, αδύνατη, ισορροπημένη, με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, δυναμική και χαρούμενη! Εκεί που η μάνα της Amy την έβλεπε σαν πρόβλημα, σαν ένα πεισματάρικο ξένο παιδί, η μάνα της Beth την έβλεπε σαν παιδί που γέμιζε με χαρά το σπίτι! Παρόμοιου ύφους ήταν και οι πατεράδες. Ο θετός πατέρας της Amy την έβλεπε και αυτός σαν πρόβλημα ενός ο θετός πατέρας της Beth ήταν πολύ πιο υποστηρικτικός απέναντι της.
Τα προβλήματα της Amy ξεκίνησαν νωρίς και οδηγήθηκαν σε μία ανησυχητική κατεύθυνση: σαν παιδί ήταν μόνιμα σε ένταση και απαιτούσε διαρκώς πράγματα. Βύζαινε ακόμη και σε μεγάλη ηλικία τον αντιχείρα της, έτρωγε τα νύχια της, κρυβόταν στην κουβέρτα της, έκλαιγε όταν την άφηναν μόνη, έβρεχε το κρεβάτι της μέχρι και σε μεγάλη ηλικία, είχε συχνούς εφιάλτες και πολλούς φόβους. Γύρω στα 10 της άρχισε να παίζει διάφορους ρόλους, να σκαρφίζεται αρρώστιες και να δείχνει μία σύγχυση στο θέμα του φύλου της. Ντροπαλή, αδιάφορη κοινωνικά, πάσχοντας από μία σοβαρή μαθησιακή δυσλειτουργία, παθολογικά ανώριμη, καθρέπτιζε ιδανικά την εικόνα του παιδιού που το είχαν απορρίψει! Οι επιστήμονες κάπου το περίμεναν να αναπτύξει η Amy τέτοιο χαρακτήρα και συμπεριφορές. Όπως περίμεναν από τη Beth να αναπτύξει έναν πιο ώριμο, συγκροτημένο, κοινωνικό και συνεργάσιμο χαρακτήρα σε σχέση με τη δίδυμη αδελφή της. Προς μεγάλη τους έκπληξη, όμως και η Beth όλο που είχε μεγαλώσει σε ένα εξαιρετικά πιο υποστηρικτικό περιβάλλον είχε αναπτύξει τα ίδια ακριβώς στοιχεία με την Amy! Βύζαινε επίσης τον αντιχείρα της, έτρωγε τα νύχια της, κρυβόταν στην κουβέρτα της, έβρεχε το κρεβάτι της! Και η Beth έγινε υποχονδριακή, και όπως η Amy φοβόταν και αυτή το σκοτάδι και τη μοναξιά!

                                                                       
Αυτό αποτέλεσε ένα ισχυρό σοκ για τους επιστήμονες και ιδιαίτερα στους ψυχολόγους που πίστευαν ακράδαντα ότι το περιβάλλον διαμορφώνει σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του ανθρώπου! Στη συνέχεια έγιναν και άλλες πολλές μελέτες (κυρίως από τον καθηγητή Thomas J. Bouchard Junior, του πανεπιστημίου της Minnesota) με μονοζυγωτικά δίδυμα που χώρισαν νωρίς στη ζωή τους και ξανασυναντήθηκαν μετά από αρκετές δεκαετίες και όλες αυτές οι μελέτες κατέληξαν σε παρόμοια συμπεράσματα: οι διαφορετικές οικογενειακές συνθήκες στις οποίες είχαν μεγαλώσει τα δίδυμα αυτά δεν είχαν διαμορφώσει ουσιαστικές διαφορές στο χαρακτήρα τους και στη συμπεριφορά τους!

H Τηλεπαθητική ικανότητα των διδύμων 

 
Η έννοια του όρου τηλεπάθεια, ουσιαστικά, σημαίνει νοιώθω από μακριά.
Ο όρος χρησιμοποιείται σαν μια σύντμηση της φράσης πνευματική τηλεπάθεια και αναφέρεται στην ικανότητα να μπορεί κανείς να "διαβάζει" τις σκέψεις του άλλου μέσω Εξωαισθητηριακής Αντίληψης ή στην επικοινωνία δυο μυαλών. Ο όρος δημιουργήθηκε από τον ερευνητή ψυχικών φαινόμενων Frederick W. H. Myers όπου τον πρωτοπαρουσίασε το 1892 σε ένα άρθρο της επιθεώρησης Proceedings of the Society for Psychical Research. Τηλεπάθεια, λοιπόν, είναι όταν ο νους ενός ανθρώπου συντονίζεται με τον νου ενός άλλου, άσχετα από την απόσταση και τον χρόνο που τους χωρίζει. Η όλη διαδικασία γίνεται μέσω ενεργειακών πεδίων, που στην περίπτωση της τηλεπάθειας λέγεται «υπερδιάστημα» και ουδεμία σχέση έχει με τον γνωστό σε μας χωρόχρονο.
Το φαινόμενο των τηλεπαθητικών ικανοτήτων είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο και είναι λίγα τα άτομα που το διαθέτουν πραγματικά. Τα δίδυμα αδέλφια παρουσιάζουν αυτό το φαινόμενο, με μεγάλη συχνότητα και ένα πολύ ιδιαίτερο τρόπο. Τα συναισθήματα που νιώθει καθένας από το «ζευγάρι των τηλεπαθητικών διδύμων», όταν είναι πολύ έντονα, τα στέλνει με κύματα στον άλλο και έτσι έχουμε μια ενεργειακή σύνδεση. Όταν κάποιο άτομο έχει περισσότερο ανεπτυγμένη αυτή του την ικανότητα, μπορεί να διαβάζει και την σκέψη άλλων, άγνωστων προς εκείνο ατόμων.
Έτσι έχει παρατηρηθεί πως όταν το ένα δίδυμο βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική διάθεση, συμπάσχει, χωρίς να γνωρίζει την αιτία, και το άλλο δίδυμο. Επίσης όταν το ένα δίδυμο είναι χαρούμενο και ευτυχισμένο τα ίδια συναισθήματα μεταφέρονται στο άλλο. Η διαίσθηση του κινδύνου και του θανάτου επίσης. Τώρα τι είναι αυτό που συντελεί στο να λειτουργεί το ένα δίδυμο σαν πομπός και το άλλο σαν δέκτης δεν έχει επαρκώς απαντηθεί. ΄Εχει παρατηρηθεί μόνο το αποτέλεσμα σε πολλά ζευγάρια διδύμων διαχρονικά.
Αυτή ήταν μόνο η εισαγωγή, λεπτομερειακή και παραδειγματική για να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πως τα μονοζυγωτικά δίδυμα μπορεί να μεγαλώνουν και να ζουν σαν τελείως ανεξάρτητες προσωπικότητες έχουν όμως, λόγω του ταυτόσημου γονιδιακού τους υλικού, πρωτοφανείς, κοινές, ιδιότητες στην συμπεριφορά, στην ψυχολογία στις συνήθειες.
Εξηγήσεις πολλές όπως και οι επιστημονικές μελέτες που προσπάθησαν να εξηγήσουν το γονιδιακό αυτό σύμπτωμα. Κρύβεται απλά η αλήθεια στα γονίδια η κάτι άλλο μπορεί να συμβαίνει είναι ανεξήγητο έως σήμερα.
Όποια κι αν είναι η αλήθεια υπάρχει κι αυτή δημιουργεί μεταξύ τους έναν τόσο ισχυρό δεσμό που ούτε η αλλαγή περιβάλλοντος με την υιοθεσία ούτε καν η άγνοια για την ύπαρξη του ενός στον άλλο μπορεί να εξαλείψει.

Δυσαναπλήρωτο κενό και τραυματική εμπειρία ο αποχωρισμός των διδύμων



Αναλύσαμε όλα τα παραπάνω για να γίνει κατανοητό πως τα δίδυμα παιδιά έχουν ένα πραγματικό, σπάνιο δέσιμο και η μη συνέχεια της κοινής τους ζωής αποτελεί ένα μεγάλο θέμα και ένα μεγάλο τραύμα. Θα αναγκαστούν να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους βιώνοντας ένα τεράστιο, δυσαναπλήρωτο κενό, μια τεράστια έλλειψη. Και βέβαια θα ζήσουν με την αγωνία της αναζήτησης του άλλου διδύμου για μια ζωή.
Ποιος μπορεί να ευθύνεται όμως γι’ αυτήν την τραυματική εμπειρία που κόστισε σε πολλές εκατοντάδες διδύμων, και στις οικογένειες τους, την άλλη τους μισή ζωή;
Εκατοντάδες καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια, έφεραν στο φως απίστευτες εξαφανίσεις, όσο και συχνές, διδύμων από τα μαιευτήρια και τις κλινικές της χώρας.
Εκατοντάδες μητέρες δήλωσαν την εξαφάνιση του ενός εκ των διδύμων κάτω από αδιευκρίνιστες, ύποπτες και θολές διαδικασίες.
Το αξιοπερίεργο είναι πως πάντα εξαφανίζονταν το υγιέστερο, το πιο βαρύ, το πιο αρτιγενές και εύρωστο δίδυμο, και στην συνέχεια η οικογένεια παρελάμβανε το πιο αδύνατο η πιο φιλάσθενο.
Ποτέ κανείς από τους γονείς δεν παρελάμβανε το υποτιθέμενο νεκρό δίδυμο για ταφή.
Ποτέ κανείς δεν το έβλεπε καν νεκρό. Στην συνέχεια τα πιστοποιητικά που παραλάμβαναν ήταν γεμάτα από αντιφάσεις και πλαστογραφίες.
Με τον σάλο που ξέσπασε αρκετές οικογένειες βρήκαν τα κλεμμένα και στην συνέχεια πουλημένα δίδυμα και άλλες ψάχνουν ακόμη.
Η μεγάλη ομοιότητα των παιδιών αυτών, ιδιαίτερα των μονοζυγωτικών, έδωσε εκατοντάδες μαρτυρίες στους ανυποψίαστους γονείς για την ύπαρξη στην ζωή του χαμένου δίδυμου. Ξαφνικά η ζωή πολλών ανυποψίαστων οικογενειών έγινε μια πραγματική κόλαση αφού η επανεμφάνιση του χαμένου τους παιδιού από την μια μεριά τους έδωσε ελπίδες από την άλλη όμως τους οδήγησε σε μια διαρκή αναζήτηση χωρίς τέλος.
Σε μια περίπτωση στην Θεσσαλονίκη αναγνωρίστηκαν δίδυμες υιοθετημένες από την καταπληκτική τους ομοιότητα και συνεχίζουν από κοινού να εντοπίσουν την βιολογική τους οικογένεια.
Ομογενής από την Αμερική αναγνώρισε σε μεγάλη συγκέντρωση των παρανόμως υιοθετημένων παιδίων, την κλεμμένη από την γέννα κόρη του.
Το τι επακολούθησε στην συγκέντρωση δεν περιγράφεται με λόγια. Η συγκίνηση είχε περισσέψει και όλος ο κόσμος έκλαιγε με αναφιλητά.
Αυτό όμως που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, είναι πως στις περιπτώσεις αναζήτησης διδύμων, αυτός που πρωταγωνιστεί με την περισσότερη αγωνία για την επιτυχία της αναζήτησης δεν είναι οι ίδιοι οι γονείς. Πολύ περισσότερο συμμετέχει, ενθαρρύνει την προσπάθεια και βοηθά στο έργο της αναζήτησης το ήδη υπάρχον στην οικογένεια δίδυμο! Τυχαίο; Όχι βέβαια σύμφωνα με την ανωτέρω ανάλυση της ψυχολογίας τους και συμπεριφοράς τους.
Όλες δε οι περιπτώσεις αναζήτησης διδύμων είχαν αίσιο τέλος.
Καμιά μα καμιά περίπτωση απόρριψης επανασύνδεσης δεν υπήρξε ποτέ μεταξύ διδύμων αδελφών! Ούτε στην Ελλάδα ούτε στον κόσμο όπου αυτά τα φαινόμενα έχουν παρατηρηθεί και μελετηθεί.
Είναι τόσο μεγάλη η σύνδεση των διδύμων, η πνευματική και η ψυχική, που ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αυτό της απόρριψης, είναι μάλλον αδύνατο!

Εμπόριο βρεφών: Μια πραγματικότητα που δυστυχώς συνεχίζεται



Έγκλημα διαχρονικό επομένως ο διαχωρισμός των διδύμων με ανυπολόγιστες ψυχολογικές επιπτώσεις, δια βίου, στα δίδυμα παιδιά. Θύματα κι αυτά των κυκλωμάτων που έκλεβε βρέφη και στην συνέχεια τα πουλούσε αντί αδράς αμοιβής.
Βέβαια οι συντελεστές του μεγαλύτερου, ιδιώνυμου και αποτρόπαιου εγκλήματος, αυτού της εμπορίας βρεφών, που ταλανίζει 16 χρόνια τώρα την χώρα και έχει διαρρήξει τον κοινωνικό της ιστό, δεν φαίνεται να είχαν ούτε ευαισθησίες ούτε καν ανθρωπιά.
Διέπραξαν το τέλειο έγκλημα, με τις εικονικές γεννήσεις, και τις παράνομες υιοθεσίες και νόθευσαν την οικογενειακή τάξη χιλιάδων Ελληνικών οικογενειών για πάντα.
Χωρίς ποτέ να μπορέσει κανείς να τους ελέγξει, αφού είχαν καταστήσει τα νοσοκομεία και τις κλινικές τσιφλίκια τους, όπου εύκολα μπορούσαν να εκδώσουν πλαστά, ψεύτικα πιστοποιητικά.
Ούτε οι ανεξέλεγκτοι πολυπληθείς θάνατοι βρεφών στα νοσοκομεία και τις κλινικές, ούτε οι δήθεν ταφές, κατάφεραν να προβληματίσουν και αφυπνίσουν την πολιτεία από τον βαθύ λήθαργό της και την σκανδαλώδη αδιαφορία της. Ούτε τότε αλλά ούτε και τώρα.
Αυτά τα κάστανα είναι πολύ καυτά για να τα βγάλει κανείς από την φωτιά.
Έτσι το έγκλημα του αιώνα παραμένει ατιμώρητο ενώ οι γονείς, τ’ αδέλφια οι συγγενείς ψάχνουν με αγωνία και πόνο τους δικούς τους χαμένους ανθρώπους.

                                                    
Η εμπορία βρεφών και συγκεκριμένα η αρπαγή ανηλίκου προς πώληση είναι αδικήματα που δεν παραγράφονται σύμφωνα με το ισχύον δίκαιο όλης της Ευρώπης και επισύρει μέχρι εικοσαετή κάθειρξη! Νομική άποψη που δεν έχει υιοθετηθεί ακόμη στην Ελλάδα!
Έτσι το εμπόριο βρεφών ανθεί ως τις μέρες μας και ο χορός των εκατομμυρίων, πραγματικός πακτωλός μαύρου χρήματος, δυστυχώς συνεχίζεται.
Απελπισμένοι υποψήφιοι θετοί γονείς πληρώνουν όσο όσο για την εξασφάλιση ενός παιδιού χωρίς να πολυεξετάζουν τον τρόπο που θα το αποκτήσουν.
Μ’ αυτόν τον τρόπο παγιδεύονται ανυποψίαστοι θετοί γονείς στα κυκλώματα των μεσαζόντων, πάντα υπεράνω πάσης υποψίας διακεκριμένων μεγαλογιατρών δικηγόρων κλπ., χωρίς καν να γνωρίζουν πως ενδεχομένως κάτι ύποπτο η επιλήψιμο μπορεί να υπάρχει στον τρόπο κτήσης του παιδιού που πρόκειται να ΄΄υιοθετήσουν΄΄.

Το καλοκατασκευασμένο σενάριο πως τάχα μια ανύπανδρη μητέρα εκχωρεί τα γονικά της δικαιώματα και την επιμέλεια του ανηλίκου βρέφους της για υιοθεσία, η ο θάνατος από θανατηφόρο και των δυο βιολογικών γονιών είναι η ΄΄ καραμέλα΄΄ που έχουν καταπιεί πολλές φορές αβασάνιστα οι ανυποψίαστοι θετοί γονείς.
Δυστυχώς η ατεκνία παραμένει ακόμη ένα στίγμα η μια κατάρα για πολλές οικογένειες οι οποίες δεν διστάζουν να πληρώσουν όσο όσο προκειμένου να εξαλειφθεί αυτή η άσχημη κατάσταση.
Θύματα λοιπόν της εμπορίας βρεφών δεν είναι μόνο τα βρέφη που τόσο απρόσμενα, αδόκητα και βίαια αποχωρίζονται τους πραγματικούς τους γονείς, είναι και οι θετοί και οι βιολογικοί γονείς.
Βέβαια σε κάποια στιγμή η μεγάλη αλήθεια αποκαλύπτεται με ολέθριες και οδυνηρές συνέπειες για την τριάδα, θετό τέκνο, θετή και πραγματική οικογένεια.
Ένας ολόκληρος κόσμος καταρρέει στην στιγμή της μεγάλης αποκάλυψης. Οι συνέπειες απρόσμενες, αβάστακτες για το ίδιο το παιδί που έζησε την ζωή του μέσα σε ένα ψέμα.
Η τηλεόραση και γενικά τα ΜΜΕ συνέβαλλαν στο να αποκαλυφθούν πολλά απ’ αυτά τα ειδεχθή και πρωτάκουστα εγκλήματα. Κατέγραψε πρόσωπα και ιστορίες ανθρώπων που έπεσαν θύματα των αδίστακτων κυκλωμάτων. Τα πραγματικά όμως βαθειά συναισθήματα των ανθρώπων αυτών, και τον πόνο δεν θα μπορέσει να αποδώσει κανείς και με κανένα μέσο.
Ούτε και το τεράστιο ψυχικό κενό που δημιούργησε η πολυετής και επίπονη αναζήτηση χρόνων.
Βλέπετε τα συναισθήματα δεν φωτογραφίζονται, δεν απεικονίζονται!
Βέβαια παρ’ όλο που εκατοντάδες άνθρωποι έχουν βρεθεί στα τελευταία 16 χρόνια μετά την αποκάλυψη των σκανδάλων αυτών κανείς ακόμη δεν τόλμησε να μιλήσει για την ΄΄ταμπακιέρα΄΄! Το ΄΄διά ταύτα΄΄ δεν το πε κανείς. Ούτε υπήρξε επίλογος στο θέατρο αυτό του παραλόγου. Και δεν θα υπάρξει ποτέ όσο ακόμη βρίσκονται άνθρωποι με πλαστογραφημένες τις πραγματικές τους ταυτότητες. Όσο κανείς δεν τολμά να αποδώσει ευθύνες!
Δέκα έξι χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της εμπορίας βρεφών στην Ελλάδα από τα βρεφοκομεία, τα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας η εκτίμηση σχετικά με τον αριθμό των παιδιών που πουλήθηκαν στο εμπόριο αυτό της ντροπής είναι αποκαρδιωτικός!
Πρόκειται πραγματικά για χιλιάδες παιδιά.


Δεν είναι υπερβολικό να το χαρακτηρίσει κανείς σαν το εμπόριο του αιώνα αφού απέδωσε στους διακινητές του κέρδη ισοδύναμα μ’ αυτά της διακίνησης ναρκωτικών, όπλων και της πορνείας. Σύμφωνα πάντα με επίσημα στοιχεία της Ιντερπόλ.

Τι έκανε η πολιτεία γι’ αυτό. Απολύτως τίποτε. Αυτή ως γνωστό δεν τιμωρεί ποτέ ΄΄τα δικά της παιδιά΄΄. Πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς τους επίορκους γιατρούς, δικηγόρους και πολλούς άλλους άλλων ειδικοτήτων, υπεράνω πάσης υποψίας, που εμπλέκονται στην ΄΄ νομιμοποίηση αυτών των παρανομιών;
Όμως η εξιστόρηση και οι αναφορές σχετικά με την μοντέρνα αυτή μορφή δουλείας, το αισχρό σκλαβοπάζαρο ψυχών και σωμάτων, τελειωμό δεν έχουν. Το μήνυμα όμως κάποιοι το πήραν και αυτό είναι το κέρδος απ΄την ιστορία αυτή. Τώρα πια ξέρουμε το τι γινόταν. Οι πολίτες δεν είναι πια τα αγαθά, ανυποψίαστα προβατάκια που γνώριζαν τα κυκλώματα. Οι εικονικοί θάνατοι, οι εικονικές γεννήσεις , οι αρπαγές βρεφών δεν είναι πια μια εύκολη υπόθεση. Όλοι τώρα ψάχνονται και αμφιβάλουν. Και αυτό ίσως να ναι και το μεγάλο κέρδος. Η αφύπνιση!
Ίσως να ΄΄ανέβηκαν΄΄ οι τιμές, ίσως να γίνονται εισαγωγές βρεφών από τις γειτονικές χώρες, το βέβαιο όμως είναι πως τα κυκλώματα δεν λεηλατούν πια τα Ελληνικά νοσοκομεία και τις κλινικές.
Προμηθεύονται βρέφη από τις εξαθλιωμένες χώρες των Βαλκανίων γιατί το εμπόριο βρεφών δεν σταμάτησε ποτέ. Το έγκλημα αυτό απλά αναδιπλώθηκε, μεταλλάχθηκε, τελειοποιήθηκε.
Τα κέρδη είναι μεγάλα καθώς και η ζήτηση. Είναι ο νόμος ζήτησης και προσφοράς που πάντα θα υπάρχει! Και όλα θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Ακόμη και η ανθρώπινη ζωή.
Τι γίνεται όμως με όλους αυτούς που ψάχνουν ακόμη τους αγαπημένους τους, τις οικογένειες τους; Παρ’ όλη την έκταση που πήρε το σκάνδαλο του 1995 και παρ’ όλες τις φιλότιμες προσπάθειες των συλλόγων αναζήτησης παρανόμων υιοθεσιών, και των σχετικών εκπομπών αναζήτησης, ο αριθμός των αναζητούντων φαίνεται να αυξάνεται αντί να μειώνεται.
Δεν υπάρχει εκτίμηση για την μεγάλη ζημία που προκλήθηκε από τις παρανομίες αυτές. Ο αγώνας της αναζήτησης συνεχίζεται και φαίνεται πώς είναι ένας πολύ μοναχικός δρόμος αφού η πολιτεία δεν τολμά, με γενναίες αποφάσεις και νομοσχέδια, να δικαιώσει αυτούς τους ανθρώπους.
Έτσι όλοι αυτοί που αναζητούν τους αγαπημένους τους με αγάπη αγωνία και λαχτάρα έχουν αφεθεί πραγματικά στην τύχη τους. Δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας, αυτό της εμπορίας βρεφών, πέρασε κι αυτό στις καλένδες. Από σκάνδαλα εξ’ άλλου γεμάτη η χώρα.
Το ένα διαδέχεται το άλλο. Μπουχτίσαμε και βαρεθήκαμε πια. Μέχρι πότε όμως η ανοχή; Μέχρι πότε η αντοχή μας; Μέχρι πότε η υπομονή μας; Μέχρι πότε θα βιάζεται η συνείδηση μας;

Καυτά ερωτήματα και πολλά που περιμένουν απαντήσεις!!


Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ψάχνω τους γονείς μου! Τι πρέπει να κάνω;;;



Xμ ώστε το αποφάσισες; Θέλεις να το κάνεις! Το ταξίδι όμως δεν θα ναι εύκολο και  θα ναι γεμάτο συγκινήσεις, συναισθηματική φόρτιση, πολλά εμπόδια και ψυχικές διακυμάνσεις. Αυτά πρέπει να τα γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις για να σαι προετοιμασμένος! Ένα ταξίδι δύσκολο με πολλές τρικλοποδιές, απρόοπτα και εκπλήξεις. Ένα ταξίδι κοπιαστικό ίσως και ψυχοφθόρο  που όμως αξίζει τον κόπο και τον χρόνο σου.
Το σίγουρο κέρδος σου θα ναι η αλήθεια που σου έκρυψαν επιμελώς και που σε αφορά για πολλούς λόγους!
Ένας απ αυτούς είναι το κληρονομικό ιατρικό σου ιστορικό, άλλος ο κίνδυνος πιθανόν αιμομειξιών.
Ακόμη ένας και σοβαρότερος  λόγος μην είσαι και συ ένα απο αυτά τα παιδιά που αφαιρέθηκε άδικα απο τους γονείς του. Άν δεν το γνωρίζεις βοηθάς μ' αυτό τον τρόπο, αυτόν της έρευνας σου, να μην ξαναγίνουν παράνομες υιοθεσίες στο μέλλον. Ο φόβος της αποκάλυψης ''φυλλάει τα ''έρμα''!
Ακόμη ένας να βρεις τ' αδέλφια  που ποτέ δεν είχες.
Και τέλος, στο κάτω κάτω να μάθεις, έστω και τελευταίος, την αλήθεια γύρω απο την ζωή σου και να μην ζεις πίσω απο κλειστούς τοίχους που κάποιοι άλλοι έκτισαν για σένα χωρίς να σε ρωτήσουν. Και πόσο ειλικρινείς και φιλαλήθεις ήταν τα άτομα του περιβάλλοντος σου.  Γιατί τα ψέμματα και τα σενάρια ''έπαιρναν και έδιναν''!
Καί όλα αυτά για το  ''καλό''σου! Σε κάποιες, πολλές φορές, για την τσέπη  κάποιων, αφου στα παλιά χρόνια μόνο παιδοκεντρικό δεν ήταν το ενδιαφέρον για τις υιοθεσίες.
Δεν μπορεί να ναι παιδοκεντρικό το σύστημα που ''καταπίνει'' ταυτότητες και εξαφανίζει στοιχεία ζωής! Χρήσιμα για όλους τους παραπάνω λόγους!

Welcome aboard ! Επιβιβάσου, δέσε την ζώνη  ασφαλείας σου γιατί το ταξίδι σου πίσω στον χρόνο προβέπεται να έχει πολλές αναταράξεις.

Ευτυχώς τώρα πια δεν είσαι εντελώς ''γυμνός'' στις αναζητήσεις σου. Κάποιες προσπάθειες εξυγίανσης του νόμου για τις υιοθεσίες, μετά απο τις αποκαλύψεις για τις αδιαφανείς και θολές διαδικασίες πολλών από αυτών, οδήγησαν στην ψήφηση του 2447/96 μεταβατική διάταξη 57 παραγρ 5. με αναδρομική ισχύ.

Βέβαια τα ιδρύματα τα έπιασε πανικός, τρόμος και μια σχετική ''φρίκη'' αλλά αναγκάζονται να χορηγούν τα στοιχεία που έχουν.΄Οχι όλα, όμως τα περισσότερα. Σε μερικές περιπτώσεις, όχι λίγες, οι υιοθετημένοι πηγαίνουν με εισαγγελική παραγγελία για να εφαρμοστούν τα αυτονόητα, δηλαδή ο νόμος!

Χρειάστηκε μια κοινωνική επανάσταση οργής και θυμού των υιοθετημένων ν' αλλάξει ο άδικος αναχρονιστικός νόμος. Όμως η υιοθεσία δεν είναι πια ''ταμπού'' και το απόρρητο γύρω απ' αυτήν, προς όφελος του υιοθετημένου, αλλά και των διαφανών διαδικασιών του ίδιου του θεσμού της υιοθεσίας, έχει κι αυτό ημερομηνία λήξης! Στις πιο πολλές περιπτώσεις.
Να θυμόσασατε πως η μυστικότητα γύρω από την υιοθεσία σας έχει πλέον ισχύ μέχρι τα 18 σας χρόνια  σύμφωνα με τον Ελληνικό αλλά και με τον Ευρωπαικό νόμο.
Μετά μπορείτε ν απαιτήσετε τα πάντα γύρω απ' αυτήν.


Νόμος 2447/96

Mεταβατική διάταξη 57

 αρθρ.5. Στις περιπτώσεις υιοθεσιών ανηλίκων, που τελέσθηκαν πριν απο την έναρξη της ισχύος του παρόντος υπο συνθήκες που εξασφάλισαν την μυστικότητα τους, σύμφωνα με τους όρους του νόμου ό όποίος ίσχυε κατά τον χρόνο της τέλεσης τους, το θετό τέκο έχει μετά την ενηλικίωση του το δικαίωμα να πληροφορείται πλήρως τα στοιχεία των φυσικών του γονέων, σύμφωνα με την τρίτη παράγραφο του άρθρου 1559 του Αστικού Κώδικα.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι Εισαγγελείς και τα όργανα των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών έχουν την υποχρέωση να παρέχουν στους ενδιαφερομένους, κατά την άσκηση του παραπάνω δικαιώματος τους, την συνδρομή τους!

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος, έχει αναδρομική ισχύ όμως παρ' όλα ταύτα αφήνει εκτός ένα μεγάλο αριθμό υιοθετημένων που χαρακτηρίσθηκαν σαν ''έκθετα αγνώστων γονέων''!

Πρόκειται για υιοθετημένους που υιοθετήθηκαν με νόθευση των εγγράφων τους πριν το 1964. Και αυτό γιατί ο νομοθέτης που νομοθέτησε δεν μπορούσε να φανταστεί την ύπαρξη διπλών μητρώων σε κάποια απο τα ιδρύματα,  άν και βρέθηκαν πολλά απο αυτά, o νομοθέτης  απλά είχε πειστεί πως ''έκθετα άγνωστων γονέων'' η ''έκθετα προαυλίου'' υπήρχαν και δεν ηταν κατασκευασμένα.

Άλλη μεγάλη βοήθεια είναι η απόφαση της Αρχής Προσωπικών δεδομένων που αίρει το απόρρητο στίς περιπτώσεις που οι υιοθετημένοι θέλουν να βρουν τους φυσικούς τους γονείς!
Η ίδα η Αρχή αποφάσισε πως ο υιοθετημένος μπορεί και πρέπει να παίρνει ΟΛΑ τα στοιχεία που αφορούν τον ίδιο και τους φυσικούς του γονείς, απο τα ιδρύματα και τα βρεφοκομεία της χώρας!
Τελεία και Παύλα. Απόρρητο δεν ισχύει οταν πρόκειται για την ίδια του την ζωή!

Τώρα γιατί υπάρχουν ακόμη υιοθετημένοι που ψάχνουν τους φυσικούς τους γονείς αυτό σημαίνει πως κάποιοι δεν κάνουν σωστά την δουλειά τους η δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των νόμων.

Αποφαση της Αρχής  50/2008.

εδώ θα βρείτε την απόφαση



Για να βοηθηθούν όλοι οι υιοθετημένοι στην αναζήτηση των ριζών πρέπει κατ αρχάς να διακριθούν και να ξεχωρίσουν οι τρείς  πραγματικές κατηγορίες των υιοθεσιών αυτών.


Α) Υιοθετημένοι που χαρακτηρίζονται ως εξώγαμα η γνωστών γονέων


Β) Υιοθετημένοι που χαρακτηρίζονται σαν έκθετα αγνώστων γονέων

Γ) Υιοθετημένοι που έχουν ''τακτοποιηθεί'' με την μέθοδο των εικονικών γεννήσεων. ''Οιωνεί υιοθεσίες''



Απο τις τρείς περιπτώσεις η δεύτερη και η τρίτη είναι απο τις πιο δύσκολες και έχουν κοινά σημεία έρευνας αφου ο τρόπος αναζήτησης είναι σχεδόν ο ίδιος!


Απογοητευτήκατε;; Δεν θα έπρεπε! Πάντα πρίν ξημερώσει σκοτάδι είναι. Αλλά τελικά πάντα ξημερώνει!


Σε κάθε περίπτωση απο τις παραπάνω φροντίσετε να πάρετε με αίτηση σας από το αρμόδιο πρωτοδικείο της περιοχής σας και αφου είσαστε πλέον 18 ετών, ενήλικος επομένως, το δικόγραφο της υιοθεσίας σας. Αν είσαστε πάνω απο 30 δεν θα βρείτε  τον φάκελλο της υιοθεσίας σας μιας που το  valeur  της παράμονης του εκει στο αρχείο του Πρωτοδικείου, είναι δυστυχώς μόνο 20 χρόνια. Μετά καταστρέφεται, πολύ κακώς βέβαια, και μαζί με τους φακέλλους αυτούς πολλές πολύτιμες πληροφορίες που σας αφορούν.

Σε δεύτερο στάδιο εφοδιαστείτε με την Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σας, φωτοτυπία πρωτοκόλλου παρακαλώ, όχι το απόσπασμα!
Αυτές είναι οι πρώτες ενέργειες που πρέπει να κάνετε και που θα σας οδηγήσουν στα επόμενα σας βήματα ανάλογα με το τι θα βρείτε μέσα σ' αυτά τα έγγραφα. Οι ενέργειες αυτές γίνονται συγχρόνως!
Αν μέσα σ αυτά τα έγγραφα υπάρχει το όνομα του φορέα που σας έδωσε για υιοθεσία η επόμενη σας επίσκεψη είναι στο ίδρυμα αυτό. Θα κάνετε την αίτηση σας και θα περιμένετε την απάντηση τους.

Μην ανησυχείτε! Είναι υποχρεωμένοι απο τον νόμο ν' απαντήσουν σε διάστημα το πολύ είκοσι ημερών. Αρκεί η απάντηση τους να είναι ειλικρινής! Θα το καταλάβετε! Αυτοί καμμιά φορά, απο συνήθειες περασμένων χρόνων, κάνουν το λάθος να υποτιμούν την νοημοσύνη σας! Καλό είναι να πάτε εκεί με τον δικηγόρο σας! Προσδίδει άλλη βαρύτητα στην έρευνα σας και το γεγονός αυτό υποδηλώνει και την αμετάκλητη απόφαση σας! Εξ άλλου εκείνος γνωρίζει πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και προσέχει άν τα έγγραφα που θα σας δωθούν είναι όλα και είναι τα σωστά. 

Ακόμη θα γλυτώσετε, εν τη παρουσία του, και αρκετούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Όπως γιατί ψάχνετε; Δεν είσασταν ευχαριστημένοι απο τους γονείς σας;; Δεν σας μεγάλωσαν σωστά; 
Εεε δεν θα ταν και της προκοπής η μητέρα σας για να σας παρατήσει στο ίδρυμα!!!
Τι τα θες και τα ψάχνεις τώρα και άλλα πολλά που είναι απαξιωτικά και υποτιμητικά για σας και  την έρευνα σας και προσβάλλουν την προσωπικότητα σας. Και μπορεί να σας φρενάρουν άδικα! Αυτά τουλάχιστον θα τα γλυτώσετε γιατί οι προσβολές σκοπό έχουν να μειώσουν τις αντιστάσεις σας και να σταματήσετε την έρευνα σας. Οι προσβολές επισείρουν μηνύσεις και οι δικηγόροι είναι εύκολοι σ' αυτές!

Όσοι έχετε ήδη πάει μόνοι σας σ 'αυτές τις πόρτες θέλει προσοχή! Θα διαπιστώσετε πως δεν είναι και τόσο πρόθυμοι, όλοι, να σας δώσουν την βοήθεια που θα θέλατε.
Εκτός κι αν είναι τόσο νόμιμη η υιοθεσία σας που όλα θα τα έχετε στο πιάτο και με πολύ ικανοποιητικά χαμόγελα, για να μην πω τίποτε άλλο, θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου!

Αν από την Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως σας προκύπτει το όνομα της μητέρας σας και φέρεστε ως εξώγαμο, ψυχραιμία, μην τα θαλασώσετε. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να κάνετε είναι να καταστρέψετε την ζωή της μητέρας που σας έδωσε την ζωή. 
Έξ άλλου δεν γνωρίζετε ακόμη κάτω απο ποιές συνθήκες και μέσα απο ποιές άσχημες καταστάσεις σας έδωσε, άν σας έδωσε με την θέληση της.
Μπορεί πχ. να της ζητήθηκαν τα περίφημα τροφεία, χρήματα δηλαδή για την φιλοξενία σας στο ίδρυμα, να μην είχε να τα πληρώσει και να παρακρατηθήκατε ''έναντι'' για υιοθεσία.
Μπορεί η μητέρα να ήταν ανήλικη και ν΄αποφάσισαν άλλοι για την υιοθεσία χωρίς την θεληση της! Αυτοί οι άλλοι είναι είτε οι παπούδες ειτε το ίδιο το δικαστήριο σε περίπτωση που η ανήλικη μητέρα ήταν ορφανή! 

Συνοπτικές ήταν οι διαδικασίες εκείνα τα χρόνια για τις φτωχές μάνες! Έτσι χάθηκαν πολλά παιδιά γιατι η ένδεια των μανάδων ήταν μεγάλη και δεν μπορούσαν να πληρώσουν για την ''φιλοξενία'' των παιδιών τους. Έχουν διαπιστωθεί κι αυτά στα παλιά χρόνια.
Κράτος Πρόνοιας για ενίσχυση τους ν ανταπεξέλθουν και να κρατήσουν το παιδί τους;; Τι είναι αυτό;; Σε ποιά χώρα;

 Άν ανήκετε στη Α και Β περίπτωση είναι  πρωτίστως καλλίτερα να αποτανθείτε στο ίδρυμα που διενήργησε την υιοθεσία, μαζί με δικηγόρο η σε κάποιον άλλο ειδικό να κάνει την έρευνα για σας. Από την ληξιαρχική πράξη γέννησης σας προκύπτει απο ποιό ίδρυμα υιοθετηθήκατε και που πρέπει να πάτε.
 Μην προσεγγίσετε μόνοι σας την μητέρα σας χώρις έρευνα του νέου της περιβάλλοντος απο κάποιον πιο ψύχραιμο και γνώστη, ειδικό!  Μπορεί άθελα σας, απο απειρία και απρόσεκτους χειρισμούς να χαλάσετε την ζωή της, άν έχει εν τω μεταξύ παντρευτεί και δημιουργήσει άλλη οικογένεια.
Δώστε της  χρόνο, μην την αιφνιδιάσετε. Μήν την πιέσετε! Μην την τρομοκρατήσετε! Μην εισβάλλετε στην ζωή της παρορμητικά! Φροντίστε με όμορφο, ευγενικό τρόπο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη της για τις προθέσεις σας! Στις περισσότερες περιπτώσεις επανασύνδεσης υπάρχει happy end! Αν όλα ξεκινήσουν ομαλά, χωρίς λάθη και πιέσεις, θα τελειώσουν και ομαλά.
Κάντε την να πιστέψει στην συγχώρεση σας και δεχθείτε την συγνώμη της. Καμμιά μάνα δεν αποχωρίζεται εύκολα ένα παιδί. Είναι πληγή για μια ζωή το να σου παίρνουν το παιδί σου! 
Για το όποιο λόγο! Το ίδιο πονάει! Ο πνευματικός ομφάλιος λώρος δεν κόβεται ποτέ.
Ακόμη μπορεί και η ίδια  να σας έψαχνε και να μην ήξερε πως. Επίσης, το μόνο βέβαιο, και να της απαγορευόταν. Τα ιδρύματα δεν δίνουν ποτέ στοιχεία στις φυσικές μητέρες για τα παιδιά τους που υιοθετήθηκαν.

Αν κάπου βρείτε το όνομα της μητέρας σας, η στην Ληξιαρχική πράξη γέννησης σας η στην δικογραφία της υιοθεσίας σας μπορείτε με σωστούς χειρισμούς να έχετε μια πολύ όμορφη επανασύνδεση. Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να κάνετε ένα ενδελεχή, λεπτομερειακό έλεγχο του περιβάλλοντός της. Για το καλό το δικό της και το δικό σας!

Οι παραπάνω οδηγίες αφορούν τις έρευνες αναζήτησης φυσικών γονέων για τους υιοθετημενούς της κατηγορίας Α και εν μέρει της κατηγορίας Β.
Η κατηγορία υιοθετημένων Α βρεφών που δόθηκαν με συναίνεση φυσικών γονέων αν ακολουθήσει τις οδηγίες αυτές η έρευνα τους θα έχει επιτυχή έκβαση.

Η κατηγορία υιοθετημένων ως έκθετα αγνώστων γονέων, κατηγορία Β, ακολουθεί τις ίδιες οδηγίες αλλά έχει κι άλλες ενέργειες που πρέπει ν' ακολουθήσει.

Για όλα τα υιοθετημένα παιδιά που χαρακτηρίστικαν έτσι πρέπει με εισαγγελική παραγγελία να ζητηθούν απο το Ληξιαρχείο, του φερομένου ως τόπου γέννησης όλες οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτων βρεφών και όλες οι γεννήσεις εξωγάμων. Ειδικά οι πράξεις εξωγάμων πρέπει η να έχουν κενό το περιθώριο των μεταβολών η και αυτές να έχουν την ένδειξη νεκρόν.
Τα χαρακτηρισμένα ως έκθετα αγνώστων γονέων ήταν συνήθης εγγραφή κατά την είσοδο των βρεφών στα ιδρύματα στα παλαιότερα χρόνια. Οι ''ειδήμονες'' διευθυντάδες στις δεκαετίες 40 - 50 - 60 με αυτόν τον τρόπο φρόντιζαν να εξαφανίζουν τις πραγματικές ταυτότητες των υιοθετημένων για να μην μπορούν ποτέ ν αποκαλυφθούν οι παρανομίες τους.

Αυτά έχουν αποκαλυφθεί πια και πολλοί υιοθετημένοι όταν βρέθηκαν βρήκαν και τις ληξιαρχικες πράξεις θανάτου τους.  Μακάβριο εε; Αυτός όμως ο τρόπος των εικονικών θανάτων βρεφών ήταν για την εποχή του ο συνήθης τρόπος εξαφάνισης βρεφών απο τις οικογένειες τους.

Το ιστιολόγιο θ αναφερθεί διεξοδικά γι αυτούς σε άλλη ενότητα. Σύντομα. 
Μεγάλο και μαύρο κεφάλαιο στην ιστορία των υιοθεσιών του παρελθόντος που μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε κανείς. Με αποδείξεις!!!!


Μια λεπτομερειακή έρευνα των θανάτων αυτών μπορεί σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό  επιτυχίας ν' αποκαλύψει και την δική σας οικογένεια. Θέλει υπομονή, παρατηρητικότητα, αποφασιστικότητα και προ παντών θέληση και κουράγιο για ένα τέτοιο εγχείρημα.  Είναι όμως ο μόνος τρόπος.
Πολλά υιοθετημένα παιδιά  που χρησιμοποίησαν τον τρόπο αυτό και έχουν ηδη  βρεθεί.
Θα χρειαστείτε δικηγόρο για να γράψει και να αιτηθεί την εισαγγελική παραγγελία και να πάρει τα αντίγραφα απο το Ληξιαρχείο.
Καλλίτερα να συνοδεύεται και με αντίγραφο της διάταξης 57 του 2447/96 που σας δίνει αυτό το δικαίωμα.
Να θυμάστε πως οι Ληξιαρχικές πράξεις δεν ανήκουν στην κατηγορία των ευαίσθητων δεδομένων τύπου Α σύμφωνα με γνωμοδότηση της Αρχής προστασίας προσωπικών δεδομένων, γιατί κάποιοι ληξίαρχοι δεν το ''θυμούνται'' πόσο μάλλον πως το έννομο συμφέρον σας προέχει της τηρήσεως του απορρήτου τρίτων.
Ευτυχώς  ο χαρακτηρισμός ''εκθετο αγνώστων γονέων'' υπήρξε πρακτική άλλων χρόνων και ηθών και δεν απάνταται πια συχνά στα ιδρύματα. Αφορά υιοθετημένους μέχρι το 1964.

Την σκυτάλη των παρανόμων υιοθεσίων μετά απο την περίοδο αυτή ανέλαβαν, δυστυχώς, οι  γυναικολόγοι και οι κλινικές με την μέθοδο των εικονικών γεννήσεων.

Είναι η κατηγορία των ''υιοθετημένων'' τύπου Γ. Η μάστιγα των υιοθεσιών αφου καταργεί ουσιαστικά το κράτος και τα ιδρύματα και με συνοπτικότατες διαδικασίες τοποθετεί τα παιδιά στις νέες τους οικογένειες με νομιμοφανή τρόπο. Από κοιλιά σε κοιλιά!
Η θετή μητέρα φαίνεται πως γεννά κανονικά το παιδί. Μια ψευδής δήλωση γεννήσεως στο Ληξιαρχείο και όλα είναι εν τάξει.
Αν σε  περίπτωση που γνωρίζει πως είναι κάποιος υιοθετημένος και βρεί ληξιαρχική πράξη γεννήσεως που αναφέρεται σαν φυσικό τέκνο των γονέων του τότε είναι σίγουρο πως έχει ''περάσει'' σ αυτούς με την συνοπτική διαδικασία της εικονικής γέννησης!Ο υιοθετημένος τύπου Γ δεν χρειάζεται να ψάξει στο Πρωτοδικείο δεν θα βρει τίποτε εκεί!
΄Οταν το μάθει, άν ποτέ το μάθει, θα χρειαστεί να ψάξει κι αυτός τους θανάτους πριν από την δική του ''εμφάνιση'' , γέννηση, απο το Ληξιαρχείο! Επίσης με εισαγγελική εντολή θα αναζητήσει  να πληροφορηθεί ποιές γυναίκες νοσηλεύτηκαν στην κλινική εκείνη η το νοσοκομείο  έστω και για γυναικολογικά προβλήματα. Αυτό σε περίπτωση συναίνεσης της μητέρας για την υιοθεσία.
Συνήθως τις έγραφαν εισαγωγή για γυναικολογικά προβλήματα στην κλινική,  για να ναι κατωχυρωμένοι, οι γιατροί, ως προς την διοίκηση του νοσοκομείου, πχ. ξαφνική επιπλοκή η ακόμη και θάνατος, αν κάτι απροσδόκητο συνέβαινε!
Εισαγγελική παραγγελία για έρευνα στο αρχείο της κλινικής η του νοσοκομείου!
Το ενθαρρυντικό είναι πως με την μέθοδο αυτή έχουν εντοπίσει ''υιοθετημένοι'' τις οικογένειες τους. Πράγμα που σημαίνει πως τίποτε δεν είναι ανέφικτο και πως όταν υπάρχει θέληση πάντα υπάρχει τρόπος! Ακόμη σημαίνει πως κάποιοι έκαναν λάθη. Λάθη που αναγνωρίζονται και αποκαλύπτονται.

Καλή σας επιτυχία




















Ψάχνω το παιδί μου! Μπορεί να βοηθήσει κανείς;

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες πολλών οικογενειών να εντοπίσουν τα παιδιά τους που όπως πιστεύουν ζουν! 

Μικρές αλλά πολύτιμες συμβουλές για την έρευνά τους! Μην  επαιτείτε τα παιδιά σας! Διεκδικείστε τα! Η  σωστή εννημέρωση, ο σύμμαχος σας. Το διαδίκτιο φίλος σας και όπλο σας.
Υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που ακουν και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Αναζητήστε τους.
Αρχίστε απο την συλλογή των προσωπικών σας εγγράφων με υπομονή, επιμονή και πείσμα.
Κανένα έγκλημα δεν είναι τέλειο κάπου θα βρείτε το λάθος που θα ανοίξει τους δρόμους!


Σε όλες τις περιπτώσεις αναζήτησης των υιοθετημένων παιδιών, για τα οποία γίνεται προσπάθεια εντοπισμού τους από τις βιολογικές οικογένειες τους καλό είναι να παρθούν σοβαρά υπ' όψιν οι κάτωθι παράμετροι, η άν θέλετε υποκατηγορίες αναζήτησης.
Όλα τα παιδιά που υιοθετήθηκαν δεν ανήκουν σε μια μόνη κατηγορία ''τοποθέτησης'' σε θετές οικογένειες. Γιατί για όλα τα παιδιά δεν δόθηκε δυστυχώς συναίνεσης των βιολογικών  γονέων για την υιοθεσία τους.

Υπάρχουν τρείς περιπτώσεις σύμφωνα με τις οποίες ένα βρέφος αλλάζει την οικογενειακή του κατάσταση και εντάσσεται πλέον στην τάξη μιας άλλης οικογένειας, αμετακλήτως δυστυχώς, ως φυσικό τέκνο αυτής! Και λέω δυστυχώς γιατί στις παράνομες υιοθεσίες έγιναν άδικες και έκνομες τοποθετήσεις! Και αυτό γιατί κάτω από τον ιερό θεσμό της υιοθεσίας ''νοθεύτηκαν'' και ΄΄κουκουλώθηκαν΄΄ πολλά!  Και το χειρότερο με την νόμιμη κάλυψη της δικαιοσύνης που δεν μπορούσε, από αδυναμία, εξέτασης των προσκομιζομένων στοιχείων, ειδικά των κοινωνικών εκθέσεων,  να εξετάσει την αληθοφάνεια των πραγματικών περιστατικών, ως προς τον χαρακτηρισμό πολλών βρεφών ως εκθέτων.  Βρεφών χωρίς δηλαδή ταυτότητα  των φυσικών γονέων. ''Κατασκευασμένα'' έκθετα.


Ας δούμε όμως μια μια τις περιπτώσεις για να ξέρει μια μητέρα που αναζητά το τέκνο της τι πρέπει και τι μπορεί να κάνει.

Α) Η περίπτωση της νόμιμης υιοθεσίας.


Είναι αυτή που οι φυσικοί γονείς ομού, η μόνη  της η  εξώγαμη μητέρα,  για τον οποιονδήποτε λόγο παραχωρούν τα γονικά τους δικαιώματα και την συναίνεση τους στο δικαστήριο για να υιοθετηθεί το παιδί τους από ζεύγος θετών κατάλληλο για την ανατροφή του.
Από την στιγμή που  οι φυσικοί γονείς αποφασίζουν για την τύχη του παιδιού τους και συγκατατίθενται για την υιοθεσία του καλό θα είναι να μην το αναζητήσουν πλέον, έστω κι αν τα δεδομένα στην ζωή τους έχουν αλλάξει. 
Το πιο πιθανό είναι να γνωρίζει το παιδί την πρωτογενή απόρριψη του απο τους φυσικούς του γονείς και να κάνει κι αυτό το ίδιο.
Είναι πικρό αλλά είναι αληθινό.
Όμως οι παράμετροι σ 'αυτήν την κατηγορία αναζήτησης μπορεί να ποικίλουν καθώς και οι λόγοι, γι αυτό και στην περίπτωση αυτή οδηγίες θα δοθούν.
Ένας από τους λόγους που μπορεί μια μητέρα, που είχε συναινέσει κάποτε στην υιοθεσία του  και τώρα να το αναζητά,  είναι η ενημέρωση του από την ίδια για πιθανή ύπαρξη αδελφών. Είναι δικαίωμα του υιοθετημένου να γνωρίζει το ιατρικό του ιστορικό καθώς και  την ύπαρξη συγγενών α' βαθμού για να προστατεύσει την ιδιωτική του ζωή.
Ακόμη ένας λόγος που μπορεί να δικαιολογήσει την αναζήτηση απο τη  φυσική μάνα   είναι για να  του χορηγήσει κάποιο βοήθημα η δωρεά  άν  εν τω μεταξύ δεν είχε αυτή καταφέρει να δημιουργήσει άλλους κατιόντες, δηλαδή άλλα  παιδιά στην ζωή της!
Άν έχει υπάρξει αληθινή μεταμέλεια και εν πάσει περιπτώσει πολύ σπουδαίος και σοβαρός λόγος!
Η μητέρα λοιπόν αυτή μπορεί ν' αποτανθεί σε κάποιον οποιονδήποτε δικηγόρο και με σημείο αναφοράς την  ημερομηνία γέννησης του παιδιού της και τον τόπο και να ερευνήσει ο δικηγορος της τις υιοθεσίες στο αρμόδιο Πρωτοδικείο. Δικαστικές αποφάσεις εκουσίας δικαιοδοσίας! Το ίδιο μπορεί να γίνει και με έρευνα στο αρμόδιο Ληξιαρχείο. Τα στοιχεία της υιοθεσίας υπάρχουν στο περιθώριο της ληξιαρχικής πράξης γέννησης!  Η υιοθεσία θα βρεθεί και στην συνέχεια πάλι με δικηγόρο η με κοινωνική λειτουργό που εμπιστεύεται, να ξεκινήσετε την διαδικασία προσέγγισης. Πάντα με διακριτικό, εχέμυθο τρόπο. Μή εισβάλλετε βίαια στην ζωή του υιοθετημένου παιδιού. Θα ναι λάθος! Υπάρχουν σωστές διαδικασίες και ο χειρισμός απαιτεί υπομονή, λεπτότητα και χρόνο. Η μεσολάβηση ψυχολόγου είναι μαζί με την κοινωνική λειτουργό πολύτιμη βοήθεια για να στηρίξει την αγωνία μιας μάνας αυτής της κατηγορίας που ψάχνει το παιδί της!
Αν η προσπάθεια επανασύνδεσης σας με το παιδί σας είναι τίμια και ειλικρινής τότε οι πιθανότητες να ''κτίσετε'' μια βιώσιμη  και υγιή σχέση είναι πάρα πολλές! Ψυχραιμία, υπομονή και ειλικρίνεια και προ παντός μεταμέλεια και αγάπη. είναι οι τρόποι που θα σας φέρουν ξανά κοντά στο παιδί σας.
Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεκινήσει η οποιαδήποτε αναζήτηση από μέρους της μάνας στην κατηγορία αυτή ειναι το υιοθετημένο να έχει ξεπεράσει το 18 έτος της ηλικίας του.
Ποτέ μα ποτέ κίνηση πρίν απο αυτή την χρονική  δέσμευση. Εκτός του ότι είναι παράνομο θα κάνετε πολύ κακό στο παιδί σας. Το λιγότερο που θα θέλατε είναι να δείτε το παιδί σας να καταρρέει  αφού το πιο πιθανό είναι να μην γνωρίζει τίποτε αλλά και λόγω του νεαρού της ηλικίας του να μην είναι σε θέση να διαχειριστεί μια αποκάλυψη όπως αυτή.
Αν παρ' όλα τα ανωτέρω, συμβουλές και προειδοποιήσεις, είστε αποφασισμένες να προχωρήσετε στην αναζήτηση σας μπορείτε να το κάνετε σκεφτόμενες πάντα τις επιπτώσεις από λάθος χειρισμούς! Και πάντα με γνώμονα το καλό του παιδιού σας!
Η κατηγορία της αναζήτησης αυτή είναι εύκολη, γίνεται σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν κοστίζει να βρεθούν τα στοιχεία του παιδιού σας, αλλά θέλει πολύ προσοχή στον τρόπο προσέγγισης και επανασύνδεσης! Και πάντοτε με σεβασμό για τους θετούς γονείς που μεγάλωσαν το παιδί που εσείς και με την θέληση σας παραχωρήσατε! Τους αξίζει! Στο κάτω κάτω αυτοί δεν φταίνε σε τίποτα άν εσείς επιλέξατε να δώσετε την συναίνεση σας για την υιοθεσία του παιδιού σας! Να θυμάστε πως και αυτοί το αγαπούν όσο και σεις και ίσως και πολύ περισσότερο.


Β' Ανήλικες μητέρες, με αναπλήρωση συναίνεσης ανιόντων δηλαδή συναινούν οι παππούδες για την υιοθεσία.

Είναι πάρα πολλές φορές  που υιοθετήθηκαν, εξώγαμα βρέφη απο τους παππούδες ανήλικης εξώγαμης μητέρας, προς αποφυγήν κοινωνικού σκανδάλου. Στις περιπτώσεις αυτές αποφάσιζαν για την υιοθεσία του βρέφους οι έχοντες την επιμέλειαν της εξώγαμης μητέρας, γονείς της! Δυστυχώς η ανήλικη εξώγαμη δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο έναντι του νόμου ούτε να υπερασπιστεί κανένα δικαίωμα της  μπορούσε.  Έχανε το παιδί της, που μπορεί και να ήθελε να το κρατήσει, γιατί δεν υπήρχε κανείς να την στηρίξει. Από τις αδικίες της ζωής θα μου πείτε. Συμφωνώ απόλυτα και έτσι είναι.
Και σ' αυτήν την περίπτωση ισχύουν τα παραπάνω. Έρευνα με δικηγόρο στο Πρωτοδικείο και στο Ληξιαρχείο που είναι αρμόδιο για την περιοχή που έγινε η γέννηση του παιδιού.
Όλα τα παραπάνω που ισχύουν και για την πρώτη περίπτωση ισχύουν κι εδώ ρητά. Οι ίδιες συμβουλές οδηγίες και προφυλάξεις. Το παιδί  θα βρεθεί! Προσοχή στην προσέγγιση και την επικοινωνία. Οι πιθανότητες μιας ευτυχούς κατάληξης είναι πολύ πιο αυξημένες αφού διαπιστωμένα δεν υπήρξε ποτέ συναίνεση για την υιοθεσία του παιδιού  της ανηλίκου εξώγαμης μητέρας!


Γ) ''Υιοθεσίες'' με τον μανδύα των εικονικών γεννήσεων! ''Οιωνεί υιοθεσίες η ψευδοϋθεσίες!


Ο μεγάλος πονοκέφαλος η άν θέλετε η παρανομία στην χειρότερη της μορφή.
Εδώ που όλα ισοπεδώνονται, καταστρέφονται, αλλοιώνονται παραποιούνται. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, που δυστυχώς είναι αναρρίθμητες, οι θετοί γονείς φέρονται ως φυσικοί με πλαστά πιστοποιητικά και βεβαιώσεις! Οι γιατροί και οι κλινικάρχες έχουν φροντίσει γι'αυτό. Είναι η μάστιγα των παρανόμων υιοθεσιών εδώ που κάποιοι επιστήμονες έχουν αντικαταστήσει την δικαιοσύνη και τον θεσμό της υιοθεσίας με ένα σωρό παράνομες πράξεις. Εν αγνοία των συνεπειών των  υποψηφίων θετών γονέων!
Υπάρχει δυνατότητα έρευνας και σ αυτές τις περιπτώσεις όμως θα τον χαρακτήριζα και είναι αγώνας ζωής! Οι περισσότερες περιπτώσεις  από αυτές εγκλείουν παρά πάνω απο μια κακουργηματική πράξη. Σύνθετο κακουργηματικό αδίκημα που κάλυψε όλες σχεδόν τις αρπαγές βρεφών απο τα νοσοκομεία και τις κλινικές.
Ο τρόπος έρευνας σύνθετος, δύσκολος,  πολυέξοδος και βασικά χρονοβόρος. Τίποτε όμως δεν είναι ακατόρθωτο και δύσκολο όταν μια μάνα ψάχνει το παιδί της!
Παρουσία δικηγόρου απαραίτητη και εισαγγελική παρέμβαση επίσης!
Ο σωστός τρόπος είναι να γίνεται αγωγή και μήνυση κατά παντός υπευθύνου και για το έργο της προανάκρισης να συλλέγονται τα στοιχεία που θεωρούνται σημαντικά για επεξεργασία από τον επεξεργαστή που θα ορίσει η οικογένεια.

Αρχίστε με τη περισυλλογή των εγγράφων που σχετίζονται με την γέννηση του παιδιού σας που όπως πιστεύετε δεν πέθανε, όπως σας είπαν, σε κάποια κλινική η νοσοκομείο. Αν αμφιβάλλετε για τον θάνατο του παιδιού σας έχετε δικαίωμα να ψάξετε. Να ερευνήσετε για να το βρείτε. Κάτω από συγκεκριμένους λόγους!
Τα ''μαργαριτάρια'' των λαθών και παραλήψεων είναι εξωφθαλμά σε όλες ανεξαιρέτως τις περιπτώσεις που κάτι παράνομο έχει συμβεί. Θα το διαπιστώσετε μόνες σας.

Μερικοί από τους λόγους που δικαιολογούν τις ανησυχίες και τις αμφιβολίες σας είναι:

α) Δεν υπάρχει καθόλου ληξιαρχική πράξη γέννησης η και θανάτου για το βρέφος που γεννήσατε!

β) Εξασφαλίζοντας την ληξιαρχική πράξη γέννησης η και θανάτου του βρέφους σας διαπιστώνετε αλλοίωση η πλαστογράφηση των ημερομηνιών.

γ) Στην ληξιαρχική πράξη διαπιστώνεται πως υπήρξε ενδομήτριος θάνατος ενώ το βρέφος παρέμεινε στο νοσοκομείο ζωντανό από ώρες η και μέρες και το είδαν όλοι.

δ) Αλλαγμένη η και  παραποιημένη αιτία θανάτου. Άλλα σας δήλωσαν προφορικά, σαν αιτία θανάτου και άλλη αιτία θανάτου είναι ''βεβαιωμένη'' στην ληξιαρχική πράξη θανάτου.

ε) Προσπάθεια  εμφάνισης του βρέφους ως προώρου ενώ εσείς γνωρίζετε πως έχετε γεννήσει κανονικά στην ''ώρα'' σας.

ζ) Διαπιστώνετε αλλαγή φύλλου στα έγγραφα. άν γεννήσατε κορίτσι να γράφει αγόρι!

η) επι διδύμων δεν βρίσκετε ληξιαρχική πράξη  γέννησης η θανάτου του ενός εκ των διδύμων.
Ακόμη σύμφωνα με τα φύλλα νοσηλείας φαίνετε πως ''καταλήγει'' το πιο εύρωστο και με το μεγαλύτερο βάρος. Στοιχεία από το νοσοκομείο.

θ) κατά την έρευνα σας στο ιστορικό νοσηλείας του βρέφους στο νοσοκομείο δεν βρίσκετε βεβαίωση θανάτου αλλά εξιτήριο του βρέφους.

 ι) στην έρευνα σας  διαπιστώνετε με έκπληξη πως πουθενά δεν έχει γίνει δική σας εισαγωγή για να γεννήσετε. Δεν υπάρχετε εγγεγραμμένη  πουθενά!!

κ) Οι μέρες νοσηλείας του βρέφους δεν συμβαδίζουν με την ημερομηνία που πιστοποιείται ο θάνατος του. Περισσότερες μέρες νοσηλείας ενώ ο θάνατος έχει ήδη συμβεί, σύμφωνα με το πιστοποιητικό θανάτου νωρίτερα η αργότερα! Προσοχή στην επεξεργασία και μελέτη των στοιχείων από τα νοσοκομεία. Έχουν βρεθεί αναλύσεις αίματος η άλλες εξετάσεις, με ημερομηνία που έπεται του θανάτου του βρέφους!!!!

λ) κατόπιν έρευνας διαπιστώνεται πώς δεν έχει γίνει ταφή του βρέφους σε κανένα  νεκροταφείο.

 μ) αν δεν έχετε δει ποτέ το βρέφος νεκρό

 ν)αν δεν σας το έδωσαν για ταφή ενώ δεν έχετε αποποιηθεί, με ειδικό πληρεξούσιο, τα ταφικά σας δικαιώματα προς το νοσοκομείο η κλινική. Πόσο μάλλον άν το ζητήσατε επίμονα και δεν σας το έδωσαν. Καταχρηστική και παράνομη άρνηση!!!

ξ) αν σας είπαν πως το βρέφος το ''πέταξαν'' στον ασβέστη η στον κλίβανο η το έθαψαν στην αυλή του νοσοκομείου. Ομοίως ψευδής δικαιολογία που  συνηγορεί στην τέλεση του αδικήματος της περυϊβρυσης νεκρού. Παράνομες ταφές!


Γι αυτές όλες τις περιπτώσεις αμφιβολιών συντρέχει η εφαρμογή της Γνωμοδότησης της Αρχής Προσωπικών δεδομένων 67 /2005 . Νομιμοποίηση της  έρευνας αναζήτησης τέκνου όπου υπάρχουν σοβαροί λόγοι αμφισβήτησης του θανάτου του.
Συμμετοχή δικηγόρου απαραίτητη και ενεργοποίηση της Γνωμοδότησης με εισαγγελικές παραγγελίες!


Αν ένας από τους παραπάνω λόγους ισχύει η και πολλοί μαζί, έχουμε σοβαρές αποχρώσες ενδείξεις που δικαιολογούν απολύτως τους φόβους σας και τις αμφιβολίες σας.


Τι πρέπει να κάνετε και πως θα ξεκινήσετε μια τόσο δύσκολη χρονοβόρα και επίπονη έρευνα.

Μια έρευνα ζωής που όμως αξίζει τον κόπο, την προσπάθεια και τον αγώνα σας.

Με τον σάλο και την αφύπνηση που έγινε χρόνια με τις συνεχείς αποκαλύψεις γύρω από το παράνομο εμπόριο βρεφών,  αρκετοί είναι τώρα αυτοί που γνωρίζουν και μπορούν να σας συμβουλέψουν σωστά.


Ξεκινάμε λοιπόν;;;;


Α) Αποτανθείτε σε όλους τους φορείς, στους οργανισμούς και τα μέσα ενημέρωσης και δηλώστε το. Ας καταγραφεί το περιστατικό σας και ας υπάρχει καταγγεγραμμένο σε αρχεία αναζήτησης μήπως και το ίδιο το παιδί κάνει απόπειρα να σας εντοπίσει. Αυτό το μέτρο μακροπρόθεσμα μπορεί ν' αποδώσει και σας κατωχυρώνει, στην συνείδηση του υιοθετημένου, πως δεν το πουλήσατε αλλά σας το έκλεψαν. Κάντε λοιπόν θόρυβο, ενεργοποιηθείτε. Να μπορέσει το παιδί σας να σας βρει  εύκολα, γρήγορα.


Β) Στείλτε τον δικηγόρο σας  να κάνει έρευνα υιοθεσιών στο Πρωτοδικείο της πόλης σας. Ίσως το παιδί σας υιοθετήθηκε σαν έκθετο αγνώστων γονέων. Σαν σημείο αναφοράς, περίπου, οι ημερομηνίες ''τακτοποίησης΄΄ του. 


Γ) Ζητήστε απο τον εισαγγελέα να σας επιτραπεί η λήψη και επεξεργασία στοιχείων, με τον δικηγόρο σας η τον ειδικό πραγματογνώμονα σας, των επομένων γεννήσεων από την κλινική η  και το νοσοκομείο που γεννήσατε. Βάσει της 67- 2005 γνωμοδότησης της Αρχής  Προστασίας Προσωπικών δεδομένων αυτό είναι εφικτό. Περί αμφιβολίας θανάτου τέκνου.


Δ) Ζητήσατε από τον Εισαγγελέα, με έγγραφη παραγγελία για όλους τους παραπάνω λόγους που εμπίπτουν στην περίπτωση σας, να σας επιτρέψει την λήψη φωτοαντιγράφων  των επομένων γεννήσεων από το αρμόδιο Ληξιαρχείο,  που υπάγεται διοικητικά το νοσοκομείο η η κλινική που γεννήσατε.


Ε)  Ερευνήσατε κατά προτεραιότητα τις  ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων σε σπίτια. Πολλές από αυτές είναι fake! Δηλαδή ψεύτικες. Κάποιες  γεννήσεις έχουν γίνει και σε ιατρεία. Αυτές κι αν δεν είναι για έρευνα κάτω από  το μικροσκόπιο.


Δ) Πολλές μικρές κλινικές,  έχουν καταδικαστεί για εμπόριο βρεφών. Εστιάστε την έρευνα και την προσοχή σας σ' αυτές. Μετά από τον σάλο και τις καταδίκες σταμάτησαν να δραστηριοποιούνται η άλλαξαν νομική μορφή! Ένας πρωτοετής φοιτητής νομικής μπορεί να εξηγήσει το γιατί! Είναι πια πιστοποιημένο πως λειτουργούσαν σαν '' ξεπλυντήριο'' των εικονικών θανάτων από τα νοσοκομεία. Υπάρχουν άνθρωποι που ξέρουν ποιές είναι αυτές. Είναι γνωστές. Και το αξιοπερίεργο είναι πως έκλεισαν όλες ως δια μαγείας από το 1995 και μετά!!


Ζ) Εστιάστε την προσοχή σας  σε αντιπαραβολή με τον θάνατο του δικού σας βρέφους αν εκεί γύρω υπάρχουν γεννήσεις αλλοδαπών ζευγαριών που όμως δεν ήταν ποτέ κάτοικοι Ελλάδος. Υπάρχουν καταγγελίες υιοθετημένων αλλοδαπών πως οι γονείς τους ήλθαν επι τούτου στην Ελλάδα '' γέννησαν'' και έφυγαν σε λίγες μέρες με το παιδί δηλωμένο σαν δικό τους. Κατήγγειλαν δε και την κλινική και τον γιατρό για πλαστές βεβαιώσεις και πιστοποιητικά.

Η) Αυτό το τελευταίο ισχύει για πόλεις με μικρό πληθυσμό και για κλινικές και νοσοκομεία της περιφέρειας! Εστιάστε με προσοχή και διακριτικότητα την έρευνα σας στίς γεννήσεις ετεροδημοτών που δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην πόλη η και σε γεννήσεις που αφορούσαν  μετανάστες. Είναι γνωστό πως οι περισσότερες εικονικές γεννήσεις μ' αυτόν τον τρόπο έγιναν.
Οι κλινικάρχες προέβαιναν σε εικονικές γεννήσεις σε άτομα που επισκέφτηκαν την  πόλη σας μόνο για να ''γεννήσουν ''εκεί το παιδί  που τους ''προμήθευαν'' - ''εξασφάλιζαν'' με τον τρόπο αυτό.

Απόφαση Αρχής Προσωπικών δεδομένων  για χορήγηση - λήψη και επεξεργασία στοιχειών από μαιευτήρια
κλινικές



Δημοσίευμα


http://www.mammyland.com/teleytaia-nea/themata-ygeias/nomimi-i-xorigisi-katalogou-onomaton-apo-maieitirio-logo-thanatou-neognou 



 Η απόφαση σε word. Κατεβάστε την από την ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών δεδομένων

http://www.dpa.gr/portal/page?_pageid=33%2C15453&_dad=portal&_schema=PORTAL&_piref33_15473_33_15453_15453.etos=2005&_piref33_15473_33_15453_15453.arithmosApofasis=67&_piref33_15473_33_15453_15453.thematikiEnotita=-1&_piref33_15473_33_15453_15453.ananeosi=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CE%AD%CF%89%CF%83%CE%B7

Η τρίτη κατηγορία έρευνας για το χαμένο σας βρέφος, για το οποίο πιστεύεται πως δεν έχει πεθάνει, είναι η μόνη έρευνα που μπορείτε να κάνετε και για τήν οποία επιβάλλεται να της προσδώσετε την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την νομιμότητα που της αρμόζει.
Απαιτεί σίγουρα την ανάθεση της σε ειδικούς, δικηγόρους, εξιδικευμένους επεξεργαστές, ενώ ο εισαγγελέας είναι αυτός που θα νομιμοποιήσει το έννομο σας συμφέρον σύμφωνα με ισχυρούς νομικούς ισχυρισμούς και στοιχεία που θα προσκομίσετε στις αιτήσεις και τις προσφυγές σας.
Οι λόγοι αμφισβήτησης του θανάτου του βρέφους σας έχουν ήδη δοθεί. Έτσι άν συντρέχουν κάποιοι απο τους παραπάνω λόγους μπορείτε να δικαιολογήσετε και να αναγνωρίσετε, με εισαγγελίκη πάντα παραγγελία και με την συνδρομή της δικαιοσύνης, το δικαίωμα σας  ν'αναζητήσετε το βρέφος σας και να ''κτίσετε'' το έννομό σας συμφέρον για έρευνα.
Και όπως έγραψα στην αρχή απαιτήσατε το δικαίωμα σας στα παιδιά σας.  Μην παρακαλάτε και μην επαιτείτε να ακουστείτε. Διεκδικήστε τα παιδιά σας. Κάντε θόρυβο. Δραστηριοποιηθείτε σε κάθε επίπεδο. Τα υιοθετημένα παιδιά που ψάχνουν για τους γονείς τους το ίδιο κάνουν. Είναι η προσπάθεια που φέρνει το αποτέλεσμα και ο αγώνας.

Καλή σας επιτυχία









'Εκθετα βρέφη αγνώστων γονέων - Ορισμός


Η παραπλάνηση στην δόξα της. Ο  πιο γνωστός τρόπος εξαφάνισης των πραγματικών στοιχείων των υιοθετημένων παιδιών. Κανείς ποτέ δεν έπρεπε να ξέρει! Έκθετα προαυλίου και άλλοι ψευδείς χαρακτηρισμοί και σενάρια που απέκοπταν τον υιοθετημένο για πάντα από τις ρίζες του.



Τι είναι όμως ένα έκθετο αγνώστων γονέων η έκθετο προαυλίου όπως συνήθιζαν να γράφουν για τα βρέφη αυτά  στα βιβλία εισόδου των ιδρυμάτων;
Θεωρητικά είναι ένα παιδί που οι γονείς του είναι άγνωστοι και πως το βρέφος αυτό αφέθηκε στην βρεφοδόχο ενός ιδρύματος η στο προαύλιο του η ακόμη στις σκάλες μιας εκκλησίας η απλά σε κάποια πόρτα, παρεπιπτόντως πλούσιας και άτεκνης οικογένειας.
Τα πιο πολλά βρέφη που υιοθετήθηκαν μέχρι το 1964 στην Ελλάδα φέρουν τον διακριτικό  αυτό τίτλο.

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για τα παιδιά αυτά. Η ταυτότητα τους έχει εξαφανισθεί! Είναι ανύπαρκτα εκτός κι αν ο Ληξίαρχος τα δώσει κάποιο εικονικό ψευδώνυμο. 
Και έτσι γίνονταν μέχρι κάποια οικογένεια να τα υιοθετήσει και να τα δώσει το δικό της όνομα.
Πόσο  όμως αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;
Αλήθεια υπήρξαν και τέτοιες περιπτώσεις που παιδιά αφέθηκαν με σημειώματα όπως είναι βαπτισμένο..... όνομα  παρακαλώ να το προσέξετε γιατί δεν μπορώ να το μεγαλώσω κλπ.
Αυτά στα χρόνια του πολέμου και αργότερα ίσως στον εμφύλιο όταν η χώρα είχε πραγματικές ανάγκες και η ένδεια ήταν φανερή και οι κίνδυνοι για τα βρέφη υπήρχαν όντως.
Όταν η πατρίδα μας αιμοραγούσε διαλυμμένη από τους δύο απανωτούς πολέμους!

Δυστυχώς όμως  και αργότερα συνεχίστηκε η μεθόδευσης της εγγραφής κατά την είσοδο των βρεφών στα ιδρύματα με τον ίδιο τρόπο. Έτσι εξασφαλιζόταν πώς κανείς δεν θα μπορούσε ν' αναζητήσει ένα βρέφος που αφήνε στο ίδρυμα  για φύλαξη με το όνομα του.
Στις μητέρες η στους συγγενείς απλά ανακοίνωναν τον θάνατο του προφορικά.
Στα βιβλία μητρώα όμως προτιμούσαν να εμφανίζουν πλαστή απόδοση στους γονείς μπας και κάποιος έλεγχος ενδεχομένως παρατηρούσε τους πολλούς θανάτους και τους ''ξεκάρφωνε''!
Μετά άνοιγαν στο ίδιο το βιβλίο εισόδου τροφίμων άλλο μητρώο,  του ιδίου όμως βρέφους, με τον χαρακτηρισμό έκθετο αγνώστων γονέων.

Μια απλή μέθοδος που όταν αποκαλύφτηκε με αδιάσειστα στοιχεία οδήγησε πολλούς υιοθετημενους να βρουν τις οικογένειες του, πολλά δράματα αποκαλύφθηκαν και έσπειρε τον πανικό και τον φόβο στις διοικήσεις των ιδρυμάτων. 
Μέχρι και σήμερα που τα διπλά μητρώα  στα ιδρύματα είναι κοινό μυστικό κανείς δεν θέλει να τα παραδεχτεί και να τα εμφανίσει.
Και όμως υπάρχουν  γραπτές ομολογίες των διευθυντών τους που ''πιάστηκαν στα πράσσα'' και πέρασαν από δίκες πως διπλά μητρώα υπάρχουν.

Αρκετοί υιοθετημένοι που βρήκαν τις οικογένειες τους τα έχουν  τα διπλά μητρώα και είναι ιστορικά ντοκουμέντα για την ''εύρυθμη'' ΄οσο και ''νόμιμη'' λειτουργία κάποιων ιδρυμάτων εκείνης της αλλήστου μνήμης εποχής.
Να γιατί τα τόσα πολλά ''έκθετα αγνώστων γονέων''! Είναι τα βρέφη τρόφιμοι που οι ταυτότητες τους εξαφανίστηκαν για να μπορέσουν να υιοθετηθούν. 
Επειδή ως γνωστόν κατά τον νόμο ένα ''εκθετο αγνώστων γονέων'' του οποίου η ταυτότητα είναι όντως άγνωστος τίθεται αυτοστιγμή υπό την προστασία του κράτους, δηλαδή των ιδρυμάτων βρεφικής προστασίας και μπορεί να υιοθετηθεί με την συναίνεση του ιδρύματος, εν όλίγοις δηλαδή του διευθυντού του.

Αυτές ήταν εν συντομία οι πρακτικές των ιδρυμάτων της τότε εποχής. Νοθεύσεις εγγράφων, ψευδείς δηλώσεις, παραχαράξεις βεβαιώσεων και πιστοποιητικών και  έτσι χιλιάδες βρέφη γνωστών γονέων χαρακτηρίστηκαν αγνώστων γιατί οι γονείς τους δεν θα έδιναν ποτέ την συναίνεση τους για να υιοθετηθούν. 
Και πως να την δώσουν για φύλαξη τα είχαν αφήσει οι άνθρωποι όχι για υιοθεσία!!!

Έτσι τα προαύλια των ιδρυμάτων γέμιζαν έκθετα αγνώστων γονέων και οι τσέπες των διευθυντών επίσης. Είπαμε μέχρι το 1964! Γι αυτό υπάρχουν ακόμη υιοθετημένοι που ψάχνουν τις οικογένειες τους. Γιατί τα διπλά μητρώα δεν αφήνουν τα ιδρύματα να τα δουν οι ενδιαφερόμενοι! Μην τους χαλάσει το προφιλ. Μην τους χαλάσει η μόστρα! 
Τώρα πια;; Τώρα που βρέθηκαν τόσοι και η αλήθεια έγινε απ' όλους σε όλους γνωστή;;
Ίσως τα παλιά τα χρόνια να πίστευαν οι αφελείς πως τα παιδιά τα φέρνει ο πελαργός η γενιούνται μέσα στα λάχανα, όπως αυτό της φωτογραφίας. 

'Ομως τόσα βρεφολαχανάκια μόνο οι αυλές των ιδρυμάτων είχαν στις δεκαετίες 40 - 50 - 60 !!!!!
Τόσο αφελείς και ανυποψίαστοι ήταν οι άνθρωποι εκείνης της  εποχής!
Και καραβιές καραβιές φεύγαν τα λαχανάκια, συγνώμη τα βρεφάκια ήθελα να πω στην Αμερική, χωρίς ποτέ να καταλάβει κανείς το colpo grosso  που είχε στηθεί  κατά τόσων φτώχων μανάδων που ντύθηκαν στα μαύρα και άδικα κλαίγαν τα παιδιά τους ζωντανά!
Η μάλλον όταν το κατάλαβαν στην διάρκεια μιας μεγάλης δίκης που έγινε το 64 ήταν πια πολύ αργά!  Τα παιδιά είχαν κάνει φτερά.

Ότι δεν σάρωσαν οι δυο πόλεμοι ο Β' παγκόσμιος και ο εμφύλιος τα σάρωσαν οι επίορκοι βρεφοσυλλέκτες! Ο ανθός της Ελλάδας, το νέο της αίμα μέσα από τις στάκτες φυγαδευμένο ύπουλα, απάνθρωπα σε νέες πατρίδες. Ξεπουλημένο για λίγα δολλάρια.
Εγώ δεν έχω χαρακτηρισμούς για τους ανθρώπους αυτούς που ορφάνεψαν μάνες και πατρίδα!
Ξεκλήρησαν ολόκληρες οικογένειες, οικογένειες που ακόμη έκλαιγαν νεκρούς από τους δυο πολέμους και αγωνίζονταν να ξαναστηθούν στα πόδια τους και να δώσουν νέα ζωή στην καταστραμμένη τους χώρα.
Εγώ δεν έχω χαρακτηρισμούς!
Μήπως έχετε εσείς;;;;





Οιδίπους! Ένας υιοθετημένος που απλά δεν ήξερε!!!!

Το απαράβατο δικαίωμα στην γνώση για κάθε υιοθετημένο

Πως η δραματική ιστορία του Οιδίποδα διδάσκει χιλιάδες χρόνια μετά την αναγκή να ξέρουν οι     υιοθετημένοι την αλήθεια για τους βιολογικούς τους γονείς
Η ιστορία διδάσκει προς αποφυγήν επαναλήψεων

  
  
                             Μια τραγική ιστορία υιοθεσίας που μας διδάσκει πολλά

Ο Λάιος, βασιλιάς της Θήβας, είχε πάρει χρησμό πως το παιδί που θα γεννούσε με την Ιοκάστη, θα σκότωνε τον πατέρα του και θα παντρευόταν τη μητέρα του. Έτσι, όταν ο γιος τους γεννήθηκε, τρύπησαν τα πόδια του και τον έδωσαν σ’ έναν υπηρέτη του παλατιού (βοσκό) για να τον αφήσει έκθετο στον Κιθαιρώνα. Αυτός έσωσε το βρέφος και το έδωσε σε άλλο βοσκό, που το παρέδωσε στον αφέντη του, τον βασιλιά της Κορίνθου. Αυτός το ανέθρεψε σαν παιδί του. Όταν ο Οιδίπους μεγάλωσε, αμφιβάλλοντας για την καταγωγή του, πήγε στο μαντείο των Δελφών, όπου πληροφορήθηκε πως υπήρχε χρησμός, σύμφωνα με τον οποίο έμελλε να σκοτώσει τον πατέρα του και να παντρευτεί τη μητέρα του. Θέλοντας να αποφύγει την πραγματοποίηση του φοβερού αυτού χρησμού, δεν επιστρέφει στην Κόρινθο και σε εκείνους που θεωρούσε γονείς του. Στο δρόμο του όμως συνάντησε και αμυνόμενος σκότωσε τον Λάιο, αγνοώντας πως είναι πατέρας του. Όταν έφτασε στη Θήβα, έλυσε το αίνιγμα της Σφίγγας και κέρδισε την βασιλεία της πόλης, παίρνοντας την Ιοκάστη γυναίκα του και αποκτώντας μαζί της τέσσερα παιδιά.
Τη Θήβα έπληξε όμως νέος φοβερός λοιμός, υπεύθυνος για τον οποίο είναι ο δολοφόνος του Λαΐου. Ο Οιδίπους αναλαμβάνει να τον βρει και να σώσει την πόλη. Στην πορεία της αναζήτησης του δολοφόνου, ο ήρωας ανακαλύπτει πως είναι πραγματικά ο ίδιος. Όχι μόνο ο φονιάς του προηγούμενου βασιλιά της Θήβας, αλλά και φονιάς του πατέρα του και σύζυγος της μητέρας του. Ύστερα από την αποκάλυψη της τραγικής αλήθειας η Ιοκάστη απαγχονίζεται και ο Οιδίπους αυτοτυφλώνεται, εκλιπαρώντας για εξορία και ανησυχώντας για την τύχη των παιδιών του. 

 Τα παιδιά που απέκτησε με την Ιοκάστη ο δίσμοιρος βασιλιάς ήταν ο Πολυνείκης, ο Ετεοκλής, η Αντιγόνη και η Ισμήνη. Τραγικοί ήρωες άλλων τραγωδιών αφου τα δύο αδέλφια σκότωσαν το ένα το άλλο στον πόλεμο των Θηβών και η Αντιγόνη η αδελφή τους σκοτώθηκε από τον αδελφό της μητέρας της, και γιαγιάς της Ιοκάστης, τον Κρέοντα.

Ο Οιδίπους, ο τραγικός εστεμμένος της Θήβας, τολμάει να συγκρουστεί με τη μοίρα, η οποία θα έλεγε κανείς ότι τον διάλεξε επίτηδες για να παίξει μαζί του τα αποτρόπαια παιχνίδια της. 

Γιατί  όμως ο Οιδίποδας έπρεπε να βυθιστεί άθελά του σ' αυτά τα φοβερά παραπτώματα του φόνου και της αιμομιξίας χωρίς να το ξέρει;;


Ο μοιραίος βασιλίας του  τραγικού γένους των Λαβδακιδών έφερε  χωρίς να το γνωρίζει την ιδιότητα του υιοθετημένου παιδιού. Του παιδιού που δεν γνώριζει τίποτε για την καταγωγή του, για την ταυτότητα των πραγματικών του γονέων και επομένως την δική του.
Κάθε δεσμός και γνώση με το παρελθόν του είχε αποκοπεί. Η γνώση της αλήθειας που θα μπορούσε να τον σώσει από τις περιπέτειες του και να τον γλυτώσει από τα δεινά του δεν υπήρχε.
Ο φόβος του να γλυτώσει τους γονείς που νόμιζε για δικούς του, από πλάνη, από τον αφανισμό τους και  μάλιστα από το ίδιο του το χέρι, τον οδήγησε σε εκούσια εξορία. 
Κανείς δεν είχε τολμήσει να του πει πως αυτοί που τον μεγάλωσαν, οι Κορίνθιοι βασιλείς, δεν ήταν οι πραγματικοί του γονείς! Το πρώτο μεγάλο έγκλημα. Άν το ήξερε ποτέ δεν θα είχε φύγει από την Κόρινθο, αυτοεξόριστος, και να επαληθευτεί ο χρησμός να γίνει  πατροκτόνος και αιμομίκτης με την ίδια του την μητέρα.
Τα μηνύματα της σοφίας των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, που ήταν τόσο προφητικοί και προβλέψιμοι φαίνεται πως δεν τα γνώριζαν κάποιοι που με τόση ευκολία και αφροσύνη ''εξαφάνισαν'' τις πραγματικές ταυτότητες των υιοθετημένων στην σύγχρονη εποχή!
Και όμως αυτοί οι φόβοι, οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες υπήρχαν και υπάρχουν σε κάθε υιοθετημένο παιδί που ίσως να μην φοβάται πώς θα σκοτώσει τον πατέρα του αλλά πάντα  θα έχει τον φόβο μήπως και παντρευτεί την ίδια του την αδελφή.
Η ιστορία διδάσκει πως τ' αποτελέσματα της άγνοιας  μπορεί να είναι τραγικά. Για κάθε υιοθετημένο που δεν γνωρίζει την αλήθεια. Γιατί κάθε  υιοθετημένος που δεν γνωρίζει την πραγματική του ταυτότητα μπορεί να είναι, εν δυνάμει, και ένας  σύγχρονος Οιδίποδας!